Tältä sivulta löydät tietoa Huuhkajien pelaajista, valmennuksesta sekä loukkaantumistilanteesta. Lisäksi voit katsoa Suomen kokoonpanoja MM-karsinnoissa ja selata tilastoja. 

Näytä sisällysluettelo

Tuorein joukkue

Maaliskuun otteluihin valittu joukkue

Joukkue julkistettiin keskiviikkona 17.3.2021

Maalivahdit:
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Niki Mäenpää, Venezia FC
Carljohan Eriksson, Mjällby AIF

Puolustajat:
Joona Toivio, BK Häcken
Paulus Arajuuri, Pafos FC
Juhani Ojala, Vejle BK
Daniel O’Shaughnessy, HJK
Robert Ivanov, Warta Poznan
Nikolai Alho, MTK Budapest
Albin Granlund, Stal Mielec
Jukka Raitala, Montreal Impact
Nicholas Hämäläinen, Queen’s Park Rangers FC
Juha Pirinen, AS Trencin

Keskikenttäpelaajat:
Tim Sparv, AEL Larissa
Glen Kamara, Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Joni Kauko, Esbjerg fB
Onni Valakari, Pafos FC
Robin Lod, Minnesota United FC
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Robert Taylor, SK Brann

Hyökkääjät:
Teemu Pukki, Norwich City FC
Rasmus Karjalainen, Örebro SK
Joel Pohjanpalo, Bayer 04 Leverkusen
Marcus Forss, Brentford FC

Huuhkajien pelaajat

Alla Huuhkajien pelaajat, jotka ovat olleet mukana Nations League -kaudella 2020-21 sekä MM-karsinnoissa.

Maalivahdit

Lukas Hradecky, 31
Bayer Leverkusen (Saksa, Bundesliiga)

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin itseoikeutettu ykkösmaalivahti. Hradecky on pelannut jo pitkään huipputasolla Bundesliigassa. Hradecky on elintärkeä pelaaja Huuhkajille. Maaliskuun MM-karsintaottelut jäivät kuitenkin välistä loukkaantumisen takia.

Hradecky johtaa jämäkästi joukkuetta. Pukukopissa ”Luke” on pidetty henkilö, joka osaa pitää tunnelman rentona. Tähtipelaaja.

 

Jesse Joronen, 28
Brescia Calcio (Italia, Serie B)

Bresciaan kaudeksi 2019-20 siirtynyt Joronen on erinomainen maalivahti, mutta Huuhkajissa hän on jäänyt vielä Hradeckyn varjoon. Brescian kanssa Serie B:hen pudonnut maalivahti on herättänyt kiinnostusta Serie A:n seuroissa.

Maaliskuun MM-karsintaotteluissa Joronen sai vastuuta, kun Hradecky oli loukkaantuneena. Joronen osoitti, että Suomella on kaksi erinomaista maalivahtia. Luotettava tuuraaja.

 

Anssi Jaakkola, 34
Bristol Rovers (Englanti, Ykkösliiga)

Jaakkola on pitkään ollut Huuhkajissa kolmosmaalivahdin asemassa. Jaakkola tietää roolinsa ja on erittäin pidetty joukkuekaveri Huuhkajissa. Bristol Roversissa Jaakkola on saanut paljon vastuuta kunnossa ollessaan. Kolmosvahti.

 

Niki Mäenpää, 36
Venezia FC (Italia, Serie B)

Jo kertaalleen maajoukkueesta osittain vetäytynyt Mäenpää palasi Huuhkajiin syksyllä 2020 Nations Leaguen otteluissa, kun Jaakkola oli sivussa. Kutsu kävi myös maaliskuun MM-karsintaotteluihin. Mäenpää sai myös pelata Sveitsiä vastaan harjoitusottelussa, jossa hän osoitti olevansa yhä erinomainen kassari.

Kokenut maalivahti oli pitkään kaudella 2020-21 ilman seuraa, mutta lopulta Serie B -seura Venezia hankki hänet loppukauden kattavalla sopimuksella. Kolmosvahti.

 

Carljohan Eriksson, 25
Mjällby AIF (Ruotsi, Allsvenskan)

Carljohan ”Saku” Eriksson nousi maaliskuun MM-karsinnoissa Huuhkajiin ensimmäistä kertaa urallaan. Vastuuta ei vielä Huuhkajissa tullut, mutta erinomaiset otteet Ruotsin Allsvenskanissa on pantu merkille.

Eriksson saattaa hyvin nousta tulevaisuudessa vakionimeksi Huuhkajien maalivahtiosastolle, kun Jaakkola ja Mäenpää aikanaan jättävät A-maajoukkueen. Tulevaisuuden nimi.

Puolustajat

Laitapuolustajat

Albin Granlund, 31
Stal Mielec (Puola, Ekstraklasa)

Markku Kanervan luottopelaajiin pitkän aikaa kuulunut Albin Granlund siirtyi kaudeksi 2020-21 Puolan pääsarjaan, Stal Mieleciin. Samassa joukkueessa pelaa myös Petteri Forsell.

Granlund on jäänyt vähäisemmälle vastuulle Huuhkajissa, mutta Kanerva on lähes poikkeuksetta kutsunut hänet joukkueeseen mukaan. Kanerva tietää tasan tarkkaan, mitä Granlundilta saa. Luotettava tuuraaja.

 

Jere Uronen, 26
KRC Genk (Belgia, Jupiler Pro League)

Suhteellisen nuoresta iästä huolimatta Uronen on ollut Huuhkajien vakiokalustoa melkeinpä vuodesta 2012 saakka. Pitkään uraansa Belgiassa tehnyt laitapuolustaja on Huuhkajien avainpelaajia.

Vasemmalla laidalla operoiva Uronen pystyy tukemaan vahvasti hyökkäyksiä ja suorittamaan puolustusvelvoitteet kunnialla. Elintärkeä pelaaja Kanervalle. Tähtipelaaja.

 

Nikolai Alho, 28
MTK Budapest (Unkari, pääsarja)

Entinen laitahyökkääjä löysi uralleen uuden sivun, kun hän siirtyi alemmalle oksalle pelaamaan. Laitapuolustajana Alho johdatti HJK:n kapteenina mestaruuteen kaudella 2020, jonka jälkeen tie vei Unkarin pääsarjaan. Samalla vahvat näytöt toivat kutsun Huuhkajiin pitkästä aikaa.

Alho on pitänyt tiukasti kiinni paikastaan Kanervan miehistössä. Hyökkäyssuuntaan vahva wingback, mutta puolustamisessa selkeitä heikkouksia. Luotettava tuuraaja.

 

Niko Hämäläinen, 24
QPR (Englanti, Mestaruussarja)

Yhdysvaltain ja Suomen kansalaisuuden omaava Nicholas ”Niko” Hämäläinen valitsi lopulta Huuhkajat. Hämäläinen on tehnyt uraansa Englannissa, jossa hiljalleen vastuu on kasvanut QPR:ssä, Mestaruussarjassa.

Hämäläinen on vahva vaihtoehto vasemmalle laidalle, jossa Uronen on kuitenkin nokkimisjärjestyksessä edellä. Antaa kuitenkin erinomaista tulitukea Uroselle tarvittaessa. Tulevaisuuden nimi.

 

Juha Pirinen, 29
AS Trencin (Tshekki, Fortuna Liga)

Norjalaisesta Tromsøstä Slovakian pääsarjaan kesällä 2020 siirtynyt Pirinen on jäänyt hieman vähäisempään rooliin Huuhkajissa. Pirinen kantoi vastuuta jonkin verran EM-karsinnoissa, mutta vastuu väheni heti, kun Hämäläinen valitsi Suomen edustamisen.

Pirinen sai maaliskuun MM-karsinnoissa näyttöpaikan Sveitsiä vastaan, mutta on selkeästi vasta kolmosvaihtoehto vasemmalle laidalle. Varamies.

 

Jukka Raitala, 32
Minnesota United (Kanada, MLS)

Yhdysvalloissa komeaa uraa tekevä Jukka Raitala on yksi Huuhkajien avainpelaajista. Raitalan monipuolisuus on ehdottomasti iso plussa.

Raitala pystyy pelaamaan vasempana wingbackina, laitapuolustajana tai jopa topparina esimerkiksi kolmen topparin linjassa. Raitalan nimi on merkattu ensimmäisten joukossa avauskokoonpanoon. Avainpelaaja.

 

Topparit

Sauli Väisänen, 26
Chievo Verona (Italia, Serie B)

Sauli Väisänen tekee uraa Italiassa, mutta loukkaantumiset ovat vaivanneet viime aikoina. Väisänen on ollut suhteellisen varma valinta Huuhkajiin terveenä ollessaan, mutta vammat ovat nyt kääntymässä Väisästä vastaan. Myös seurajoukkueessa peliaika on ollut koetuksella. Varamies.

 

Leo Väisänen, 23
IF Elfsborg (Ruotsi, Allsvenskan)

Nuorempi Väisänen on myös kärsinyt loukkaantumisista. Leo Väisänen on ehkä lahjakkaampi toppariveljeksistä. Loukkaantumiset ovat kuitenkin viime aikoina haitanneet kehitystä. Ruotsin Allsvenskanissa löydettävä tasaisesti vastuuta.

Tulevaisuudessa Väisäset saattavat hyvin muodostaa Huuhkajien toppariparin. Tulevaisuuden nimi.

 

Juhani Ojala, 31
Vejle BK (Tanska, Superliga)

Ojala on saanut saumansa, kun Väisäset ovat olleet loukkaantumisten takia poissa. Syksyllä 2020 Nations Leaguessa Ojala sai vastuuta ja pelasi erinomaisesti. Ojala on Vejlessä luottopelaaja, ja tasainen vastuu on juuri se, mitä Ojala tarvitsee esimerkiksi EM-kisojen kannalta.

Ojala on hyvä pääpalloissa ja vahva kaksinkamppailuissa. Voi jopa nousta kolmen topparin linjassa avauksen pelaajaksi. Luotettava tuuraaja.

 

Daniel O’Shaughnessy, 26
HJK (Veikkausliiga)

Hieman yllättäen Huuhkajiin noussut HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessy oli vakuuttava syksyllä 2020 Nations Leaguessa. O’Shaughnessy käytti näyttöpaikkansa, ja ura seuratasollakin on ottamassa isoja harppauksia.

HJK:ssa toppari valittiin kapteeniksi kaudelle 2021, ja kyselyjä on ollut myös ulkomaille. O’Shaughnessy saattaa hyvin olla yksi vastuunkantajista, kun Paulus Arajuuri ja Joona Toivio jättävät maajoukkueen. Tulevaisuuden nimi.

 

Joona Toivio, 33
BK Häcken (Ruotsi, Allsvenskan)

Kanervan luottopelaaja on kasvanut Huuhkajien puolustuslinjan avainpelaajaksi yhdessä Arajuuren kanssa. Työnjako toppariparilla on selkeä. Toivio on peliä avaava pallollinen toppari. Hän pystyy erinomaisella varmuudella syöttämään palloa eteenpäin ahtaisiin väleihin.

Lisäksi Toivio pystyy myös pelaamaan pidempiä ja tarkkoja syöttöjä vastustajan puolustuksen selustaan. Avainpelaaja.

 

Paulus Arajuuri, 32
Pafoc FC (Kypros, pääsarja)

Suomen puolustuslinjan isähahmo ja johtaja. Kun Paulus Arajuuri laulaa hymy korvissa kansallislaulua ennen ottelua, koko Suomi syttyy. Arajuuri siirtyi Pafosiin, Kyproksen pääsarjaan, ja siirtoa pidettiin hieman huolestuttavna merkkinä. Arajuuri on kuitenkin ollut vakuuttava Huuhkajien alakerrassa.

Vahva pääpelaaja ja väsymätön taistelija voittaa hyvällä prosentilla kaksinkamppailut. Kun Arajuuri liukuu voimalla palloon, vastustaja miettii seuraavalla kerralla kahdesti, meneekö enää ensimmäisenä palloon kiinni. Avainpelaaja.

 

Robert Ivanov, 26
Warta Poznan (Puola, Ekstraklasa)

Ivanov oli Huuhkajien leirillä Qatarissa vuonna 2019, mutta maaliskuussa 2021 tuli uusi kutsu MM-karsintoihin. Minuutteja ei vielä tullut karsintotteluissa, mutta harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan Ivanov jätti itsestään positiivisen kuvan. Ivanov harhautti muun muassa Xherdan Shaqirin komeasti.

Ivanovin urapolku aina Kolmosessa pelaavasta FC Myllypurosta Puolan kovatasoiseen pääsarjaan hakee vertaistaan. Ura nousukiidossa ja vastuu varmasti kasvaa Huuhkajissa. Tulevaisuuden nimi.

 

Keskikenttäpelaajat

Glen Kamara, 25
Rangers (Skotlanti, Valioliiga)

Huuhkajien tärkein pelaaja pallollisena. Glen Kamara on Suomen pallollisen pelin kapellimestari. Kamara rytmittää Suomen hyökkäämistä. Hän pystyy myös taitavana pelaajana ohittamaan ensimmäisen prässin ja syöttämään tarkasti. Kamara on elintärkeä pelaaja.

Seuratasolla Kamara juhli kaudella 2020-21 Skotlannin mestaruutta Rangersin paidassa. Siirtohuhut ovat vieneet jo pidemmän aikaa Kamaraa Skotlantia suurempiin ympyröihin. Kamara kertoi maaliskuussa, että päätöksiä tulevaisuudesta tehdään ensi kesänä. Tähtipelaaja.

 

Tim Sparv, 34
AE Larissa (Kreikka, Superliga)

Huuhkajien kapteenilla on valtava merkitys joukkueelle. Tim Sparv on henkinen johtaja, mutta myös äärettömän fiksu jalkapalloilija. Sparv tekee kentällä poikkeuksetta oikeita ratkaisuja, vaikka hitaus alkaa näkyä vuosi vuodelta enemmän. Sparv on tekemässä viimeisiä palveluksia maajoukkueelle, mutta on edelleen tärkeä pelaaja.

Seuratasolla siirto AE Larissaan on osoittautunut huonoksi. Vastuu on jäänyt olemattomaksi, eikä se voi olla vaikuttamatta peliaikaan Huuhkajissa. Se nähtiin maaliskuun MM-karsintaotteluissa, kun Sparv aloitti vaihtopenkiltä. Sparv joutui kesken maajoukkuetauon leikkaukseen, mutta hän ehtii kuntoutua EM-kisoihin. Avainpelaaja.

 

Joni Kauko, 30
Esbjerg fB (Tanska, NordicBet Liga)

Joni Kauko on kuin varkain noussut tärkeään rooliin Kanervan miehistössä. Kauko repii ja raastaa keskikentällä, mutta hänellä on valmiuksia pelata myös hyökkäävässä roolissa keskikentän keskustassa. Keskikentän keskustassa Kaukolle on avautumassa myös vastuuta 5-3-2-ryhmityksessä.

Seuratasolla Kauko pelaa nimenomaan kymppipaikalla, jossa tehoja on tullut varsin mukavasti. Tanskan divarissa Esbjergiä edustava Kauko haluaa pian korkeammalle sarjatasolle. Moni seura olikin kiinnostunut Kaukosta, kun Esbjerg putosi kauden 2019-20 päätteeksi sarjatasoa alemmas, mutta Esbjerg ei suostunut luopumaan avainpelaajastaan. Luotettava tuuraaja.

 

Thomas Lam, 27
PEC Zwolle (Hollanti, Eredivisie)

Thomas Lam pelaa isoja minuutteja Hollannin pääsarjassa, mutta vastuu on jäänyt Huuhkajissa vähäiseksi. Seuratasolla Lam pelaa enempi topparina, mutta Kanerva on määrätietoisesti peluuttanut häntä keskikentän pohjapelaajana. Varamies.

 

Rasmus Schüller, 29
Djurgården (Ruotsi, Allsvenskan)

Rasmus Schüller on ollut Kanervan luottomies aina MLS-ajoista lähtien. Schüllerissä on paljon samaa kuin Albin Granlundissa. Kanerva tietää tasan tarkkaan mitä saa, kun laittaa Schüllerin kentälle. Vastuu kasvanut A-maajoukkueessa, mutta taso ailahdellut pelistä toiseen.

Kaudella 2020 HJK:n kanssa mestaruuden voittanut Schüller siirtyi syksyllä Djurgårdeniin, jossa luvassa iso rooli. Luotettava tuuraaja.

 

Hyökkäävät keskikenttäpelaajat

Fredrik Jensen, 23
FC Augsburg (Saksa, Bundesliiga)

Huuhkajien tehopakkaus. Fredrik Jensen on nuoresta iästään huolimatta ollut varsin tehokas maajoukkueessa. Syksyn 2020 Nations Leaguessa Jensen oli Suomen paras maalintekijä, vaikka pääsi kentälle pääasiassa vaihtopenkiltä. Minuutteihinsa nähden Jensen on ollut suorastaan murhaavan tehokas. Jensen viihtyy Huuhkajissa hyökkäävässä roolissa kymppipaikan läheisyydessä ja on ollut erinomainen nimenomaan hyökkäävänä vaihtona.

Seuraura on polkenut ikävästi paikallaan loukkaantumisten takia. Twentestä bundesliigaseura Augsburgiin kesällä 2018 siirtynyt Jensen ei koskaan ole vakiinnuttanut asemaansa. Vilahduksia paremmasta on nähty, mutta vammat ovat aina vaivanneet. Toivottavasti loukkaantumiset olisivat pian historiaa. Luotettava tuuraaja.

 

Robert Taylor, 26
SK Brann (Norja, Eliteserien)

Robert Taylor oli yksi syksyllä 2020 pelatun Nations Leaguen suurimpia onnistujia. Vastuuta tuli yllättävän paljon, ja Taylor vastasi huutoon vakuuttavasti. Taylor onnistui erinomaisesti 5-3-2-muodossa keskikentän hybridiroolissa. Hän tuki vahvasti hyökkäyksiä ja nousi pallollisessa pelissä kymppialueen taskuihin pelattavaksi.

Taylor on tehnyt uraa Norjan pääsarjassa, jossa hän on vakiinnuttanut asemansa Brannissa. Luotettava tuuraaja.

 

Onni Valakari, 21
Pafos FC (Kypros, pääsarja)

A-maajoukkuedebyytti Ranskaa vastaan jäi unohtumattomalla tavalla muistoihin. Upea osuma 2-0-voitossa Paul Pogban nenän edestä herätti myös skoutit. Vahva esitys Ranskaa vastaan toi kutsun myös maaliskuun otteluihin. On noussut joukkueeseen vahvasti Jensenin poissaolon myötä, mutta EM-kisapaikka saattaa olla vielä kiven alla, jos parhaat vaihtoehdot ovat käytettävissä.

Pafosissa Valakari on tehnyt kymppipaikalta kovaa jälkeä. Esitykset on pantu merkille myös isompien seurojen papereissa, ja kesällä 2021 saattaa Valakari vaihtaa maisemaa kovatasoisempaan sarjaan. Tulevaisuuden nimi.

 

Robin Lod, 27
Minnesota United (Yhdysvallat, MLS)

Robin Lod on Huuhkajien hyökkäyspelin maestro, joka löytää kerta toisensa jälkeen Teemu Pukin läpisyötöillään. Elintärkeä pelaaja, joka viihtyy Huuhkajien kokoonpanossa nimellisesti oikealla laidalla, mutta hakeutuu ahkerasti kymppipaikan taskuihin. Maaliskuun MM-karsintaotteluissa Lod nähtiin Pukin hyökkääjäparina pelaten Pukin alapuolella.

Lod on Minnesotalle elintärkeä pelaaja. Seuraura Lodin kohdalla on ollut pienoinen pettymys, kun otteet maajoukkueessa ovat olleet niin erinomaisia. Lod vaikuttaa asettuneen MLS:ään, mutta löytyisikö hänelle vielä ottajia Euroopasta vahvan EM-lopputurnauksen jälkeen? Tähtipelaaja.

 

Hyökkääjät

Laitahyökkääjät

Pyry Soiri, 26
Esbjerg fB (Tanska, NordicBet Liga)

Pyry Soiri on jäänyt Huuhkajissa hieman sivuraiteille sen jälkeen, kun Kanerva alkoi suosia 5-3-2-muotoa. Soirille ei oikein löytynyt enää roolia kyseisessä ryhmityksessä. Soirin vahvuudet ovat laitapelaamisessa. Hän on nopea ja kohtalaisen hyvä haastamaan puolustajia. Maaliskuun harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan Soiri nähtiin wingbackina, mutta ongelmat puolustussuuntaan olivat nähtävillä.

Soiri on jämähtänyt seuratasolla Tanskan divariin Joni Kaukon lailla Esbjergissä. Ura kaipaisi kipeästi siirtoa parempaan sarjaan ja vastuulliseen rooliin. Sen lisäksi Soirin pitäisi pystyä olemaan tehokkaampi hyökkäävässä roolissa. Varamies.

 

Ilmari Niskanen, 23
FC Ingolstadt 04 (Saksa, 3. Bundesliiga)

Erinomainen kausi 2020 Veikkausliigassa toi siirron Saksaan. Samalla Niskanen nousi myös Huuhkajiin. Syksyllä 2020 Niskanen sai vastuuta Nations Leaguessa ja esitykset olivat lupauksia herättäviä. Maaliskuussa Niskanen jäi kuitenkin ulos joukkueesta, vaikka oli terveenä.

Niskasen ensimmäinen kausi Ingolstadtissa on ollut haastava. Sopeutuminen uuteen ympäristöön on ottanut aikaa. Niskanen on profiililtaan nopea laitapelaaja, mutta Saksassa pelkkä nopeus ja röyhkeys eivät ole riittäneet. Aikaa Niskasella kuitenkin riittää. Tulevaisuuden nimi.

 

Santeri Hostikka, 23
Pogon Szczecin (Puola, Ekstraklasa)

A-maajoukkuedebyytti odottaa vielä itseään. Santeri Hostikka nousi Huuhkajien ryhmään Nations Leaguessa syksyllä 2020. Hostikka on Soirin tavoin hieman haastavassa asemassa, kun Kanerva on suosinut 5-3-2-muotoa, jossa perinteisiä laitureita ei ole.

Hostikan tehot ovat jääneet melko vähäisiksi Puolan kovatasoisessa pääsarjassa. Vastuuta on tullut vaihtelevasti. Tulevaisuuden nimi.

Toimitus |
 

Lassi Lappalainen, 22
CF Montreal (Kanada, MLS), lainalla

Lassi Lappalainen oli tärkeässä roolissa EM-karsinnoissa, mutta erinäiset vammat ovat pitäneet Montrealin laiturin sivussa Huuhkajista. Vihdoin ja viimein Lappalainen on hiljalleen parantumassa viimeisestä leikkauksestaan. Kanervan silmissä Lappalainen on varmasti yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista laiturin rooliin EM-kisoissa. Se vaatii kuitenkin sitä, että Lappalainen on kuntoutunut huippukuntoon.

Lappalaisen lainapestiä Montrealissa jatkettiin vielä yhdellä kaudella. Ensi kaudella Lappalaisen on määrä palata Serie A -seura Bolognaan. Kilpailu pelipaikoista on äärimmäisen kovaa, mutta Bolognassa myös uskotaan Lappalaiseen, joka on seuralle pidempi projekti. Tulevaisuuden nimi.

Toimitus |
 

Keskushyökkääjät

Teemu Pukki, 31
Norwich City FC (Englanti, Mestaruussarja)

Teemu Pukki on Huuhkajien ja Norwichin tähtipelaaja, joka ei esittelyjä kaipaa. Pukki on kehittynyt vielä kokeneemmalla iällä ja pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta jalkapalloa. Huuhkajien paidassa jälki on viime vuosina ollut suorastaan murhaavan tehokasta. Pukki on kovaa vauhtia nousemassa Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijäksi ohi Jari Litmasen. Se saattaa tapahtua jo EM-kisoissa.

Kaudella 2020-21 Pukki on ollut jälleen erinomainen Norwichin kärjessä. Norwich on kovaa vauhtia nousemassa takaisin Valioliigaan. Pukki pääsee neuvottelemaan kesällä uudesta jatkosopimuksesta löysin rinnoin, sillä miehelle riittää ottajia jonoksi asti. Tähtipelaaja.

 

Joel Pohjanpalo, 26
Union Berlin (Saksa, Bundesliiga), lainalla

Järkyttävän määrän urallaan loukkaantumisia kärsinyt Joel Pohjanpalo on edelleen Huuhkajien täsmäase. Pohjanpalo on esiintynyt Huuhkajissa todella vakuuttavasti. Pohjanpalo aloitti maaliskuun MM-karsintapeleissä vaihtopenkiltä, mutta tuli todella tehokkaasti sisään. Maaliskuun harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan vastuuta tuli heti avauksesta ja heti tuli kaksi maalia.

Pohjanpalo pääsi huippukuntoon HSV:n paidassa lainalla 2. Bundesliigassa kesällä 2020. Kauden jälkeen Leverkusen lainasi Pohjanpalon Bundesliigassa myös pelaavaan Union Berliniin. Tehot ovat vielä odottaneet itseään, mutta vastuuta on tullut reippaasti kunnossa ollessaan. Avainpelaaja.

 

Rasmus Karjalainen, 25
Örebro SK (Ruotsi, Allsvenskan), lainalla

Rasmus Karjalainen oli mukana Huuhkajien ryhmässä Nation Leaguessa syksyllä 2020, mutta peliaika on jäänyt vähäiseksi. Suomen hyökkääjätilanne on sen verran kova, ettei Karjalaiselle ole vastuuta välttämättä luvassa myöskään jatkossa ilman loukkaantumisia.

Karjalainen lainattiin Fortuna Sittardista Örebrohon, jossa maaleja on tullut kohtalaisesti. Karjalaiselle on luvassa vastuuta myös kaudella 2021, mutta vastuu tuo myös paineita. Tehoja on tultava. Varamies.

 

Jasse Tuominen, 25
BK Häcken (Ruotsi, Allsvenskan)

Maajoukkueuran avausmaalin historiallisessa Liechtenstein-ottelussa tehnyt Jasse Tuominen on kärsinyt loukkaantumisista viime aikoina. Tuomisen osallistuminen EM-lopputurnaukseen on vaarassa viimeisimmän eturistisidevamman takia. Ryhmän ulkopuolella.

 

Marcus Forss, 21
Brentford (Englanti, Mestaruussarja)

Brentfordin Marcus Forss debytoi maajoukkueessa Ranskaa vastaan ja heti helähti. Forss on erinomainen lisä Huuhkajien väkivahvaan hyökkäyskalustoon. Forss on varma viimeistelijä, joka osaa hyvin hakeutua maalipaikoille. On vielä Pukin ja Pohjanpalon takana nokkimisjärjestyksessä, mutta ei välttämättä pitkään.

Forss on ollut minuutteihinsa nähden todella tehokas Brentfordissa. Tulevaisuus vaikuttaa valoisalta. Forssilla on eväät olla muutaman vuoden päästä avauksessa pelaava valioliigahyökkääjä. Luotettava tuuraaja ja tulevaisuuden nimi.

 

Huuhkajien valmennus

Päävalmentaja

Markku Kanerva, 56

Pitkän tien Palloliiton leivissä tehnyt Markku Kanerva nousi lopulta maajoukkueen varsinaiseksi päävalmentajaksi vuonna 2016, kun Hans Backe sai potkut. Kanerva oli jo ennen varsinaista pestiään työskennellyt apuvalmentajana ja väliaikaisena päävalmentajana Huuhkajissa. Varsinaiset päävalmentajavalinnat eivät kuitenkaan kohdistuneet Kanervaan syystä tai toisesta vasta kuin Backen jälkeen.

Kanervan ensimmäinen kova meriitti oli Pikkuhuuhkajien vieminen EM-kisoihin vuonna 2009. Kyseisestä joukkueesta on muodostunut Kanervan runko nykyisessä A-maajoukkueessa. Tim Sparv, Joona Toivio, Teemu Pukki ja Jukka Raitala olivat Kanervan luottopelaajia jo Pikkuhuuhkajissa.

Kanervaa on luonnehdittu pedantiksi valmentajaksi, joka ei jätä vastustajan analysoimisessa kiveäkään kääntämättä. Peruskoulun opettajana työskennellyt Kanerva on pelaajalähtöinen ja hän kuuntelee mielellään pelaajiensa mielipiteitä. Johtajana Kanerva jakaa mielellään vastuuta valmennustiimilleen, mutta kantaa silti vastuun lopullisten päätösten tekemisessä.

Kanerva on onnistunut luomaan Huuhkajiin erinomaisen joukkuehengen. Kanerva lähestyy otteluita tiiviin puolustamisen ja positiivisten tilanteenvaihtojen maksimaalisen hyödyntämisen kautta. Lisäksi Kanerva on onnistunut myös kehittämään Suomen pelaamista pallonhallinnan kautta.

Urheilutoimittajien liitto on valinnut Kanervan neljästi Vuoden valmentajaksi Suomessa (2008, 2018, 2019, 2020).

 

Apuvalmentajat

Kari Martonen, 58, valmentaja

Kari Martonen liittyi Huuhkajien valmennusryhmään vuonna 2017, jolloin hän korvasi Jonatan Johanssonin. Martonen on tuttu Kanervalle jo alle 21-vuotiaista. Martonen oli Kanervan valmennusryhmässä, kun Pikkuhuuhkajat selvisi EM-kisoihin vuonna 2009. Seuratasolla Martonen on työskennellyt päävalmentajana muun muassa Hakassa ja JJK:ssa.

Mika Nurmela, 49, valmentaja

Suomen A-maajoukkueen kultaiseen sukupolveen kuulunut Nurmela nousi Kanervan tiimiin vuonna 2017. Nurmela työskenteli ennen maajoukkuepestiä Palloliitossa Pohjois-Suomen aluevalmennuksen parissa.

Antti Niemi, 48, maalivahtivalmentaja

Niemi on tehnyt pitkään töitä A-maajoukkueen maalivahtivalmentajana. Lisäksi Niemi on ollut aiemmin myös Hongan valmennusryhmässä. Tammikuussa 2021 Niemi liittyi myös veikkausliigaseura HIFK:n valmennustiimiin.

Jari-Pekka Keurulainen, 63, fysioterapeutti ja valmentaja

”Gene” Keurulainen on työskennellyt A-maajoukkueen valmennustiimissä pitkään. Hän kuului jo Antti Muurisen ja Roy Hodgsonin valmennusryhmiin. Keurulainen vastaa pelaajien palautumisesta ja fyysisestä harjoittelusta. Hän on pelaajien silmissä erittäin pidetty henkilö. Vuonna 2019 Keurulainen palkittiin Captain’s Ball -palkinnolla.

Keurulainen on myös Huuhkajien erikoisen tuuletuksen takana. Tuuletus tunnetaan nimellä ”japanilainen”. Tuuletuksessa pelaajat kerääntyvät rinkiin ja nostavat kädet ilmaan.

Henri Lehto, videoanalyytikko

Yksi Kanervan valmennusryhmän tärkeimpiä henkilöitä on Henri Lehto, joka vastaa videoanalyyseistä. Lehto on valmennusryhmässä tietynlainen pelin tutkija. Lehdon tulokset eivät perustu näkemyksiin tai tuntemuksiin, vaan dataan ja analytiikkaan. Lehto on liikuntatieteiden maisteri.

Lehto tuottaa videomateriaalia vastustajista sekä Huuhkajien pelaajien omista suorituksista. Lehtoa ei nähdä vaihtopenkillä ottelutapahtumissa, vaan hän on tietokoneen kanssa korkealla lehtereillä, josta hänellä on suora yhteys mikrofonin välityksellä apuvalmentajiin. Lehto näkee korkealta pelin eri tavalla kuin muu valmennusryhmä. Hän esimerkiksi näkee, missä mahdolliset tilat ovat.

Toni Korkeakunnas, 52, scout

Veikkausliigassa muun muassa FC Lahden ja Mypan päävalmentajana meritoitunut Toni Korkeakunnas työskentelee Huuhkajien valmennusryhmässä pelaajatarkkailijana. Oikeastaan Korkeakunnas tarkkailee Huuhkajien vastustajia, eikä niinkään yksittäisiä pelaajia siinä merkityksessä, jossa pelaajatarkkailu yleensä tunnetaan.

Korkeakunnaksen vastuulla on kertoa Kanervalle, mitä asioita tai pelaajia vastustajassa on pantava merkille.

Muu henkilökunta

Heikki Kinnunen, lääkäri
Paavo Leiramo, fysioterapeutti
Hannu Kanerva, osteopaatti
Jari Parikka, huoltaja
Timo Walden, tiedottaja
Lennart Wangel, joukkueenjohtaja

Huuhkajien loukkaantumiset

Loukkaantumistilanne 5.5.

Teemu Pukki, Norwich
Nilkkavamma
Arvioitu paluu: Ennen EM-kisoja

Tim Sparv, AE Larissa
Polvivamma, vaati leikkauksen
Arvioitu paluu: muutama viikko

Rasmus Karjalainen, Örebro
Kaulavamma
Arvioitu paluu: EM-kisojen jälkeen

Jasse Tuominen, Häcken
Eturistiside
Arvioitu paluu: EM-kisojen jälkeen

Simon Skrabb, Brescia
Polvivamma
Arvioitu paluu: EM-kisojen jälkeen

Huuhkajien kokoonpano EM-kisoissa

Suomen lopullinen joukkue EM-kisoihin julkaistaan viimeistään 1. kesäkuuta. Sitä ennen Suomi pelaa vielä harjoitusottelun Ruotsia vastaan. Kun joukkue on julkaistu, Suomi kohtaa vielä kenraaliharjoituksessa Viron.

Spekulaatio kisapaikoista käy kuumana ennen EM-kisoja. Päävalmentaja Markku Kanervalla on maaliskuun maajoukkuetauon jälkeen jo melko vahva käsitys kisajoukkueesta, mutta muutama ratkaisu tehdään luultavasti vasta viime hetkillä.

EM-kisajoukkueeseen saa valita 26 pelaajaa. Yksittäiseen otteluun saa kuitenkin nimetä vain 23 pelaajaa kerrallaan. EM-kisoissa on käytössä viisi vaihtoa.

Varmat valinnat

Kanervalle on muodostunut tietynlainen ydinryhmä, johon kuuluvat ovat jo lähes varmasti EM-kisakoneessa ilman loukkaantumisia. Näitä pelaajia on yhteensä 13.

Maalivahdit: Lukas Hradecky, Jesse Joronen

Topparit: Joona Toivio, Paulus Arajuuri

Laitapuolustajat/wingbackit: Jukka Raitala, Jere Uronen

Keskikenttä: Tim Sparv, Glen Kamara, Robin Lod, Fredrik Jensen

Hyökkääjät: Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Marcus Forss

Lähellä kisapaikkaa

Lopuista kymmenestä kisapaikasta käydään kovaa kilpailua. Kanervan papereissa monipuolisuus on ehdottomasti vahvuus. Lisäksi valintoihin vaikuttanee peliryhmitys, joka näillä näkymin EM-kisoissa on lähtökohtaisesti 5-3-2.

Lisäksi ryhmään valitaan varmasti myös vähintään yksi tai luultavasti kaksi puhdasta laituria, vaikka 5-3-2-muodossa laitureilla ei selkeää roolia olekaan. Mitä luultavimmin alla olevista pelaajista valikoituu loput kymmenen pelaajaa. Tummennetut nimet ovat lähimpänä kisapaikkaa.

Maalivahdit: Anssi Jaakkola, Niki Mäenpää

Topparit: Juhani Ojala, Sauli Väisänen, Leo Väisänen, Robert Ivanov, Daniel O’Shaughnessy

Laitapuolustajat/wingbackit: Nikolai Alho, Nicholas Hämäläinen, Albin Granlund, Juha Pirinen

Keskikenttä: Robert Taylor, Joni Kauko, Rasmus Schüller, Thomas Lam, Onni Valakari, Petteri Forsell

Laiturit: Lassi Lappalainen, Pyry Soiri, Ilmari Niskanen,

Hyökkääjät: Benjamin Källman

Jokerikortit

Muutama nimi on noussut EM-kisajoukkuekeskusteluissa esiin, vaikka heidän valitseminen lopulliseen kisajoukkueeseen on varsin epätodennäköistä.

Perparim Hetemaj, 34
Benevento (Italia, Seria A)

Italian Serie A:ssa viikosta toiseen vastuuta saava Perparim Hetemaj on jo lopettanut maajoukkueessa, mutta mies on väläytellyt olevansa valmis EM-kisoihin, jos kutsu käy. Hetemaj on Kanervalle tuttu pelaaja.

Hetemaj on luultavasti ensimmäinen vaihtoehto keskikentälle, jos loukkaantumissuma iskee. Joka tapauksessa Hetemajn paluu Huuhkajiin on epätodennäköistä.

Roman Eremenko, 34
Ilman seuraa

Venäjän liigassa Rostovia edustanut Eremenko purki helmikuussa sopimuksensa perhesyistä ja palasi Suomeen. Eremenko ei ole virallisesti lopettanut maajoukkueessa, mutta hän ei ole varsinaisesti ollut aktiivinen paluun suhteen.

Eremenko jäi sivuun Huuhkajista syksyllä 2016, kun hänen doping-näytteestään löytyi kokaiinia. Eremenko kärsi doping-rikkeestä kahden vuoden pelikiellon.

Eremenko olisi varmasti taitojensa puolesta erinomainen lisä Huuhkajiin, mutta hän ei ole ollut yhteydessä Kanervaan. Kanerva kertoi maaliskuussa, ettei hän ole saanut yhteyttä Eremenkoon.

Malick Thiaw, 19
Schalke (Saksa, Bundesliiga)

Saksan ja Suomen passin omistava topparilupaus on mielenkiintoinen nimi. Thiaw valitsi maaliskuussa Saksan U21-joukkueen, joka pelaa EM-kisoja. Käytännössä Thiaw voi vielä vaihtaa edustusoikeuttaan Suomen paitaan.

Olisikin melkoinen veto Kanervalta valita Thiaw EM-kisajoukkueseen, jolloin nuoren puolustajan valinta lukkiutuisi Suomeen.

Huuhkajien kokoonpano MM-karsinnoissa

Huuhkajat aloitti MM-karsinnat maaliskuussa kahdella ottelulla. Alta löydät Suomen kokoonpanon MM-karsintaotteluissa.

Kokoonpano 24.3.2021 Suomi 2-2 Bosnia ja Hertsegovina

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Paulus Arajuuri
Suomen maalit: Teemu Pukki x2
Vaihdot:
Schüller -> Valakari
Pohjanpalo -> Lod
Sparv -> Kauko

Kokoonpano 28.3.2021 Ukraina 1-1 Suomi

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Paulus Arajuuri
Suomen maali: Teemu Pukki
Vaihdot:
Alho -> Granlund
Pohjanpalo -> Kauko
Taylor -> Schüller
Hämäläinen -> Raitala

Huuhkajien kokoonpano harjoitusotteluissa vuonna 2021

Kokoonpano 31.3. Sveitsi 3-2 Suomi

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Juhano Ojala
Suomen maalit: Joel Pohjanpalo x2
Vaihdot:
Mäenpää -> Joronen
Kamara -> Lam
Lod -> Forss
Schüller -> Valakari
Pukki -> Pohjanpalo
Alho -> Soiri

Huuhkajien aiempia kokoonpanoja

Kokoonpanot Nations Leaguessa ja harjoitusotteluissa vuonna 2020

Alla Huuhkajien kokoonpanot Nations Leaguen otteluissa sekä harjoitusotteluissa vuonna 2020. Suluissa vaihdettu pelaaja.

Kokoonpano 18.11.2020 Wales 3-1 Suomi (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Paulus Arajuuri
Suomen maali: Teemu Pukki
Punainen kortti: Jere Uronen
Vaihdot:
Taylor -> Soiri
O’Shaughnessy -> Hämäläinen
Schüller -> Valakari
Pukki -> Forss

Kokoonpano 15.11.2020 Bulgaria 1-2 Suomi (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 4-4-2
Kapteeni: Tim Sparv
Suomen maalit: Teemu Pukki, Robin Lod
Vaihdot:
Pohjanpalo -> Forss
Taylor -> Soiri
Sparv -> Schüller
Pukki -> Niskanen

Kokoonpano 11.11.2020 Ranska 0-2 Suomi (harjoitusottelu)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Rasmus Schüller
Suomen maalit: Marcus Forss, Onni Valakari
Vaihdot:
Ojala -> Toivio
Karjalainen -> Kamara
Niskanen -> Alho
Valakari -> Taylor
Väisänen -> Arajuuri
Schüller -> Pukki

Kokoonpano 14.10.2020 Suomi 1-0 Irlanti (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 4-4-2
Kapteeni: Tim Sparv
Suomen maali: Fredrik Jensen
Vaihdot:
Soiri -> Niskanen
Kamara -> Schüller
Pukki -> Pohjanpalo
Jensen -> Kauko
Granlund -> Raitala

Kokoonpano 11.10.2020 Suomi 2-0 Bulgaria (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 4-4-2
Kapteeni Tim Sparv
Suomen maalit: Robert Taylor, Fredrik Jensen
Vaihdot:
Pohjanpalo -> Jensen
Taylor -> Soiri
Pukki -> Karjalainen
Niskanen -> Alho

Kokoonpano 7.10.2020 Puola 5-1 Suomi (harjoitusottelu)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Rasmus Schüller
Suomen maali: Ilmari Niskanen
Vaihdot:
Lam -> Niskanen
O’Shaughnessy -> Uronen
Pirinen -> Taylor
Pohjanpalo -> Karjalainen
Kauko -> Kamara
Jensen -> Soiri

Kokoonpano 6.9.2020 Irlanti 0-1 Suomi (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Tim Sparv
Suomen maalit: Fredrik Jensen
Vaihdot:
Pohjanpalo -> Jensen
Hämäläinen -> Uronen
Pukki -> Karjalainen

Kokoonpano 3.9.2020 Suomi 0-1 Wales (Nations League)

Suomen peliryhmitys: 5-3-2
Kapteeni: Tim Sparv
Suomen maalit: –
Vaihdot:
Kauko -> Jensen
Sparv -> Lam
Niskanen -> Soiri

Kokoonpanot EM-karsinnoissa 2019

Alla Huuhkajien kokoonpanot EM-karsintojen otteluissa. Suluissa vaihdettu pelaaja.

Kokoonpano: 18.11.2019 Kreikka 2-1 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Suomen peliryhmitys: 4-2-3-1
Kapteeni: Joona Toivio
Suomen maalit: Teemu Pukki
Vaihdot:
Lam -> Toivio
Jensen -> Schüller
Soiri -> Skrabb

Kokoonpano: 15.11.2019 Suomi 3-0 Liechtenstein (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 15.10.2019 Suomi 3-0 Armenia (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 12.10.2019 Bosnia-Hertsegovina 4-1 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 8.9.2019 Suomi 1-2 Italia (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 5.9.2019 Suomi 1-0 Kreikka (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 11.6.2019 Liechtenstein 0-2 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 8.6.2019 Suomi 2-0 Bosnia-Hertsegovina (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 26.3.2019 Armenia 0-2 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Kokoonpano: 23.3.2019 Italia 2-0 Suomi (EM-karsinta)

Näytä ottelun kokoonpano

Huuhkajien peliryhmitys

Markku Kanerva on luottanut pääasiassa kahteen ryhmitykseen, jotka ovat 5-3-2 ja 4-4-2. Kyseiset muodot ovat toki vain perusryhmityksiä, ja joukkueen muoto vaihtuu pelin sisällä. Lisäksi ryhmityksissä on pieniä nyanssieroja avauksessa olevien pelaajien mukaan. Esimerkiksi, jos Robin Lod avaa hyökkäyksessä Teemu Pukin parina, pelaa hän Pukin alapuolella enempi kymppipaikan pelaajana. Tällöin muoto on käytännössä 5-3-1-1.

EM-lopputurnauksen lähestyessä Kanerva on luottanut puolustavampaan 5-3-2-ryhmitykseen, joka taipuu hyökätessä oikeastaan 3-4-3- tai 3-5-2-muotoon. Laitapuolustajat nostavat keskikentän tasolle tai jopa ylemmäs. Lisäksi Kanerva on pyrkinyt saamaan kaksi pelaajaa kymppialueen taskuihin. Yksi pelaaja venyttää vastustajan muotoa korkealla. Alas jää kolmen topparin linja.

Perinteinen 4-4-2 on muovautunut hyökätessä pelaajista riippuen joko 4-3-2-1- tai 4-3-3-muotoon. 4-4-2 on sopinut erinomaisesti Suomen tasoisia tai Suomea heikompia vastustajia vastaan. 4-4-2-muodossa Suomi on myös hyödyntänyt selkeitä laitureita, jotka eivät välttämättä sovi 5-3-2-muotoon.

Huuhkajat pyrkii puolustamaan todella tiiviinä. 5-3-2-muodossa keskikentän keskustan kolmikko liikkuu laajalla säteellä laidalta toiselle, mutta pelaajien välit pysyvät mahdollisimman pieninä. Näin pystytään estämään syötöt muodon sisään, ja vastustaja joutuu hallitsemaan palloa pääasiassa laidoilla. Kaksi ylintä hyökkääjää pyrkivät myös ohjaamaan peliä laidoille.

Suomen ihannemuoto puolustusvaiheessa.

Kun vastustaja saadaan pidettyä laidoilla, se lisää keskityspallojen määrää. Laidoilta tulevia keskityksiä Suomi pystyy puolustamaan 5-3-2-muodossa hyvin, koska keskustassa on kolme topparia, joilla on selkeät alueet, joita puolustaa.

Kun Huuhkajat saa pallonriiston, ensimmäinen suunta on ylöspäin, jos se vain on mahdollista. Toinen hyökkääjistä usein tarjoaa vaihtoehdon vastustajan selustaan, kun toinen tulee pelattavaksi vastustajan puolustuslinjan etupuolelle. Jos nopeaa tilanteenvaihtoa ei ole mahdollista hyödyntää, pyrkii Suomi pysymään pallossa.

Kun pallonhallinta on saavutettu, hakeutuu Suomi usein 3-4-3-muotoon, jossa ylin hyökkääjä venyttää kenttää. Kaksi pelaajaa pyrkii tulemaan pelattavaksi kymppialueen taskuihin, ja laitapuolustajat nostavat laidoilla vähintään keskikentän keskustan pelaajien tasolle. Topparit ja keskikentän keskustan kaksi pelaajaa pyrkivät tarjoamaan toisilleen aina syöttösuuntia.

Suomen ihannemuoto pallonhallintavaiheessa.

Huuhkajien pelaajatilastoja

Huuhkajien maalipörssi MM-karsinnoissa 2021

#PelaajaOtt.Maalit
1.Teemu Pukki23

Huuhkajien maalipörssi Nations Leaguessa 2020

#PelaajaOtt.Maalit
1.Fredrik Jensen43
2.Teemu Pukki62
3.Robert Taylor51
4.Robin Lod21

Eniten pelattuja minuutteja Nations Leaguessa

Mukana kaikki yli 200 minuuttia pelanneet. 

 1. Lukas Hradecky, 540 minuuttia
 2. Teemu Pukki, 526 minuuttia
 3. Glen Kamara, 525 minuuttia
 4. Tim Sparv, 414 minuuttia
 5. Jere Uronen, 383 minuuttia
 6. Robert Taylor, 383 minuuttia
 7. Joona Toivio, 360 minuuttia
 8. Paulus Arajuuri, 360 minuuttia
 9. Nikolai Alho, 273 minuuttia
 10. Joel Pohjanpalo, 262 minuuttia
 11. Daniel O’Shaughnessy, 241 minuuttia
 12. Ilmari Niskanen, 218 minuuttia

Huuhkajien EM-karsintojen maalipörssi

 1. Teemu Pukki, 10 ott., 10 maalia
 2. Fredrik Jensen, 4 ott., 2 maalia
 3. Pyry Soiri, 9 ott., 1 maali
 4. Jasse Tuominen, 4 ott., 1 maali
 5. Benjamin Källman, 1 ott., 1 maali
 6. Joel Pohjanpalo, 1 ott., 1 maali

Eniten pelattuja minuutteja EM-karsinnoissa

 1. Robin Lod, 897 minuuttia
 2. Glen Kamara, 897 minuuttia
 3. Teemu Pukki, 882 minuuttia
 4. Joona Toivio, 869 minuuttia
 5. Lukas Hradecky, 810 minuuttia
 6. Paulus Arajuuri, 661 minuuttia
 7. Jukka Raitala, 588 minuuttia
 8. Tim Sparv, 563 minuuttia
 9. Jere Uronen, 540 minuuttia
 10. Sauli Väisänen, 419 minuuttia

Huuhkajien kaikkien aikojen maalipörssi

Sij.PelaajaOttelutMaalitMaali/peli
1.Jari Litmanen137320,23
2.Teemu Pukki89300,34
2.Mikael Forssell87290,33
4.Jonatan Johansson105220,2
5.Ari Hjelm100200,2
6.Mixu Paatelainen70180,25
7.Verner Eklöf32170,53
8.Aulis Koponen38160,42
8.Gunnar Åström43160,37
10.Alexei Eremenko jr.57140,25

Eniten otteluita Suomen A-maajoukkueessa

 • Tummennetulla aktiiviset pelaajat
SijPelaajaOttelutVuodetMaalit
1.Jari Litmanen1371989-201032
2.Jonatan Johansson1051996-201022
2.Sami Hyypiä1051992-20105
4.Ari Hjelm1001983-199620
5.Joonas Kolkka981994-201011
6.Teemu Pukki892009-30
7.Mikael Forssell871999-201429
8.Erkka Petäjä841983-19940
9.Tim Sparv802009-1
10.Arto Tolsa771964-19819

Usein kysytyt kysymykset – FAQ

Kuinka monta pelaajaa EM-kisajoukkueeseen valitaan?

EM-lopputurnauksessa joukkueen koko on 23 pelaajaa. Kokoonpanojen laajentamisesta on käyty keskustelua koronapandemian takia. Joukkueen koon laajentamista on perusteltu muun muassa sillä, että EM-kisoissa on käytössä viisi vaihtoa.

Missä sarjoissa Huuhkajien pelaajat pelaavat?

Suomen joukkueen runko koostuu Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa pelaavista pelaajista. Kaudella 2020-21 kovatasoisin sarja, jossa pelaa Huuhkajien pelaajia, on Saksan Bundesliiga. Lukas Hradecky edustaa Bayer Leverkusenia ja Fredrik Jensen Augsburgia. Lisäksi Bundesliigassa pelaa maajoukkueessa lopettanut Niklas Moisander (Werder Bremen) sekä Saksaa ainakin tässä vaiheessa edustava Malick Thiaw (Schalke).

Pohjois-Amerikan MLS:ssä pelaavat Robin Lod, Lassi Lappalainen, Jukka Raitala sekä maajoukkueessa lopettanut Alexander Ring. Englannin Mestaruussarjassa (toiseksi korkein sarjataso) uraa tekevät Teemu Pukki (Norwich), Marcus Forss (Brentford), Niko Hämälinen (QPR) sekä Aapo Halme (Barnsley).

Kuka on markkina-arvoltaan Huuhkajien arvokkain pelaaja?

Transfermarkt-sivuston mukaan Suomen arvokkain pelaaja on kaudella 2020-21 Norwichin maalitykki Teemu Pukki, jonka arvo on seitsemän miljoonaa euroa. Toiseksi arvokkain on Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky. Tilanne huhtikuussa 2021.

Suomen arvokkaimmat pelaajat TOP 10

PelaajaSeuraArvo (milj. €)
Teemu PukkiNorwich7,0
Lukas HradeckyBayer Leverkusen6,5
Glen KamaraRangers4,5
Marcus ForssBrentford3,5
Jere UronenGenk3,0
Robin LodMinnesota United3,0
Alexander RingNew York City FC2,5
Roman EremenkoIlman seuraa2,0
Jesse JoronenBrescia2,0
Joel PohjanpaloUnion Berlin2,0

Kenestä suomalaisesta on maksettu suurin siirtokorvaus?

Transfermarkt-sivuston mukaan suurin siirtosumma on maksettu Roman Eremenkosta, kun Rubin Kazan maksoi Eremenkosta 12,9 miljoonaa euroa Kiovan Dynamolle kaudella 2011-12. Eremenkosta maksetut siirtokorvaukset hallitsevat muutenkin kärkisijoja. Jesse Joronen on listalla kolmantena, kun Brescia maksoi hänestä viisi miljoonaa euroa FC Kööpenhaminalle kaudella 2019-20.

Mistä näet Huuhkajien avauskokoonpanon?

Avauskokoonpanot ilmoitetaan reilu tunti ennen ottelua. UEFA ilmoittaa avauskokoonpanon aina omalla ottelusivullaan ensimmäisenä. Pyrimme Huuhkajat.com-sivustolla tekemään aina avauskokoonpanosta uutisen. Näin ollen Suomen avauskokoonpano löytyy uutisena tältä sivustolta noin tunti ennen Huuhkajien ottelua.

Lisäksi avauskokoonpano ilmoitetaan usein Huuhkajien virallisissa somekanavissa, kuten Twitterissä ja Instagramissa.

Usein kysytyt kysymykset – FAQ

Usein kysytyt kysymykset – FAQ
Kuinka monta pelaajaa EM-kisajoukkueeseen valitaan? arrow-icon
Missä sarjoissa Huuhkajien pelaajat pelaavat? arrow-icon
Kuka on markkina-arvoltaan Huuhkajien arvokkain pelaaja? arrow-icon
Kenestä suomalaisesta on maksettu suurin siirtokorvaus? arrow-icon
Mistä näet Huuhkajien avauskokoonpanon? arrow-icon