Tältä sivulta löydät tietoa Huuhkajien pelaajista, valmennuksesta sekä loukkaantumistilanteesta. Lisäksi voit katsoa Suomen kokoonpanoja MM-karsinnoissa ja selata tilastoja. 

Näytä sisällysluettelo

Huuhkajien kokoonpano lokakuun maaotteluihin 2021

Maalivahdit
Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen)
Jesse Joronen (Brescia)
Carljohan Eriksson (Mjällby)

Puolustajat
Albin Granlund, Stal Mielec
Jukka Raitala, Minnesota United
Joona Toivio, BK Häcken
Paulus Arajuuri, Anorthosis Famagusta FC
Juhani Ojala, Motherwell FC
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Nicholas Hämäläinen, LA Galaxy
Robert Ivanov, Warta Poznan
Nikolai Alho, MTK Budapest
Thomas Lam, TsSKA Sofia

Keskikenttäpelaajat
Robert Taylor, SK Brann
Robin Lod, Minnesota United
Glen Kamara, Rangers
Rasmus Schüller, Djurgården
Onni Valakari, Pafos FC
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Urho Nissilä, KuPS
Fredrik Jensen, FC Augsburg

Hyökkääjät
Teemu Pukki, Norwich City
Joel Pohjanpalo, Bayer Leverkusen
Roope Riski, HJK

Viime aikoina Huuhkajissa pelanneet

Maalivahdit
Anssi Jaakkola (Bristol Rovers)
Niki Mäenpää (Venezia)

Puolustajat
Sauli Väisänen (Cosenza)
Juha Pirinen (Trencin)
Daniel O’Shaughnessy (HJK)

Keskikenttäpelaajat
Thomas Lam (TsSKA Sofia)
Joni Kauko (ATK Mohun Bagan)
Tim Sparv (HJK)
Pyry Soiri (Esbjerg)

Hyökkääjät
Lassi Lappalainen (Montreal)
Jasse Tuominen (Häcken)
Rasmus Karjalainen (Helsingborg)
Santeri Hostikka (HJK)
Jasin Assehnoun (FC Emmen)

Huuhkajien pelaajaesittelyt

Maalivahdit

Lukas Hradecky, 31
Bayer Leverkusen (Saksa, Bundesliiga)

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin itseoikeutettu ykkösmaalivahti. Hradecky on pelannut jo pitkään huipputasolla Bundesliigassa. Hradecky on elintärkeä pelaaja Huuhkajille. Maaliskuun MM-karsintaottelut jäivät kuitenkin välistä loukkaantumisen takia.

Hradecky johtaa jämäkästi joukkuetta. Pukukopissa ”Luke” on pidetty henkilö, joka osaa pitää tunnelman rentona. Tähtipelaaja.

 

Jesse Joronen, 28
Brescia Calcio (Italia, Serie B)

Bresciaan kaudeksi 2019-20 siirtynyt Joronen on erinomainen maalivahti, mutta Huuhkajissa hän on jäänyt vielä Hradeckyn varjoon. Brescian kanssa Serie B:hen pudonnut maalivahti on herättänyt kiinnostusta Serie A:n seuroissa.

Maaliskuun MM-karsintaotteluissa Joronen sai vastuuta, kun Hradecky oli loukkaantuneena. Joronen osoitti, että Suomella on kaksi erinomaista maalivahtia. Luotettava tuuraaja.

 

Carljohan Eriksson, 25
Mjällby AIF (Ruotsi, Allsvenskan)

Carljohan ”Saku” Eriksson nousi maaliskuun MM-karsinnoissa Huuhkajiin ensimmäistä kertaa urallaan. Vastuuta ei vielä Huuhkajissa tullut, mutta erinomaiset otteet Ruotsin Allsvenskanissa on pantu merkille.

Eriksson saattaa hyvin nousta tulevaisuudessa vakionimeksi Huuhkajien maalivahtiosastolle, kun Jaakkola ja Mäenpää aikanaan jättävät A-maajoukkueen. Tulevaisuuden nimi.

 

Puolustajat

Laitapuolustajat

Albin Granlund, 31
Stal Mielec (Puola, Ekstraklasa)

Markku Kanervan luottopelaajiin pitkän aikaa kuulunut Albin Granlund siirtyi kaudeksi 2020-21 Puolan pääsarjaan, Stal Mieleciin. Samassa joukkueessa pelaa myös Petteri Forsell.

Granlund on jäänyt vähäisemmälle vastuulle Huuhkajissa, mutta Kanerva on lähes poikkeuksetta kutsunut hänet joukkueeseen mukaan, ei kuitenkaan EM-kisoihin. Luotettava tuuraaja.

 

Nikolai Alho, 28
MTK Budapest (Unkari, pääsarja)

Entinen laitahyökkääjä löysi uralleen uuden sivun, kun hän siirtyi alemmalle oksalle pelaamaan. Laitapuolustajana Alho johdatti HJK:n kapteenina mestaruuteen kaudella 2020, jonka jälkeen tie vei Unkarin pääsarjaan. Samalla vahvat näytöt toivat kutsun Huuhkajiin pitkästä aikaa.

Alho on pitänyt tiukasti kiinni paikastaan Kanervan miehistössä. Hyökkäyssuuntaan vahva wingback, mutta puolustamisessa selkeitä heikkouksia. Luotettava tuuraaja.

 

Jukka Raitala, 32
Minnesota United (Kanada, MLS)

Yhdysvalloissa komeaa uraa tekevä Jukka Raitala on yksi Huuhkajien avainpelaajista. Raitalan monipuolisuus on ehdottomasti iso plussa.

Raitala pystyy pelaamaan vasempana wingbackina, laitapuolustajana tai jopa topparina esimerkiksi kolmen topparin linjassa. Raitalan nimi on merkattu ensimmäisten joukossa avauskokoonpanoon. Avainpelaaja.

 

Niko Hämäläinen, 24
QPR (Englanti, Mestaruussarja)

Hämäläinen valittiin lopulta Sauli Väisäsen tilalle EM-kisajoukkueeseen joukkueen julkistuksen jälkeen. Väisänen joutui jättämään kisat selkävamman takia.

Yhdysvaltain ja Suomen kansalaisuuden omaava Nicholas ”Niko” Hämäläinen valitsi lopulta Huuhkajat. Hämäläinen on tehnyt uraansa Englannissa, jossa hiljalleen vastuu on kasvanut QPR:ssä, Mestaruussarjassa.

Hämäläinen on vahva vaihtoehto vasemmalle laidalle, jossa Uronen on kuitenkin nokkimisjärjestyksessä edellä. Antaa kuitenkin erinomaista tulitukea Uroselle tarvittaessa. Tulevaisuuden nimi.

 

Topparit

Leo Väisänen, 23
IF Elfsborg (Ruotsi, Allsvenskan)

Nuorempi Väisänen on myös kärsinyt loukkaantumisista. Leo Väisänen on ehkä lahjakkaampi toppariveljeksistä. Loukkaantumiset ovat kuitenkin viime aikoina haitanneet kehitystä. Ruotsin Allsvenskanissa löydettävä tasaisesti vastuuta.

Tulevaisuudessa Väisäset saattavat hyvin muodostaa Huuhkajien toppariparin. Tulevaisuuden nimi.

 

Joona Toivio, 33
BK Häcken (Ruotsi, Allsvenskan)

Kanervan luottopelaaja on kasvanut Huuhkajien puolustuslinjan avainpelaajaksi yhdessä Arajuuren kanssa. Työnjako toppariparilla on selkeä. Toivio on peliä avaava pallollinen toppari. Hän pystyy erinomaisella varmuudella syöttämään palloa eteenpäin ahtaisiin väleihin.

Lisäksi Toivio pystyy myös pelaamaan pidempiä ja tarkkoja syöttöjä vastustajan puolustuksen selustaan. Avainpelaaja.

 

Paulus Arajuuri, 32
Pafoc FC (Kypros, pääsarja)

Suomen puolustuslinjan isähahmo ja johtaja. Kun Paulus Arajuuri laulaa hymy korvissa kansallislaulua ennen ottelua, koko Suomi syttyy. Arajuuri siirtyi Pafosiin, Kyproksen pääsarjaan, ja siirtoa pidettiin hieman huolestuttavna merkkinä. Arajuuri on kuitenkin ollut vakuuttava Huuhkajien alakerrassa.

Vahva pääpelaaja ja väsymätön taistelija voittaa hyvällä prosentilla kaksinkamppailut. Kun Arajuuri liukuu voimalla palloon, vastustaja miettii seuraavalla kerralla kahdesti, meneekö enää ensimmäisenä palloon kiinni. Avainpelaaja.

 

Robert Ivanov, 26
Warta Poznan (Puola, Ekstraklasa)

Ivanov oli Huuhkajien leirillä Qatarissa vuonna 2019, mutta maaliskuussa 2021 tuli uusi kutsu MM-karsintoihin. Minuutteja ei vielä tullut karsintotteluissa, mutta harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan Ivanov jätti itsestään positiivisen kuvan. Ivanov harhautti muun muassa Xherdan Shaqirin komeasti.

Ivanovin urapolku aina Kolmosessa pelaavasta FC Myllypurosta Puolan kovatasoiseen pääsarjaan hakee vertaistaan. Ura nousukiidossa ja vastuu varmasti kasvaa Huuhkajissa. Tulevaisuuden nimi.

 

Juhani Ojala, 31
Vejle BK (Tanska, Superliga)

Ojala on saanut saumansa, kun Väisäset ovat olleet loukkaantumisten takia poissa. Syksyllä 2020 Nations Leaguessa Ojala sai vastuuta ja pelasi erinomaisesti. Ojala on Vejlessä luottopelaaja, ja tasainen vastuu on juuri se, mitä Ojala tarvitsee esimerkiksi EM-kisojen kannalta.

Ojala on hyvä pääpalloissa ja vahva kaksinkamppailuissa. Voi jopa nousta kolmen topparin linjassa avauksen pelaajaksi. Luotettava tuuraaja. Ei kuitenkaan riittänyt ihan kisapaikkaan asti.

 

Keskikenttäpelaajat

Glen Kamara, 25
Rangers (Skotlanti, Valioliiga)

Huuhkajien tärkein pelaaja pallollisena. Glen Kamara on Suomen pallollisen pelin kapellimestari. Kamara rytmittää Suomen hyökkäämistä. Hän pystyy myös taitavana pelaajana ohittamaan ensimmäisen prässin ja syöttämään tarkasti. Kamara on elintärkeä pelaaja.

Seuratasolla Kamara juhli kaudella 2020-21 Skotlannin mestaruutta Rangersin paidassa. Siirtohuhut ovat vieneet jo pidemmän aikaa Kamaraa Skotlantia suurempiin ympyröihin. Kamara kertoi maaliskuussa, että päätöksiä tulevaisuudesta tehdään ensi kesänä. Tähtipelaaja.

 

Thomas Lam, 27
TsSKA Sofia (Bulgaria)

Thomas Lam pelaa tätä nykyä bulgarialaisessa TsSKA Sofiassa. Vastuu Huuhkajissa on jäänyt vähäiseksi. Seuratasolla Lam pelaa enempi topparina, mutta Kanerva on määrätietoisesti peluuttanut häntä keskikentän pohjapelaajana. Varamies.

 

Rasmus Schüller, 29
Djurgården (Ruotsi, Allsvenskan)

Rasmus Schüller on ollut Kanervan luottomies aina MLS-ajoista lähtien. Schüllerissä on paljon samaa kuin Albin Granlundissa. Kanerva tietää tasan tarkkaan mitä saa, kun laittaa Schüllerin kentälle. Vastuu kasvanut A-maajoukkueessa, mutta taso ailahdellut pelistä toiseen.

Kaudella 2020 HJK:n kanssa mestaruuden voittanut Schüller siirtyi syksyllä Djurgårdeniin. Luotettava tuuraaja.

 

Fredrik Jensen, 23
FC Augsburg (Saksa, Bundesliiga)

Huuhkajien tehopakkaus. Fredrik Jensen on nuoresta iästään huolimatta ollut varsin tehokas maajoukkueessa. Syksyn 2020 Nations Leaguessa Jensen oli Suomen paras maalintekijä, vaikka pääsi kentälle pääasiassa vaihtopenkiltä. Minuutteihinsa nähden Jensen on ollut suorastaan murhaavan tehokas. Jensen viihtyy Huuhkajissa hyökkäävässä roolissa kymppipaikan läheisyydessä ja on ollut erinomainen nimenomaan hyökkäävänä vaihtona.

Seuraura on polkenut ikävästi paikallaan loukkaantumisten takia. Twentestä bundesliigaseura Augsburgiin kesällä 2018 siirtynyt Jensen ei koskaan ole vakiinnuttanut asemaansa. Vilahduksia paremmasta on nähty, mutta vammat ovat aina vaivanneet. Toivottavasti loukkaantumiset olisivat pian historiaa. Luotettava tuuraaja.

 

Robert Taylor, 26
SK Brann (Norja, Eliteserien)

Robert Taylor oli yksi syksyllä 2020 pelatun Nations Leaguen suurimpia onnistujia. Vastuuta tuli yllättävän paljon, ja Taylor vastasi huutoon vakuuttavasti. Taylor onnistui erinomaisesti 5-3-2-muodossa keskikentän hybridiroolissa. Hän tuki vahvasti hyökkäyksiä ja nousi pallollisessa pelissä kymppialueen taskuihin pelattavaksi.

Taylor on tehnyt uraa Norjan pääsarjassa, jossa hän on vakiinnuttanut asemansa Brannissa. Luotettava tuuraaja.

 

Onni Valakari, 21
Pafos FC (Kypros, pääsarja)

A-maajoukkuedebyytti Ranskaa vastaan jäi unohtumattomalla tavalla muistoihin. Upea osuma 2-0-voitossa Paul Pogban nenän edestä herätti myös skoutit. Vahva esitys Ranskaa vastaan toi kutsun myös maaliskuun otteluihin. On noussut joukkueeseen vahvasti Jensenin poissaolon myötä.

Pafosissa Valakari on tehnyt kymppipaikalta kovaa jälkeä. Esitykset on pantu merkille myös isompien seurojen papereissa, ja kesällä 2021 saattaa Valakari vaihtaa maisemaa kovatasoisempaan sarjaan. Tulevaisuuden nimi.

 

Robin Lod, 27
Minnesota United (Yhdysvallat, MLS)

Robin Lod on Huuhkajien hyökkäyspelin maestro, joka löytää kerta toisensa jälkeen Teemu Pukin läpisyötöillään. Elintärkeä pelaaja, joka viihtyy Huuhkajien kokoonpanossa nimellisesti oikealla laidalla, mutta hakeutuu ahkerasti kymppipaikan taskuihin. Maaliskuun MM-karsintaotteluissa Lod nähtiin Pukin hyökkääjäparina pelaten Pukin alapuolella.

Lod on Minnesotalle elintärkeä pelaaja. Seuraura Lodin kohdalla on ollut pienoinen pettymys, kun otteet maajoukkueessa ovat olleet niin erinomaisia. Lod vaikuttaa asettuneen MLS:ään, mutta löytyisikö hänelle vielä ottajia Euroopasta vahvan EM-lopputurnauksen jälkeen? Tähtipelaaja.

 

Ilmari Niskanen, 23
FC Ingolstadt 04 (Saksa, 3. Bundesliiga)

Erinomainen kausi 2020 Veikkausliigassa toi siirron Saksaan. Samalla Niskanen nousi myös Huuhkajiin. Syksyllä 2020 Niskanen sai vastuuta Nations Leaguessa ja esitykset olivat lupauksia herättäviä. Maaliskuussa Niskanen jäi kuitenkin ulos joukkueesta, vaikka oli terveenä.

Niskasen ensimmäinen kausi Ingolstadtissa on ollut haastava. Sopeutuminen uuteen ympäristöön on ottanut aikaa. Niskanen on profiililtaan nopea laitapelaaja, mutta Saksassa pelkkä nopeus ja röyhkeys eivät ole riittäneet. Aikaa Niskasella kuitenkin riittää. Tulevaisuuden nimi.

 

Urho Nissilä, 25
KuPS (Veikkausliiga)

Nissilä tuo maajoukkueeseen tuulahdusta Veikkausliigasta. Savolainen lähti aikoinaan Belgiaan, mutta ura siellä ei auennut. Talvella 2020 Nissilä palasi KuPSiin ensin lainalle ja vuotta myöhemmin pysyvästi.

Veikkausliigatasolla Nissilä on osoittanut olevansa pätevä pelimies. Tehoilu poiki uran ensimmäiset A-maaottelut syyskuussa. Nissilä esiintyi niissä niin vakuuttavasti, että jatkossa maajoukkuekutsuja tullee säännöllisesti.

 

Hyökkääjät

Teemu Pukki, 31
Norwich City FC (Englanti, Valioliiga)

Teemu Pukki on Huuhkajien ja Norwichin tähtipelaaja, joka ei esittelyjä kaipaa. Pukki on kehittynyt vielä kokeneemmalla iällä ja pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta jalkapalloa. Huuhkajien paidassa jälki on viime vuosina ollut suorastaan murhaavan tehokasta. Pukki on kovaa vauhtia nousemassa Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijäksi ohi Jari Litmasen. Se saattaa tapahtua jo EM-kisoissa.

Kaudella 2020-21 Pukki on ollut jälleen erinomainen Norwichin kärjessä. Norwich on kovaa vauhtia nousemassa takaisin Valioliigaan. Pukki pääsee neuvottelemaan kesällä uudesta jatkosopimuksesta löysin rinnoin, sillä miehelle riittää ottajia jonoksi asti. Tähtipelaaja.

 

Joel Pohjanpalo, 26
Union Berlin (Saksa, Bundesliiga), lainalla

Järkyttävän määrän urallaan loukkaantumisia kärsinyt Joel Pohjanpalo on edelleen Huuhkajien täsmäase. Pohjanpalo on esiintynyt Huuhkajissa todella vakuuttavasti. Pohjanpalo aloitti maaliskuun MM-karsintapeleissä vaihtopenkiltä, mutta tuli todella tehokkaasti sisään. Maaliskuun harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan vastuuta tuli heti avauksesta ja heti tuli kaksi maalia.

Pohjanpalo pääsi huippukuntoon HSV:n paidassa lainalla 2. Bundesliigassa kesällä 2020. Kauden jälkeen Leverkusen lainasi Pohjanpalon Bundesliigassa myös pelaavaan Union Berliniin. Tehot ovat vielä odottaneet itseään, mutta vastuuta on tullut reippaasti kunnossa ollessaan. Avainpelaaja.

 

Roope Riski, 30
HJK (Veikkausliiga)

Riski lähti jo nuorena poikana Italiaan, mutta ura siellä ei auennut. Sittemmin tutuiksi ovat tulleet myös Norja, Saksa, Itävalta ja Kreikka. Vuoden 2020 alusta lähtien Riski on jälleen pelannut Suomessa ja HJK:ssa, jossa tehoja on syntynyt mukavaan tahtiin.

Huuhkajissa Roope Riskiä ei ole juuri nähty, mutta lokakuun maaotteluihin hän sai takaportin kautta kutsun Marcus Forssin loukkaantumisen vuoksi.

Muut Huuhkajien ringissä olevat

Marcus Forss, 21
Brentford (Englanti, Mestaruussarja)

Brentfordin Marcus Forss debytoi maajoukkueessa Ranskaa vastaan ja heti helähti. Forss on erinomainen lisä Huuhkajien väkivahvaan hyökkäyskalustoon. Forss on varma viimeistelijä, joka osaa hyvin hakeutua maalipaikoille. On vielä Pukin ja Pohjanpalon takana nokkimisjärjestyksessä, mutta ei välttämättä pitkään.

Forss on ollut minuutteihinsa nähden todella tehokas Brentfordissa. Tulevaisuus vaikuttaa valoisalta. Forssilla on eväät olla muutaman vuoden päästä avauksessa pelaava valioliigahyökkääjä. Luotettava tuuraaja ja tulevaisuuden nimi.

 

Daniel O’Shaughnessy, 26
HJK (Veikkausliiga)

Hieman yllättäen Huuhkajiin noussut HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessy oli vakuuttava syksyllä 2020 Nations Leaguessa. O’Shaughnessy käytti näyttöpaikkansa, ja ura seuratasollakin on ottamassa isoja harppauksia.

HJK:ssa toppari valittiin kapteeniksi kaudelle 2021, ja kyselyjä on ollut myös ulkomaille. O’Shaughnessy saattaa hyvin olla yksi vastuunkantajista, kun Paulus Arajuuri ja Joona Toivio jättävät maajoukkueen. Tulevaisuuden nimi.

 

Joni Kauko, 30
Esbjerg fB (Tanska, NordicBet Liga)

Joni Kauko on kuin varkain noussut tärkeään rooliin Kanervan miehistössä. Kauko repii ja raastaa keskikentällä, mutta hänellä on valmiuksia pelata myös hyökkäävässä roolissa keskikentän keskustassa. Keskikentän keskustassa Kaukolle on avautumassa myös vastuuta 5-3-2-ryhmityksessä.

Seuratasolla Kauko pelaa nimenomaan kymppipaikalla, jossa tehoja on tullut varsin mukavasti. Tanskan divarissa Esbjergiä edustava Kauko haluaa pian korkeammalle sarjatasolle. Moni seura olikin kiinnostunut Kaukosta, kun Esbjerg putosi kauden 2019-20 päätteeksi sarjatasoa alemmas, mutta Esbjerg ei suostunut luopumaan avainpelaajastaan. Luotettava tuuraaja.

 

Lassi Lappalainen, 22
CF Montreal (Kanada, MLS), lainalla

Lassi Lappalainen oli tärkeässä roolissa EM-karsinnoissa, mutta erinäiset vammat ovat pitäneet Montrealin laiturin sivussa Huuhkajista. Vihdoin ja viimein Lappalainen on hiljalleen parantumassa viimeisestä leikkauksestaan. Kanervan silmissä Lappalainen on varmasti yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista laiturin rooliin EM-kisoissa. Se vaatii kuitenkin sitä, että Lappalainen on kuntoutunut huippukuntoon.

Lappalaisen lainapestiä Montrealissa jatkettiin vielä yhdellä kaudella. Ensi kaudella Lappalaisen on määrä palata Serie A -seura Bolognaan. Kilpailu pelipaikoista on äärimmäisen kovaa, mutta Bolognassa myös uskotaan Lappalaiseen, joka on seuralle pidempi projekti. Tulevaisuuden nimi.

 

Anssi Jaakkola, 34
Bristol Rovers (Englanti, Ykkösliiga)

Jaakkola on pitkään ollut Huuhkajissa kolmosmaalivahdin asemassa. Jaakkola tietää roolinsa ja on erittäin pidetty joukkuekaveri Huuhkajissa. Bristol Roversissa Jaakkola on saanut paljon vastuuta kunnossa ollessaan. Kolmosvahti.

 

Pyry Soiri, 26
Esbjerg fB (Tanska, NordicBet Liga)

Pyry Soiri on jäänyt Huuhkajissa hieman sivuraiteille sen jälkeen, kun Kanerva alkoi suosia 5-3-2-muotoa. Soirille ei oikein löytynyt enää roolia kyseisessä ryhmityksessä. Soirin vahvuudet ovat laitapelaamisessa. Hän on nopea ja kohtalaisen hyvä haastamaan puolustajia. Maaliskuun harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan Soiri nähtiin wingbackina, mutta ongelmat puolustussuuntaan olivat nähtävillä.

Soiri on jämähtänyt seuratasolla Tanskan divariin Joni Kaukon lailla Esbjergissä. Ura kaipaisi kipeästi siirtoa parempaan sarjaan ja vastuulliseen rooliin. Sen lisäksi Soirin pitäisi pystyä olemaan tehokkaampi hyökkäävässä roolissa. Varamies.

 

Jere Uronen, 26
KRC Genk (Belgia, Jupiler Pro League)

Suhteellisen nuoresta iästä huolimatta Uronen on ollut Huuhkajien vakiokalustoa melkeinpä vuodesta 2012 saakka. Pitkään uraansa Belgiassa tehnyt laitapuolustaja on Huuhkajien avainpelaajia.

Vasemmalla laidalla operoiva Uronen pystyy tukemaan vahvasti hyökkäyksiä ja suorittamaan puolustusvelvoitteet kunnialla. Elintärkeä pelaaja Kanervalle. Tähtipelaaja.

 

Sauli Väisänen, 26
Chievo Verona (Italia, Serie B)

Väisänen valittiin lopulliseen kisajoukkueeseen, mutta hän joutui lopulta jäämään joukkueesta pois selkävamman takia. Väisäsen tilalle nostettiin Niko Hämäläinen.

Sauli Väisänen tekee uraa Italiassa, mutta loukkaantumiset ovat vaivanneet viime aikoina. Väisänen on ollut suhteellisen varma valinta Huuhkajiin terveenä ollessaan. Myös seurajoukkueessa peliaika on ollut koetuksella. Varamies.

 

Kaan Kairinen, 22
Lillestrøm SK (Norja, Eliteserien)

Kairinen on ollut nuoresta asti erittäin lupaava pelaaja. Ura Tanskassa alkoi jo kääntyä laskuun, kunnes nuorukainen haki uutta vauhtia lainalla HJK:ssa. Uusi koti on löytynyt norjalaisesta Lillestrømistä, jossa Kairinen on noussut avainpelaajaksi.

Ensimmäiset A-maaottelunsa Kairinen pelasi jo vuoden 2019 alussa, mutta sitten tuli 1,5 vuoden tauko. Syyskuussa Markku Kanerva kutsui Kairisen pitkästä aikaa maajoukkueeseen, ja esitykset olivat lupauksia herättäviä.

 

Niki Mäenpää, 36
Venezia FC (Italia, Serie B)

Jo kertaalleen maajoukkueesta osittain vetäytynyt Mäenpää palasi Huuhkajiin syksyllä 2020 Nations Leaguen otteluissa, kun Jaakkola oli sivussa. Kutsu kävi myös maaliskuun MM-karsintaotteluihin. Mäenpää sai myös pelata Sveitsiä vastaan harjoitusottelussa, jossa hän osoitti olevansa yhä erinomainen kassari.

Kokenut maalivahti oli pitkään kaudella 2020-21 ilman seuraa, mutta lopulta Serie B -seura Venezia hankki hänet loppukauden kattavalla sopimuksella. Kolmosvahti.

 

Tim Sparv, 34
AE Larissa (Kreikka, Superliga)

Huuhkajien kapteenilla on valtava merkitys joukkueelle. Tim Sparv on henkinen johtaja, mutta myös äärettömän fiksu jalkapalloilija. Sparv tekee kentällä poikkeuksetta oikeita ratkaisuja, vaikka hitaus alkaa näkyä vuosi vuodelta enemmän. Sparv on tekemässä viimeisiä palveluksia maajoukkueelle, mutta on edelleen tärkeä pelaaja.

Seuratasolla siirto AE Larissaan on osoittautunut huonoksi. Vastuu on jäänyt olemattomaksi, eikä se voi olla vaikuttamatta peliaikaan Huuhkajissa. Se nähtiin maaliskuun MM-karsintaotteluissa, kun Sparv aloitti vaihtopenkiltä. Sparv joutui kesken maajoukkuetauon leikkaukseen, mutta hän ehtii kuntoutua EM-kisoihin. Avainpelaaja.

 

Juha Pirinen, 29
AS Trencin (Tshekki, Fortuna Liga)

Norjalaisesta Tromsøstä Slovakian pääsarjaan kesällä 2020 siirtynyt Pirinen on jäänyt hieman vähäisempään rooliin Huuhkajissa. Pirinen kantoi vastuuta jonkin verran EM-karsinnoissa, mutta vastuu väheni heti, kun Hämäläinen valitsi Suomen edustamisen.

Pirinen sai maaliskuun MM-karsinnoissa näyttöpaikan Sveitsiä vastaan, mutta on selkeästi vasta kolmosvaihtoehto vasemmalle laidalle. Varamies.

 

Santeri Hostikka, 23
Pogon Szczecin (Puola, Ekstraklasa)

A-maajoukkuedebyytti odottaa vielä itseään. Santeri Hostikka nousi Huuhkajien ryhmään Nations Leaguessa syksyllä 2020. Hostikka on Soirin tavoin hieman haastavassa asemassa, kun Kanerva on suosinut 5-3-2-muotoa, jossa perinteisiä laitureita ei ole.

Hostikan tehot ovat jääneet melko vähäisiksi Puolan kovatasoisessa pääsarjassa. Vastuuta on tullut vaihtelevasti. Tulevaisuuden nimi.

 

Rasmus Karjalainen, 25
Örebro SK (Ruotsi, Allsvenskan), lainalla

Rasmus Karjalainen oli mukana Huuhkajien ryhmässä Nation Leaguessa syksyllä 2020, mutta peliaika on jäänyt vähäiseksi. Suomen hyökkääjätilanne on sen verran kova, ettei Karjalaiselle ole vastuuta välttämättä luvassa myöskään jatkossa ilman loukkaantumisia.

Karjalainen lainattiin Fortuna Sittardista Örebrohon, jossa maaleja on tullut kohtalaisesti. Karjalaiselle on luvassa vastuuta myös kaudella 2021, mutta vastuu tuo myös paineita. Tehoja on tultava. Varamies.

 

Jasse Tuominen, 25
BK Häcken (Ruotsi, Allsvenskan)

Maajoukkueuran avausmaalin historiallisessa Liechtenstein-ottelussa tehnyt Jasse Tuominen on kärsinyt loukkaantumisista viime aikoina. Siihen EM-lopputurnauspaikkakin Tuomisen osalta kaatui.

 

Huuhkajien valmennus

Päävalmentaja

Markku Kanerva, 56

Pitkän tien Palloliiton leivissä tehnyt Markku Kanerva nousi lopulta maajoukkueen varsinaiseksi päävalmentajaksi vuonna 2016, kun Hans Backe sai potkut. Kanerva oli jo ennen varsinaista pestiään työskennellyt apuvalmentajana ja väliaikaisena päävalmentajana Huuhkajissa. Varsinaiset päävalmentajavalinnat eivät kuitenkaan kohdistuneet Kanervaan syystä tai toisesta vasta kuin Backen jälkeen.

Kanervan ensimmäinen kova meriitti oli Pikkuhuuhkajien vieminen EM-kisoihin vuonna 2009. Kyseisestä joukkueesta on muodostunut Kanervan runko nykyisessä A-maajoukkueessa. Tim Sparv, Joona Toivio, Teemu Pukki ja Jukka Raitala olivat Kanervan luottopelaajia jo Pikkuhuuhkajissa.

Kanervaa on luonnehdittu pedantiksi valmentajaksi, joka ei jätä vastustajan analysoimisessa kiveäkään kääntämättä. Peruskoulun opettajana työskennellyt Kanerva on pelaajalähtöinen ja hän kuuntelee mielellään pelaajiensa mielipiteitä. Johtajana Kanerva jakaa mielellään vastuuta valmennustiimilleen, mutta kantaa silti vastuun lopullisten päätösten tekemisessä.

Kanerva on onnistunut luomaan Huuhkajiin erinomaisen joukkuehengen. Kanerva lähestyy otteluita tiiviin puolustamisen ja positiivisten tilanteenvaihtojen maksimaalisen hyödyntämisen kautta. Lisäksi Kanerva on onnistunut myös kehittämään Suomen pelaamista pallonhallinnan kautta.

Urheilutoimittajien liitto on valinnut Kanervan neljästi Vuoden valmentajaksi Suomessa (2008, 2018, 2019, 2020).

 

Apuvalmentajat

Kari Martonen, 58, valmentaja

Kari Martonen liittyi Huuhkajien valmennusryhmään vuonna 2017, jolloin hän korvasi Jonatan Johanssonin. Martonen on tuttu Kanervalle jo alle 21-vuotiaista. Martonen oli Kanervan valmennusryhmässä, kun Pikkuhuuhkajat selvisi EM-kisoihin vuonna 2009. Seuratasolla Martonen on työskennellyt päävalmentajana muun muassa Hakassa ja JJK:ssa.

Mika Nurmela, 49, valmentaja

Suomen A-maajoukkueen kultaiseen sukupolveen kuulunut Nurmela nousi Kanervan tiimiin vuonna 2017. Nurmela työskenteli ennen maajoukkuepestiä Palloliitossa Pohjois-Suomen aluevalmennuksen parissa.

Antti Niemi, 48, maalivahtivalmentaja

Niemi on tehnyt pitkään töitä A-maajoukkueen maalivahtivalmentajana. Lisäksi Niemi on ollut aiemmin myös Hongan valmennusryhmässä. Tammikuussa 2021 Niemi liittyi myös veikkausliigaseura HIFK:n valmennustiimiin.

Jari-Pekka Keurulainen, 63, fysioterapeutti ja valmentaja

”Gene” Keurulainen on työskennellyt A-maajoukkueen valmennustiimissä pitkään. Hän kuului jo Antti Muurisen ja Roy Hodgsonin valmennusryhmiin. Keurulainen vastaa pelaajien palautumisesta ja fyysisestä harjoittelusta. Hän on pelaajien silmissä erittäin pidetty henkilö. Vuonna 2019 Keurulainen palkittiin Captain’s Ball -palkinnolla.

Keurulainen on myös Huuhkajien erikoisen tuuletuksen takana. Tuuletus tunnetaan nimellä ”japanilainen”. Tuuletuksessa pelaajat kerääntyvät rinkiin ja nostavat kädet ilmaan.

Henri Lehto, videoanalyytikko

Yksi Kanervan valmennusryhmän tärkeimpiä henkilöitä on Henri Lehto, joka vastaa videoanalyyseistä. Lehto on valmennusryhmässä tietynlainen pelin tutkija. Lehdon tulokset eivät perustu näkemyksiin tai tuntemuksiin, vaan dataan ja analytiikkaan. Lehto on liikuntatieteiden maisteri.

Lehto tuottaa videomateriaalia vastustajista sekä Huuhkajien pelaajien omista suorituksista. Lehtoa ei nähdä vaihtopenkillä ottelutapahtumissa, vaan hän on tietokoneen kanssa korkealla lehtereillä, josta hänellä on suora yhteys mikrofonin välityksellä apuvalmentajiin. Lehto näkee korkealta pelin eri tavalla kuin muu valmennusryhmä. Hän esimerkiksi näkee, missä mahdolliset tilat ovat.

Toni Korkeakunnas, 52, scout

Veikkausliigassa muun muassa FC Lahden ja Mypan päävalmentajana meritoitunut Toni Korkeakunnas työskentelee Huuhkajien valmennusryhmässä pelaajatarkkailijana. Oikeastaan Korkeakunnas tarkkailee Huuhkajien vastustajia, eikä niinkään yksittäisiä pelaajia siinä merkityksessä, jossa pelaajatarkkailu yleensä tunnetaan.

Korkeakunnaksen vastuulla on kertoa Kanervalle, mitä asioita tai pelaajia vastustajassa on pantava merkille.

Muu henkilökunta

Heikki Kinnunen, lääkäri
Paavo Leiramo, fysioterapeutti
Hannu Kanerva, osteopaatti
Jari Parikka, huoltaja
Timo Walden, tiedottaja
Lennart Wangel, joukkueenjohtaja

Huuhkajien kokoonpano EM-kisoissa

Huuhkajien EM-joukkue julkistettiin tiistaina 1.6. Viimeisinä ryhmästä putosivat maalivahti Carljohan Eriksson, puolustajat Juhani Ojala, Albin Granlund, Niko Hämäläinen ja Aapo Halme sekä hyökkääjä Jasin Assehnoun.

Maalivahdit
Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen)
Jesse Joronen (Brescia)
Anssi Jaakkola (Bristol Rovers)

Puolustajat
Paulus Arajuuri (Pafos)
Daniel O’Shaughnessy (HJK)
Joona Toivio (Häcken)
Jere Uronen (Genk)
Jukka Raitala (Minnesota United)
Nikolai Alho (MTK)
Leo Väisänen (Elfsborg)
Robert Ivanov (Warta Poznán)
Pyry Soiri (Esbjerg)
Niko Hämäläinen (QPR) *

Keskikenttäpelaajat
Tim Sparv (AEL)
Thomas Lam (Zwolle)
Rasmus Schüller (Djurgården)
Glen Kamara (Rangers)
Joni Kauko (Esbjerg)
Fredrik Jensen (Augsburg)
Onni Valakari (Pafos)
Robert Taylor (Brann)
Robin Lod (Minnesota United)

Hyökkääjät
Teemu Pukki (Norwich)
Joel Pohjanpalo (Union Berlin)
Lassi Lappalainen (Montreal)
Marcus Forss (Brentford)

* = Niko Hämäläinen korvaa selkänsä loukanneen Sauli Väisäsen.

Huuhkajien kokoonpano MM-karsinnoissa

Huuhkajat aloitti MM-karsinnat maaliskuussa kahdella ottelulla. Alta löydät Suomen kokoonpanon MM-karsintaotteluissa.

Kokoonpano 24.3.2021 Suomi 2-2 Bosnia ja Hertsegovina

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Paulus Arajuuri
Suomen maalit: Teemu Pukki x2
Vaihdot:
Schüller -> Valakari
Pohjanpalo -> Lod
Sparv -> Kauko

Kokoonpano 28.3.2021 Ukraina 1-1 Suomi

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Paulus Arajuuri
Suomen maali: Teemu Pukki
Vaihdot:
Alho -> Granlund
Pohjanpalo -> Kauko
Taylor -> Schüller
Hämäläinen -> Raitala

Huuhkajien kokoonpano harjoitusotteluissa vuonna 2021

Kokoonpano 4.6. Suomi 0-1 Viro

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Lukas Hradecky
Vaihdot:
Jensen -> Forss
O’Shaughnessy -> Toivio
Pukki -> Pohjanpalo
Taylor -> Schüller
Uronen -> Väisänen L.
Alho -> Soiri

Kokoonpano 29.5. Ruotsi 2-0 Suomi

Suomen peliryhmitys: 5-4-1
Kapteeni: Tim Sparv
Vaihdot:
Lam -> Sparv
Kauko -> Assehnoun
Jensen -> Riski
L. Väisänen -> Ojala
Soiri -> Alho
Hämäläinen -> Urone

Kokoonpano 31.3. Sveitsi 3-2 Suomi

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Juhano Ojala
Suomen maalit: Joel Pohjanpalo x2
Vaihdot:
Mäenpää -> Joronen
Kamara -> Lam
Lod -> Forss
Schüller -> Valakari
Pukki -> Pohjanpalo
Alho -> Soiri

Huuhkajien aiempia kokoonpanoja

Kokoonpanot Nations Leaguessa ja harjoitusotteluissa vuonna 2020

Alla Huuhkajien kokoonpanot Nations Leaguen otteluissa sekä harjoitusotteluissa vuonna 2020. Suluissa vaihdettu pelaaja.

Kokoonpano 18.11.2020 Wales 3-1 Suomi (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Paulus Arajuuri
Suomen maali: Teemu Pukki
Punainen kortti: Jere Uronen
Vaihdot:
Taylor -> Soiri
O’Shaughnessy -> Hämäläinen
Schüller -> Valakari
Pukki -> Forss

Kokoonpano 15.11.2020 Bulgaria 1-2 Suomi (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 4-4-2
Kapteeni: Tim Sparv
Suomen maalit: Teemu Pukki, Robin Lod
Vaihdot:
Pohjanpalo -> Forss
Taylor -> Soiri
Sparv -> Schüller
Pukki -> Niskanen

Kokoonpano 11.11.2020 Ranska 0-2 Suomi (harjoitusottelu)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Rasmus Schüller
Suomen maalit: Marcus Forss, Onni Valakari
Vaihdot:
Ojala -> Toivio
Karjalainen -> Kamara
Niskanen -> Alho
Valakari -> Taylor
Väisänen -> Arajuuri
Schüller -> Pukki

Kokoonpano 14.10.2020 Suomi 1-0 Irlanti (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 4-4-2
Kapteeni: Tim Sparv
Suomen maali: Fredrik Jensen
Vaihdot:
Soiri -> Niskanen
Kamara -> Schüller
Pukki -> Pohjanpalo
Jensen -> Kauko
Granlund -> Raitala

Kokoonpano 11.10.2020 Suomi 2-0 Bulgaria (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 4-4-2
Kapteeni Tim Sparv
Suomen maalit: Robert Taylor, Fredrik Jensen
Vaihdot:
Pohjanpalo -> Jensen
Taylor -> Soiri
Pukki -> Karjalainen
Niskanen -> Alho

Kokoonpano 7.10.2020 Puola 5-1 Suomi (harjoitusottelu)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Rasmus Schüller
Suomen maali: Ilmari Niskanen
Vaihdot:
Lam -> Niskanen
O’Shaughnessy -> Uronen
Pirinen -> Taylor
Pohjanpalo -> Karjalainen
Kauko -> Kamara
Jensen -> Soiri

Kokoonpano 6.9.2020 Irlanti 0-1 Suomi (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Tim Sparv
Suomen maalit: Fredrik Jensen
Vaihdot:
Pohjanpalo -> Jensen
Hämäläinen -> Uronen
Pukki -> Karjalainen

Kokoonpano 3.9.2020 Suomi 0-1 Wales (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Tim Sparv
Suomen maalit: –
Vaihdot:
Kauko -> Jensen
Sparv -> Lam
Niskanen -> Soiri

Kokoonpanot EM-karsinnoissa 2019

Alla Huuhkajien kokoonpanot EM-karsintojen otteluissa. Suluissa vaihdettu pelaaja.

Kokoonpano: 18.11.2019 Kreikka 2-1 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Suomen peliryhmitys: 4-2-3-1
Kapteeni: Joona Toivio
Suomen maalit: Teemu Pukki
Vaihdot:
Lam -> Toivio
Jensen -> Schüller
Soiri -> Skrabb

Kokoonpano: 15.11.2019 Suomi 3-0 Liechtenstein (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 15.10.2019 Suomi 3-0 Armenia (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 12.10.2019 Bosnia-Hertsegovina 4-1 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 8.9.2019 Suomi 1-2 Italia (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 5.9.2019 Suomi 1-0 Kreikka (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 11.6.2019 Liechtenstein 0-2 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 8.6.2019 Suomi 2-0 Bosnia-Hertsegovina (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 26.3.2019 Armenia 0-2 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 23.3.2019 Italia 2-0 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Huuhkajien peliryhmitys

Markku Kanerva on luottanut pääasiassa kahteen ryhmitykseen, jotka ovat 5-3-2 ja 4-4-2. Kyseiset muodot ovat toki vain perusryhmityksiä, ja joukkueen muoto vaihtuu pelin sisällä. Lisäksi ryhmityksissä on pieniä nyanssieroja avauksessa olevien pelaajien mukaan. Esimerkiksi, jos Robin Lod avaa hyökkäyksessä Teemu Pukin parina, pelaa hän Pukin alapuolella enempi kymppipaikan pelaajana. Tällöin muoto on käytännössä 5-3-1-1.

EM-lopputurnauksen lähestyessä Kanerva on luottanut puolustavampaan 5-3-2-ryhmitykseen, joka taipuu hyökätessä oikeastaan 3-4-3- tai 3-5-2-muotoon. Laitapuolustajat nostavat keskikentän tasolle tai jopa ylemmäs. Lisäksi Kanerva on pyrkinyt saamaan kaksi pelaajaa kymppialueen taskuihin. Yksi pelaaja venyttää vastustajan muotoa korkealla. Alas jää kolmen topparin linja.

Perinteinen 4-4-2 on muovautunut hyökätessä pelaajista riippuen joko 4-3-2-1- tai 4-3-3-muotoon. 4-4-2 on sopinut erinomaisesti Suomen tasoisia tai Suomea heikompia vastustajia vastaan. 4-4-2-muodossa Suomi on myös hyödyntänyt selkeitä laitureita, jotka eivät välttämättä sovi 5-3-2-muotoon.

Huuhkajat pyrkii puolustamaan todella tiiviinä. 5-3-2-muodossa keskikentän keskustan kolmikko liikkuu laajalla säteellä laidalta toiselle, mutta pelaajien välit pysyvät mahdollisimman pieninä. Näin pystytään estämään syötöt muodon sisään, ja vastustaja joutuu hallitsemaan palloa pääasiassa laidoilla. Kaksi ylintä hyökkääjää pyrkivät myös ohjaamaan peliä laidoille.

Suomen ihannemuoto puolustusvaiheessa.

Kun vastustaja saadaan pidettyä laidoilla, se lisää keskityspallojen määrää. Laidoilta tulevia keskityksiä Suomi pystyy puolustamaan 5-3-2-muodossa hyvin, koska keskustassa on kolme topparia, joilla on selkeät alueet, joita puolustaa.

Kun Huuhkajat saa pallonriiston, ensimmäinen suunta on ylöspäin, jos se vain on mahdollista. Toinen hyökkääjistä usein tarjoaa vaihtoehdon vastustajan selustaan, kun toinen tulee pelattavaksi vastustajan puolustuslinjan etupuolelle. Jos nopeaa tilanteenvaihtoa ei ole mahdollista hyödyntää, pyrkii Suomi pysymään pallossa.

Kun pallonhallinta on saavutettu, hakeutuu Suomi usein 3-4-3-muotoon, jossa ylin hyökkääjä venyttää kenttää. Kaksi pelaajaa pyrkii tulemaan pelattavaksi kymppialueen taskuihin, ja laitapuolustajat nostavat laidoilla vähintään keskikentän keskustan pelaajien tasolle. Topparit ja keskikentän keskustan kaksi pelaajaa pyrkivät tarjoamaan toisilleen aina syöttösuuntia.

Suomen ihannemuoto pallonhallintavaiheessa.

Huuhkajien pelaajatilastoja

Huuhkajien maalipörssi MM-karsinnoissa 2021

#PelaajaOtt.MaalitSyötöt
1.Teemu Pukki540
2.Joel Pohjanpalo511
3.Joni Kauko201
3.Jere Uronen201

Huuhkajien maalipörssi Nations Leaguessa 2020

#PelaajaOtt.Maalit
1.Fredrik Jensen43
2.Teemu Pukki62
3.Robert Taylor51
4.Robin Lod21

Eniten pelattuja minuutteja Nations Leaguessa

Mukana kaikki yli 200 minuuttia pelanneet. 

 1. Lukas Hradecky, 540 minuuttia
 2. Teemu Pukki, 526 minuuttia
 3. Glen Kamara, 525 minuuttia
 4. Tim Sparv, 414 minuuttia
 5. Jere Uronen, 383 minuuttia
 6. Robert Taylor, 383 minuuttia
 7. Joona Toivio, 360 minuuttia
 8. Paulus Arajuuri, 360 minuuttia
 9. Nikolai Alho, 273 minuuttia
 10. Joel Pohjanpalo, 262 minuuttia
 11. Daniel O’Shaughnessy, 241 minuuttia
 12. Ilmari Niskanen, 218 minuuttia

Huuhkajien EM-karsintojen maalipörssi

 1. Teemu Pukki, 10 ott., 10 maalia
 2. Fredrik Jensen, 4 ott., 2 maalia
 3. Pyry Soiri, 9 ott., 1 maali
 4. Jasse Tuominen, 4 ott., 1 maali
 5. Benjamin Källman, 1 ott., 1 maali
 6. Joel Pohjanpalo, 1 ott., 1 maali

Eniten pelattuja minuutteja EM-karsinnoissa

 1. Robin Lod, 897 minuuttia
 2. Glen Kamara, 897 minuuttia
 3. Teemu Pukki, 882 minuuttia
 4. Joona Toivio, 869 minuuttia
 5. Lukas Hradecky, 810 minuuttia
 6. Paulus Arajuuri, 661 minuuttia
 7. Jukka Raitala, 588 minuuttia
 8. Tim Sparv, 563 minuuttia
 9. Jere Uronen, 540 minuuttia
 10. Sauli Väisänen, 419 minuuttia

Huuhkajien kaikkien aikojen maalipörssi

Sij.PelaajaOttelutMaalitMaali/peli
1.Jari Litmanen137320,23
2.Teemu Pukki95310,33
2.Mikael Forssell87290,33
4.Jonatan Johansson105220,2
5.Ari Hjelm100200,2
6.Mixu Paatelainen70180,25
7.Verner Eklöf32170,53
8.Aulis Koponen38160,42
8.Gunnar Åström43160,37
10.Alexei Eremenko jr.57140,25

Eniten otteluita Suomen A-maajoukkueessa

 • Tummennetulla aktiiviset pelaajat
SijPelaajaOttelutVuodetMaalit
1.Jari Litmanen1371989-201032
2.Jonatan Johansson1061996-201022
2.Sami Hyypiä1061992-20105
4.Ari Hjelm1001983-199620
5.Joonas Kolkka981994-201011
6.Teemu Pukki952009-31
7.Mikael Forssell871999-201429
8.Erkka Petäjä841983-19940
9.Tim Sparv832009-1
10.Arto Tolsa771964-19819

Usein kysytyt kysymykset – FAQ

Kuinka monta pelaajaa EM-kisajoukkueeseen valitaan?

EM-lopputurnauksessa joukkueen koko on 23 pelaajaa. Kokoonpanojen laajentamisesta on käyty keskustelua koronapandemian takia. Joukkueen koon laajentamista on perusteltu muun muassa sillä, että EM-kisoissa on käytössä viisi vaihtoa.

Missä sarjoissa Huuhkajien pelaajat pelaavat?

Suomen joukkueen runko koostuu Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa pelaavista pelaajista. Kaudella 2021-22 suomalaisia nähdään muun muassa Englannin Valioliigassa, Saksan Bundesliigassa, Italian Serie A:ssa ja Ranskan Ligue1:ssä. Lukas Hradecky ja Joel Pohjanpalo edustavat Bayer Leverkusenia ja Fredrik Jensen Augsburgia, Teemu Pukki Norwichia, Marcus Forss Brentfordia, Jere Uronen Brestiä ja Lauri Ala-Myllymäki sekä Niki Mäenpää Veneziaa (Ala-Myllymäki ja Mäenpää eivät ole tällä hetkellä Huuhkajien matkassa).

Pohjois-Amerikan MLS:ssä pelaavat Robin Lod, Lassi Lappalainen, Jukka Raitala, Niko Hämäläinen sekä maajoukkueessa lopettanut Alexander Ring. Englannin Mestaruussarjassa (toiseksi korkein sarjataso) uraa tekee Aapo Halme (Barnsley).

Kuka on markkina-arvoltaan Huuhkajien arvokkain pelaaja?

Transfermarkt-sivuston mukaan Suomen arvokkain pelaaja on tällä hetkellä Norwichin maalitykki Teemu Pukki, jonka arvo on seitsemän miljoonaa euroa. Toiseksi arvokkaimmat ovat Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky ja Rangersin Glen Kamara.

Suomen arvokkaimmat pelaajat TOP 10

PelaajaSeuraArvo (milj. €)
Teemu PukkiNorwich7,0
Lukas HradeckyBayer Leverkusen6,0
Glen KamaraRangers6,0
Marcus ForssBrentford4,5
Robin LodMinnesota United3,0
Jere UronenGenk2,5
Joel PohjanpaloUnion Berlin2,5
Alexander RingAustin2,5
Fredrik JensenAugsburg2,0
Jesse JoronenBrescia1,7

Kenestä suomalaisesta on maksettu suurin siirtokorvaus?

Transfermarkt-sivuston mukaan suurin siirtosumma on maksettu Roman Eremenkosta, kun Rubin Kazan maksoi Eremenkosta 12,9 miljoonaa euroa Kiovan Dynamolle kaudella 2011-12. Eremenkosta maksetut siirtokorvaukset hallitsevat muutenkin kärkisijoja. Jesse Joronen on listalla kolmantena, kun Brescia maksoi hänestä viisi miljoonaa euroa FC Kööpenhaminalle kaudella 2019-20.

Mistä näet Huuhkajien avauskokoonpanon?

Avauskokoonpanot ilmoitetaan reilu tunti ennen ottelua. UEFA ilmoittaa avauskokoonpanon aina omalla ottelusivullaan ensimmäisenä. Pyrimme Huuhkajat.com-sivustolla tekemään aina avauskokoonpanosta uutisen. Näin ollen Suomen avauskokoonpano löytyy uutisena tältä sivustolta noin tunti ennen Huuhkajien ottelua.

Lisäksi avauskokoonpano ilmoitetaan usein Huuhkajien virallisissa somekanavissa, kuten Twitterissä ja Instagramissa.

Huuhkajien pelipaita

Suomen maajoukkue julkaisi uuden pelipaitansa syksyllä 2020. Valkoisessa kotipelipaidassa on tummansininen risti. Vieraspaita on sen sijaan tummansininen ja siinä on mukana kaulukset.

Uusi pelipaita sai varsin positiivisen vastaanoton maailmalla ja Suomessa. Palloliitto suunnitteli uudet pelipaidat yhdessä vaatevalmistaja Niken kanssa. Näet alla olevasta twiitistä Huuhkajien koti- ja vieraspelipaidan. Jos alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Huuhkajien pelipaita symboloi avoimuutta, rohkeutta ja murtumatonta yhteishenkeä.

Huuhkajien virallisia pelipaitoja voi ostaa Palloliiton nettikaupasta. Paitoihin voi teettää itse haluamansa painatuksen. EM-kisojen aikana pelipaitojen toimitusaika saattaa olla normaalia pidempi. Lisäksi paitoja myydään esimerkiksi Stadiumin, Unisportstoren sekä Intersportin nettikaupoista.

Hieman erikoisempia Huuhkajat-tuotteita voi bongata Instagram-tililtä Paskat Huuhkajatuotteet.

Usein kysytyt kysymykset – FAQ

Usein kysytyt kysymykset – FAQ
Missä sarjoissa Huuhkajien pelaajat pelaavat?
Kuka on markkina-arvoltaan Huuhkajien arvokkain pelaaja?
Kenestä suomalaisesta on maksettu suurin siirtokorvaus?
Mistä näet Huuhkajien avauskokoonpanon?
Mistä voi hankkia Huuhkajien pelipaidan?