Huuhkajien otteluiden televisiointi jakautuu eri turnausten välillä. Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon siitä, mistä mitkäkin Huuhkajien pelit näkyvät.

Näytä sisällysluettelo

Huuhkajat TV

Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluiden televisiointi riippuu siitä, mitä otteluita Huuhkajat pelaa.

Lähtökohta on se, että aina kun Suomen A-maajoukkue pelaa kilpailullisen ottelun, sen pitäisi olla nähtävillä ilmaiseksi. Tästä syystä Huuhkajien MM-karsintaottelut näkyvät ilmaiseksi Neloselta. Ottelut näkyvät silti myös maksullisesta Elisa Viihde Viaplay -palvelusta, maksullisilta V Sportin kanavilta ja Ruutu+ -palvelusta. Harjoitusottelut näkyvät vain Elisa Viihde Viaplay -palvelusta ja V Sportin kanavilta.

Lain mukaan jalkapallon lopputurnaukset, eli jalkapallon EM- ja MM-kisat, on näytettävä ainakin pääosin ilmaisilla tv-kanavilla tai suoratoistopalveluissa. Samaan kategoriaan kuuluvat myös Huuhkajien ottelut. Nämä ottelut kuuluvat lain edessä yhteiskunnallisesti merkittäviin tapahtumiin.

Jalkapallon EM- ja MM-kisojen osalta laki määrää, että niistä on näytettävä avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut.

Huuhkajien otteluiden TV-oikeudet

Kesän 2021 EM-kisat näkyivät Ylen kanavilta, kuten myös Qatarissa pelattava vuoden 2022 MM-lopputurnaus. Sen sijaan MM-karsinnat ja esimerkiksi Nations Leaguen ottelut näkyvät V Sportin kanavilta ja Elisa Viihde Viaplaysta. Suomen MM-karsintapelit näytetään ilmaiseksi Nelosella ja maksullisessa Ruutu+ -palvelussa.

Huuhkajat kuuluu kattojärjestö UEFA:n alaisuuteen, ja se osallistuu sen myötä MM-karsintoihin, EM-karsintoihin sekä Euroopan Nations Leagueen. Alla listattuna eri arvoturnaukset ja karsinnat tv-oikeuksien mukaisesti.

TurnausTV-oikeudet
Harjoitusottelut vuosina 2022-28YLE
UEFA Nations League 2022YLE
MM-kisat 2022YLE ja MTV
EM-karsinnat vuoden 2024 EM-kisoihinYLE
EM-kisat 2024YLE
MM-kisat 2026YLE ja MTV
EM-kisat 2028YLE
  • Vuodesta 2028 eteenpäin Huuhkajien tv-oikeudet ovat vielä auki.

Mistä katsoa MM-karsintoja ja -kisoja?

Vuoden 2022 MM-kisat pelataan Qatarissa arvoturnauksille poikkeuksellisena ajankohtana 21.11.–18.12. Karsinnat vuoden 2022 MM-kisoihin käynnistyivät maaliskuussa 2021. Huuhkajien otteluiden televisiointi jakautuu karsintojen ja mahdollisen lopputurnauksen osalta NENT Groupille, Nelonen Medialle ja Ylelle. Kaikki Huuhkajien MM-karsintaottelut sekä mahdolliset lopputurnausottelut näkyvät ilmaiseksi.

Huuhkajien MM-karsintaotteluiden tv-oikeudet ovat NENT Groupilla ja Nelonen Medialla. Ilmaiseksi Suomen ottelut näkyvät Neloselta. Lisäksi ottelut näkyvät maksullisilta V Sportin kanavilta, maksullisesta suoratoistopalvelusta Elisa Viihde Viaplaysta ja maksullisesta Ruutu+ -palvelusta.

Muiden maiden MM-karsintaottelut näkyvät vain maksullisilta V Sportin kanavilta sekä Elisa Viihde Viaplaysta.

Viafree vai Nelonen Media?

Huuhkajien MM-karsintaottelut näkyvät nyt ilmaiseksi Viafreen sijaan Neloselta. Ottelut tallenteineen ovat katsottavissa myös Ruutu+ -palvelussa.

Nelonen Median kautta katsottavien otteluiden yhteydessä nähdään Viaplayn studiolähetykset, joissa studioisäntänä toimii Tuomas Tahvanainen ja asiantuntijoina ovat Pasi Rautiainen ja Mika Kottila. Ottelut selostaa Ville Kuusinen.

Usein kysytyt kysymykset – FAQ
Onko Suomen peleihin ilmaisia livestreamejä?
Ketkä selostavat Huuhkajien pelejä?