Suomen jalkapallomaajoukkue aloittaa ensi syksynä uuden Nations League -taipaleensa B-divisioonassa, johon Huuhkajat nousi viime kauden päätteeksi. Suomi pelaa samassa lohkossa Walesin, Irlannin sekä Bulgarian kanssa.

Nations League käynnistyy kesän EM-kisojen jälkeen syyskuussa. Avausottelussa Suomi kohtaa kotikentällään Walesin torstaina 3.9. Viimeinen Nations Leaguen ottelu pelataan maanantaina 16. marraskuuta, kun Suomi matkustaa Walesin vieraaksi Cardiffiin.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva otti Suomen lohkon hyvin vastaan.

– Ihan mielenkiintoinen lohko kaiken kaikkiaan. Vaikea tuossa oli etukäteen mitään toivelohkoakaan hakea.

– Bulgaria, Irlanti, Wales… Jos lähtee fanien kannalta liikkeelle, he ovat olleet meille loistavana tukena aiemminkin tässä. Jos ajatellaan Dublinia, Cardiffia ja Sofiaa, niin ne ovat mielenkiintoisia vierasreissuja meidän faneille. Toivottavasti (fanit) tulevat tukemaan meitä jatkossakin, Kanerva kommentoi

Suomeen saadaan luultavasti myös todellinen tähtipelaaja, sillä Real Madridin Gareth Bale kuuluu Walesin miehistöön. Muitakin kovan luokan nimiä on luvassa.

– He, jotka Valioliigaa seuraavat aktiivisesti, niin varmaan löytävät paljon tuttuja pelaajia Irlannin ja Walesin joukkueista. Ihan tyytyväisenä otin vastaan arvontatuloksen.

Voit katsoa Huuhkajien otteluohjelman kauden 2020-21 Nations Leaguessa kokonaisuudessaan Otteluohjelma-sivultamme.