UEFA tiedotti, että jo hankitut liput ovat voimassa myös kesällä 2021. Jos lippuja ei pysty käyttämään, UEFA on luvannut palauttaa rahat lipuista, jos liput palautti 22.4. mennessä.

Huuhkajat pelaa kesän 2021 EM-lopputurnauksessa yhden ottelun Kööpenhaminassa, Tanskassa ja kaksi ottelua Pietarissa, Venäjällä. Täältä löydät tarvittavan tiedon Huuhkajien otteluiden lipunmyynnistä.

Näytä sisällysluettelo

Lippujen hinnat

Lippujen hinnat Tanska-Suomi -otteluun

EM-kisojen perusliput on myyty loppuun. Jo hankitut liput ovat voimassa vuoden siirrosta huolimatta. VIP-lippuja on vielä tarjolla Kööpenhaminassa pelattavaan Tanska-otteluun.

Lippujen hinnat Pietarissa pelattaviin otteluihin

EM-kisojen perusliput on myyty loppuun. Jo hankitut liput ovat voimassa vuoden siirrosta huolimatta. VIP-lippuja on vielä tarjolla Pietarissa pelattaviin Venäjä- ja Belgia-otteluihin.

VIP-liput

VIP-lippuja on vielä myytävänä, mutta näiden lippujen hinnat ovat korkealla. Alta olevasta taulukosta näet, mitä lippuja Suomen otteluihin on vielä myytävänä.

Kööpenhaminassa pelattavaan Tanska-otteluun oli 12.4. myytävänä 2 500 euron VIP-paketti, johon kuuluu ruokailu kolmen Michelin-tähden ravintolassa stadionin sisällä sekä rajoitetut juomat. Sen sijaan halvempi (1 100€) VIP-paketti oli myyty loppuun.

Pietarissa pelattavaan Venäjä-otteluun oli 12.4. myytävänä 1 500 euron VIP-paketti, johon kuuluu ruoat ja juomat. Halvempi (980€) VIP-paketti oli myyty loppuun.

Pietarissa pelattavaan alkulohkon viimeiseen otteluun Belgiaa vastaan oli 12.4. myytävänä 980 euron VIP-paketti, mutta kalliimmat ( 1 500€) olivat myyty loppuun.

OtteluLiput ja hinnatLinkki
12.6.2021 DEN-FINVIP-paketti alk. 2 500€Varaa!
16.6.2021 RUS-FINVIP-paketti alk. 980€Varaa!
21.6.2021 FIN-BELVIP-paketti 980€Varaa!

Jatkopelit

Mikäli Huuhkajat etenee jatkopeleihin, on arvonnoissa ollut mahdollista hankkia lippuja myös niihin otteluihin. Jatkopeleihin on vielä saatavilla VIP-lippuja.

Suomi pelaa ensimmäisen jatkopelinsä Amsterdamissa (Hollannissa), Sevillassa (Espanjassa), Glasgowssa (Skotlannissa) tai Bukarestissa (Romaniassa). Jos Suomi on lohkoykkönen, se pelaa Sevillassa. Lohkokakkosena Huuhkajat pelaa Amsterdamissa. Jos Suomi pääsee jatkoon lohkon kolmantena, pelaa se joko Glasgowssa tai Bukarestissa.

Puolivälierien osalta mahdollisia ottelukaupunkeja ovat Baku (Azerbaidžan), Rooma (Italia) sekä Pietari (Venäjä). Münchenissa, Saksassa Suomi ei voi pelata puolivälierissä.

Välierät ja finaali pelataan Wembleyn stadionilla Lontoossa.

Miten hankkia liput Huuhkajien EM-otteluihin?

Perusliput EM-otteluihin on myyty loppuun. Jo hankitut liput ovat voimassa myös kesällä 2021, vaikka UEFA siirsi EM-kisoja koronaviruksen takia. Lippuja on mahdollista palauttaa 22. huhtikuuta saakka ja saada rahat takaisin.

EM-kisojen lippuja oli mahdollista hankkia kolmessa eri vaiheessa. VIP-lippuja on yhä myynnissä, mutta perusliput on myyty loppuun.

Ensimmäinen vaihe oli viime kesänä, kun lippuja oli mahdollista hakea eri kaupunkeihin. Silloin ei ollut vielä virallisesti tiedossa, mitkä maat ovat mukana EM-lopputurnauksessa.

Toinen vaihe käynnistyi, kun EM-karsintojen lohkovaihe oli pelattu loppuun. Silloin Suomi varmisti kisapaikkansa, ja suomalaiset pääsivät hakemaan arvontojen kautta Suomen lippukiintiön lippuja Kööpenhaminaan ja Pietariin.

Lippuarvontojen tulokset julkaistiin tammikuussa 2020. Liput piti lunastaa 7.2. mennessä, minkä jälkeen lunastamattomat liput vapautuivat vielä uudelleen myyntiin.

Kolmas vaihe ei koskenut suomalaiskannattajia. Kolmannessa vaiheessa olivat vain ne maat, jotka saivat EM-kisapaikan jatkokarsinnoista.

Täältä löydä lisätietoja EM-kisojen lipunmyynnistä (Uefa).

FAN ID, mikä se on ja mihin sitä tarvitsee?

Pietarissa pelattavissa EM-kisaotteluissa jokaisella stadionalueelle menevällä henkilöllä on oltava FAN ID. Pietarissa on UEFA:n mukaan suunniteltu poikkeuksia maahantulorajoituksiin, mutta päätöksiä ei olla vielä tehty.

Mikäli FAN ID tarvitaan, pitää se päivittää uuteen. Vuoden 2020 FAN ID ei kelpaa enää kesällä 2021.

FAN ID:n hankkimiseen tarvitaan ottelulipun ja passin tiedot, ja sitä voi hakea TÄÄLTÄ (linkki Uefan sivuille)

Lisäksi FAN ID toimii Pietarissa myös viisumina EM-kisojen ajan. FAN ID:n lisäksi tarvitaan passi. Stadionille päästäkseen tarvitaan FAN ID ja ottelulippu.

Kööpenhaminassa pelattavissa otteluissa ei tarvitse FAN ID:tä.

Huuhkajapesä peruuntui

Alun perin Palloliitolla oli tarkoitus rakentaa yhteistyökumppaninsa kanssa Suomen kannattajille oma Huuhkajapesä niin Kööpenhaminaan kuin Pietariin. Näillä näkymin Huuhkajapesää ei rakenneta kisakaupunkeihin koronapandemian takia.

FAQ Huuhkajien EM-ottelulipuista

Tässä osiossa käymme läpi sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumeilla usein kysyttyjä kysymyksiä.

Mitä lipuille tapahtuu, kun EM-kisat siirtyvät kesälle 2021?

UEFA tiedotti, että jo hankitut liput ovat voimassa myös kesällä 2021. Mikäli lippuja ei voi syystä tai toisesta käyttää, UEFA on luvannut palauttaa rahat jo hankituista lipuista.

Voiko kolmansilta osapuolilta ostaa ottelulippuja EM-otteluihin?

Uefa on ainoa lippuja virallisesti myyvä taho. Uefa on myös kieltänyt jyrkästi kolmansia osapuolia myymästä lippuja EM-kisojen otteluihin, mutta siitä huolimatta lippuja myydään esimerkiksi Viagogo:ssa. Näiden lippujen virallisuutta ei voida taata, koska lippujen henkiötietojen todentaminen voi olla todella vaikeaa ellei mahdotonta. Kolmansilta osapuolilta ostetulla ottelulipulla ei voida taata, että pääsee stadionalueelle. Esimerkiksi Pietarissa tarvittavan FAN ID:n hakeminen voi muodostua mahdottomaksi, jos ottelulipussa ei ole oikeita tietoja.

Voiko lipuissa olevia nimiä vaihtaa? 

Uefa ei vaihda lippujen käyttäjien nimiä. Nimet piti ilmoittaa jo arvontavaiheessa Uefalle, mikäli haki esimerkiksi itsensä lisäksi kolmelle muullekin lippuja. Näitä nimitä ei voi käytännössä muuttaa enää jälkikäteen.

Pystyykö lipun siirtämään toisen henkilön nimiin?

Jos nimi on ilmoitettu arvontavaiheessa Uefalle, lipun siirtäminen on mahdollista ja melko helppoa. Uefa ei kuitenkaan hyväksy siirtämistä sellaiselle henkilölle, joka ei ollut nimettynä alkuperäisen oston yhteydessä.

Mikä on FAN ID?

Pietarissa pelattaviin otteluihin katsojat tarvitsevat FAN ID:n päästäkseen stadionalueelle. Lisäksi FAN ID korvaa viisumin Venäjälle matkustaessa EM-kisojen aikana. FAN ID:n voi hakea TÄÄLTÄ. FAN ID:n hakemiseen tarvitaan passin ja ottelulipun tiedot.

Tarvitseeko Tanska-otteluun (Kööpenhaminassa) FAN ID:tä?

Ei tarvitse. FAN ID koskee vain Pietarissa, Venäjällä pelattavia EM-otteluita.

Voiko FAN ID:n hankkia, vaikka ei omistaisi ottelulippua?

Ei voi. FAN ID:n hankkimiseen tarvitaan ottelulipun ja passin tiedot.

Miten lipun voi jälleenmyydä, jos ei pysty itse käyttämään lippua?

Uefa avasi helmikuun lopulla alustan, jonka kautta lippuja voi jälleenmyydä. Lisätiedot täältä.

Voiko Suomen kiintiöstä saatuja lippuja jälleenmyydä?

Voi, mutta SMJK:n (Suomen maajoukkueen kannattajat ry) lippukiintiöstä saatuja lippuja ei voi jälleenmyydä.

Voiko Uefan jälleenmyynnin kautta myydä oman lippunsa kaverilleen?

Ei voi. Lipunmyyjä ei voi hallita sitä, kenelle lippu menee, sen hoitaa Uefa. Lippu ei välttämättä mene edes suomalaiselle.

Lisäksi:

On myös mahdollista lähettää kysymyksiä suoraan Uefalle, josta niihin pyritään vastaamaan mahdollisimman nopeasti. Pääset laittamaan kysymyksesi englanniksi Uefalle TÄSTÄ LINKISTÄ!