Huuhkajien otteluiden televisiointi jakautuu eri turnausten välillä. Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon siitä, mistä mitkäkin Huuhkajien pelit näkyvät.

Näytä sisällysluettelo

Huuhkajat TV

Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluiden televisiointi riippuu siitä, mitä otteluita Huuhkajat pelaa. Esimerkiksi kesän 2021 EM-kisojen osalta tv-oikeudet ovat Ylellä, mutta karsintaotteluiden tv-oikeudet omistaa NENT Group, jonka alaisuuteen kuuluvat Viafree, V Sport -tv-kanavat sekä Elisa Viihde Viaplay.

Lähtökohta on se, että aina kun Suomen A-maajoukkue pelaa ottelun, sen pitäisi olla nähtävillä ilmaiseksi. Tästä syystä Huuhkajien MM-karsintaottelut sekä harjoitusottelut näkyvät ilmaiseksi Viafreestä, joka kuuluu NENT Groupille. Ottelut näkyvät silti myös maksullisesta Elisa Viihde Viaplay -palvelusta sekä maksullisilta V Sportin kanavilta.

Lain mukaan jalkapallon lopputurnaukset, eli jalkapallon EM- ja MM-kisat, on näytettävä ainakin pääosin ilmaisilla tv-kanavilla tai suoratoistopalveluissa. Samaan kategoriaan kuuluvat myös Huuhkajien ottelut. Nämä ottelut kuuluvat lain edessä yhteiskunnallisesti merkittäviin tapahtumiin.

Jalkapallon EM- ja MM-kisojen osalta laki määrää, että niistä on näytettävä avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut.

Huuhkajien otteluiden TV-oikeudet

Kesän 2021 EM-kisat näkyvät Ylen kanavilta, kuten myös Qatarissa pelattava vuoden 2022 MM-lopputurnaus. Sen sijaan MM-karsinnat ja esimerkiksi Nations Leaguen ottelut näkyvät Viafreestä, V Sportin kanavilta sekä Elisa Viihde Viaplaysta.

Huuhkajat kuuluu kattojärjestö UEFA:n alaisuuteen, ja se osallistuu sen myötä MM-karsintoihin, EM-karsintoihin sekä Euroopan Nations Leagueen. Alla listattuna eri arvoturnaukset ja karsinnat tv-oikeuksien mukaisesti.

TurnausTV-oikeudet
EM-kisat 2021YLE
MM-karsinnat vuoden 2022 MM-kisoihinNENT Group
Harjoitusottelut vuoteen 2022 astiNENT Group
Harjoitusottelut vuosina 2022-28YLE
MM-kisat 2022YLE
EM-karsinnat vuoden 2024 EM-kisoihinYLE
EM-kisat 2024YLE
MM-kisat 2026YLE ja MTV
EM-kisat 2028YLE
 • Vuodesta 2028 eteenpäin Huuhkajien tv-oikeudet ovat vielä auki.

Huuhkajien harjoitusottelut ennen EM-kisoja Elisa Viihde Viaplaysta

PvmKloOtteluTV
4.6.202119.00Suomi – ViroV Sport, Elisa Viihde Viaplay

HUOM! Suomen EM-kisoihin valmistavat harjoitusottelut näkyvät vain Elisa Viihde Viaplaysta. Ottelut ovat mahdollista katsoa kahden viikon ilmaisen kokeilujakson myötä. Kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti normaalihintaisena mutta tilaus on mahdollista irtisanoa milloin tahansa.

Mistä katsoa EM-kisoja?

Vuoden 2020 Jalkapallon EM-kisat siirtyivät vuodella koronapandemian takia, ja näin ollen lopputurnaus pelataan kesällä 2021 (11.6.-11.7.). EM-lopputurnauksen televisioinnista, eli myös Huuhkajien EM-pelien televisioinnista, Suomessa vastaa Yleisradio.

Yle näyttää kaikki alkulohkon ottelut sekä jatkopelit aina finaaliin saakka. Kaikki EM-kisojen ottelut näkyvät siis ilmaiseksi joko Ylen kanavilla tai suoratoistopalvelu Yle Areenasta. Pääasiassa ottelut näytettään television puolella Yle TV2 -kanavalla. Yhteensä television puolella lähetystunteja on noin 200.

Jalkapallon EM-kisat ovat aina kiinnostaneet televisionkatsojia. Kesällä 2021 huomio on entistä suurempi, kun Huuhkajat on historian ensimmäistä kertaa mukana miesten EM-lopputurnauksessa.

Yle rakentaa kattavat studio-osuudet EM-otteluihin ja lisämateriaalia lienee luvassa Huuhkajien otteluiden ympärille. Yle on jo käynnistänyt audiopuolella ennakoinnin kohti EM-lopputurnausta. Huuhkajien siivillä -ohjelma käynnistyi Yle Puheella tammikuussa. Julkaistut jaksot löytyvät Yle Areenasta. Huuhkajien siivillä -ohjelma huipentuu 4.6. kuultavaan 12 tunnin erikoislähetykseen.

Lisäksi Yle Areenasta voi katsoa ohjelmasarjaa Kohti Jalkapallon Euro 2020 -kisoja. Ohjelmassa esitellään EM-kisoissa nähtäviä maita ja pelaajia. Mukana on myös jakso Huuhkajista (jakso 4). Pääset katsomaan jaksoja tästä.

Yle näyttää myös suorana lähetyksenä Huuhkajien EM-kisajoukkueen julkaisun 1. kesäkuuta. Lisäksi EM-kisojen ennakkolähetykset nähdään tiistaina 8. ja torstain 10. kesäkuuta.

EM-kisojen studiotiimi

Juontajat:

 • Riku Salminen
 • Sami Laine
 • Antti-Jussi Sipilä
 • Petra Manner
 • Manu Myllyaho

Asiantuntijat muun muassa:

 • Erkka V. Lehtola (U16/U17-maajoukkueiden päävalmentaja)
 • Marianne Miettinen (Palloliiton huippujalkapallojohtaja)
 • Markus Halsti (HJK:n keskuspuolustaja)
 • Antti Pohja (entinen maajoukkuepelaaja, nykyinen viestintäasiantuntija)
 • Maiju Ruotsalainen (AIK:n naisten edustusjoukkueen valmentaja)
 • Perparim Hetemaj (Serie A:ssa pelaavan Beneventon keskikentttäpelaaja)

Selostajat:

 • Matti Härkönen, selostaa Huuhkajien ottelut
 • Toni Saukkola
 • Tero Karhu 
 • Velja Engström
 • Tero Kainulainen
 • Mikko Aaltonen
 • Christoffer Herberts (ruotsiksi)
 • Christian Vuojärvi (ruotsiksi)
 • Kristian Karlsson (ruotsiksi)
 • Sebastian Backman (ruotsiksi)
 • Jonas Lindholm (ruotsiksi)

EM-kisojen osalta tarkemmat lähetysajat julkaistaan myöhemmin, ja ne tullaan lisäämään myös tälle sivulle otteluineen ja studio-osuuksineen.

Huuhkajien EM-ottelut Ylen kanavilla

PvPvmKloOtteluTV
Ti1.6.2021?Huuhkajien
EM-kisajoukkueen
julkaisu
Yle, Yle Areena
Ti8.6.2021?EnnakkolähetysYle, Yle Areena
To10.6.2021?EnnakkolähetysYle Yle Areena
La12.6.202119Tanska – SuomiYle, Yle Areena
Ke16.6.202116Venäjä – SuomiYle, Yle Areena
Ma21.6.202122Belgia – SuomiYle, Yle Areena

EM-kisojen avausottelu Ylen kanavilla

PvPvmKloOtteluTV
Pe11.6.202122Turkki – ItaliaYle, Yle Areena

EM-kisojen finaali Ylen kanavilla

PvPvmKloOtteluTV
Su11.7.2021FinaaliYle, Yle Areena

Mistä katsoa MM-karsintoja ja -kisoja?

Vuoden 2022 MM-kisat pelataan Qatarissa arvoturnauksille poikkeuksellisena ajankohtana 21.11.–18.12. Karsinnat vuoden 2022 MM-kisoihin käynnistyivät maaliskuussa 2021. Huuhkajien otteluiden televisiointi jakautuu karsintojen ja mahdollisen lopputurnauksen osalta NENT Groupille ja Ylelle. Kaikki Huuhkajien MM-karsintaottelut sekä mahdolliset lopputurnausottelut näkyvät ilmaiseksi.

Huuhkajien MM-karsintaotteluiden tv-oikeudet on NENT Groupilla. Ilmaiseksi Suomen ottelut näkyvät Viafreestä. Lisäksi ottelut näkyvät maksullisilta V Sportin kanavilta sekä maksullisesta suoratoistopalvelusta Elisa Viihde Viaplaysta.

Muiden maiden MM-karsintaottelut näkyvät vain maksullisilta V Sportin kanavilta sekä Elisa Viihde Viaplaysta.

Huuhkajien MM-karsintaottelut Viafreestä, V Sportista sekä Elisa Viihde Viaplaysta

PvmKloOtteluTV
24.3.202121.45Suomi – Bosnia ja HertsegovinaViafree, V Sport, Elisa Viihde Viaplay
28.3.202121.45Ukraina – SuomiViafree, V Sport, Elisa Viihde Viaplay
4.9.202119.00Suomi – KazakstanViafree, V Sport, Elisa Viihde Viaplay
7.9.202121.45Ranska – SuomiViafree, V Sport, Elisa Viihde Viaplay
9.10.202119.00Suomi – UkrainaViafree, V Sport, Elisa Viihde Viaplay
12.10.202117.00Kazakstan – SuomiViafree, V Sport, Elisa Viihde Viaplay
13.11.202116.00Bosnia ja Hertsegovina – SuomiViafree, V Sport, Elisa Viihde Viaplay
16.11.202121.45Suomi – RanskaViafree, V Sport, Elisa Viihde Viaplay
 • Kursivoidut kellonajat eivät ole vielä virallisia.

Huuhkajien MM-kisaottelut Ylen kanavilla

Qatarin vuoden 2022 MM-lopputurnaus näkyy ilmaiseksi Ylen kanavilla ja Yle Areenassa. Mikäli Suomi pääsee karsinnoista kisoihin, myös Huuhkajien ottelut näkyvät ilmaiseksi Ylen kanavilta sekä Yle Areenasta.

Viafree – Huuhkajat

Viafree on NENT Groupin omistama suoratoistopalvelu, josta voi seurata Huuhkajien vuoden 2021 MM-karsinta- sekä harjoitusotteluja ilmaiseksi. Laki määrittää Suomen jalkapallomaajoukkueiden otteluiden näyttämisen ilmaiseksi.

Viafreestä näkyvät Huuhkajien vuoden 2021 MM-karsintaottelut, mutta EM-kisoihin valmistavat Huuhkajien harjoitusottelut eivät näy Viafreestä. Suomen EM-kisoihin valmistavat harjoitusottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.

Usein kysytyt kysymykset – FAQ
Onko Suomen peleihin ilmaisia livestreamejä?
Ketkä selostavat Huuhkajien pelejä?
Mitä, jos Viafree ei toimi?
Mistä Suomen harjoitusottelut ennen EM-kisoja näkyvät?