Huuhkaja-pelaajat Jesse Joronen ja Simon Skrabb joutuvat sivuun tositoimista liki kuukaudeksi seurajoukkueensa Brescian kanssa. Koko Italian Serie A joutuu nimittäin tauolle Italiassa jylläävän koronaviruksen vuoksi.

Italian olympiakomitea CONI päätti maanantaina, että kaikki kilpaurheilu maassa pysähtyy vähintään huhtikuun kolmanteen päivään asti.

Tilanne on kaikessa karmeudessaan myös Jorosen ja Skrabbin kannalta harmillinen. Tammikuun siirtoikkunassa Bresciaan siirtynyt Skrabb on saanut hiljalleen vastuuta kasvavassa määrin. Hän on päässyt vaihdosta yhteensä neljästi kentälle, joista kahdessa viime ottelussa vyölle tuli kunnolliset vaihtominuutit. Hän ahkeroi sekä Napolia että Sassuoloa vastaan 25 minuuttia. Peliaika on 25-vuotiaalle hyökkäyspään pelaajalle tärkeää, jotta hän on hyvissä asemissa silloin, kun Suomen päävalmentaja Markku Kanerva valitsee EM-kisamiehistöään.

Joronen on ollut koko kauden Brescian ykköskassari. Hän on pelannut 26 sarjaottelusta 22. Seuran asema on tällä hetkellä sarjataulukossa tukala. Joukkue on jumbosijalla. Matkaa sarjapaikan suhteen kuiville on yhdeksän pistettä.