Huuhkajat pelaa kesän 2021 EM-lopputurnauksessa yhden ottelun Kööpenhaminassa, Tanskassa ja kaksi ottelua Pietarissa, Venäjällä. Täältä löydät hyödyllistä tietoa matkustamisesta Huuhkajien otteluihin ja yöpymisestä Pietarissa ja Kööpenhaminassa.

Sisällysluettelo

EM-matkapaketit Kööpenhaminaan
EM-matkapaketit Pietariin
Usein kysytyt kysymykset EM-matkoista Huuhkajien otteluihin
Viisumi vai FAN ID Pietariin?
Mikä ja missä on Huuhkajapesä?

Katso myös:

EM-kisojen erikoissivu
EM-kisojen lipunmyynti Huuhkajien otteluihin

Matkat EM-kisoihin Kööpenhaminaan

UEFA siirsi EM-kisat pelattavaksi kesällä 2021. Siitä syystä kaikki matkustustiedot menevät uusiksi. Päivitämme tälle sivulle tietoja matkustamisesta Huuhkajien otteluihin sitä mukaan, kun tietoa on saatavailla.

Käymme tässä läpi erilaisia matkapaketteja Kööpenhaminaan. Pakettien lisäksi kannattajat voivat toki rakentaa matkansa itse.

SMJK kertoi, että heidän kauttaan hankitut matkat voi siirtää vuoden päähän tai matkat voi myös perua saadakseen rahansa takaisin. SMJK:lla (Suomen maajoukkueen kannattajat ry) oli tarjolla kannattajille suorat lennot melko edulliseen hintaan. Huomioitavaa on se, että matkoihin ei sisälly majoitusta. Hintatiedot voivat vielä muuttua, mutta alla olevat hinnat olivat voimassa vielä kesälle 2020.

SMJK:n tarjoamat lennot Helsingistä Kööpenhaminaan ja takaisin maksavat yhteensä 700 euroa (SMJK:n jäsenille 600 euroa). Lisäksi SMJK tarjoaa mahdollisuuden lentää suoraan Kööpenhaminasta Pietariin 350 eurolla (jäsenille 300 euroa).

Halvin matkapaketti Kööpenhaminaan

Matkapaketeista tulossa tietoa myöhemmin.

Matkat EM-kisoihin Pietariin

UEFA siirsi EM-kisat pelattavaksi kesällä 2021. Siitä syystä kaikki matkustustiedot menevät uusiksi. Päivitämme tälle sivulle tietoja matkustamisesta Huuhkajien otteluihin sitä mukaan, kun tietoa on saatavailla.

Pietariin on melko helppo löytää omatoimisia matkoja esimerkiksi junalla tai bussilla. VR tiedotti ennen kisojen siirtämistä, että junalippujen varausaikaa pidennettiin sataan päivään, jotta menolipun ostaessa pystyi hankkia myös paluulipun. Samanlainen käytäntö on luultavasti tiedossa myös kesälle 2021.

VR ja Venäjän rautatieoperaattori RZD olisivat tarjonneet tuplavuoroja sekä yövuoroja Huuhkajien otteluiden ympärille. Luultavasti samanlainen käytäntö on luvassa myös kesällä 2021. Tarkemmat tiedot Allegro-junavuoroista löydät täältä (VR).

SMJK kertoi, että heidän kauttaan hankitut matkat voi siirtää vuoden päähän tai matkat voi myös perua saadakseen rahansa takaisin. SMJK:n kautta oli mahdollista mennä bussilla Pietariin ja takaisin yhteensä sadalla eurolla (jäsenille 80 euroa). Viimeisimpänä SMJK toi myös mahdollisuuden matkustaa junalla Pietariin. SMJK:n junamatkojen myynti käynnistyi 17.2. SMJK:n matkoihin ei kuulu majoitusta. Hintatiedot voivat muuttua vielä.

Halvin matkapaketti Pietariin

Matkapaketeista luvassa tietoa myöhemmin.

FAQ EM-matkoista Huuhkajien peleihin

Olemme keränneet alle usein kysyttyjä kysymyksiä matkoihin liittyen.

Onko EM-peleihin myynnissä matkapaketteja kuljetuksineen?

On luvassa, mutta kisojen siirtämisen takia tarkempia tietoja ei vielä ole tarjolla.

Missä Huuhkajapesä on Pietarissa tai Kööpenhaminassa?

Huuhkajapesää ei näillä näkymin rakenneta koronapandemiasta johtuen.

Onko bensa halvempaa Venäjällä?

Lähtökohtaisesti bensan hinta on halvempaa Venäjällä, mutta hinnat voivat vaihdella.

Jos omistaa FAN ID:n, niin tarvitseeko Venäjälle mentäessä viisumia?

Ei tarvitse. FAN ID korvaa viisumin. Tarvitset FAN ID:n lisäksi myös ottelulipun sekä passin.

Pitääkö ostaa Venäjän liikennevakuutus jos matkustaa omalla autolla?

Ei tarvitse. Venäjä kuuluu vihreän kortin järjestelmään. Tarvitset kuitenkin omasta suomalaisesta vakuutusyhtiöstäsi haetun vihreän kortin rajanylitykseen. Lisätietoja rajamuodollisuuksista löydät täältä.

Jos matkustaa Kööpenhaminaan autolla, löytyykö parkkipaikkoja ja mihin hintaan?

Stadionin läheisyydestä ei löydy ottelupäivinä vapaita parkkipaikkoja yksityisautoille, joten lähimmät parkkipaikat ovat esimerkiksi juna-asemilla. Voit myös hakea parkkilupaa Kööpenhaminasta Uefan kautta. Lisätietoja löydät TÄÄLTÄ.

Mitä pitää tietää matkustaessa Pietariin EM-kisoihin?

Tarvitaanko viisumi?

FAN ID korvaa Venäjällä EM-kisojen aikana viisumin. FAN ID:n tarvitsee, jos mielii stadionalueelle. Mikäli matkustaa Pietariin vain nauttimaan EM-kisojen tunnelmasta, matkustaja tarvitsee viisumin. FAN ID:tä ei voi hankkia ilman ottelulippua.

E-viisumi on helpoin ja halvin tapa, mutta e-viisumilla ei voi matkustaa junalla. E-viisumi käy, jos matkustaa bussilla, laivalla tai lentokoneella. Junalla matkustaessa tarvitaan perinteinen viisumi, jonka voi hankkia Venäjän suurlähetystön kautta.

Mikä on FAN ID?

FAN ID tarvitaan, mikäli haluaa päästä Venäjällä stadionalueelle EM-kisojen otteluissa. FAN ID korvaa myös viisumin EM-kisojen ajan. FAN ID:tä ei voi hankkia, mikäli ei omista ottelulippua.

FAN ID:n hankkimiseen tarvitaan ottelulipun ja passin tiedot. FAN ID:n voi hankkia TÄÄLTÄ.