Suomen Palloliitto on solminut miesten A-maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan kanssa jatkosopimuksen.

Uusi sopimus kattaa luonnollisesti tulevan kesän EM-kisat mutta myös tulevat MM-karsinnat. Myös mahdolliset MM-kisat Qatarissa 2022 mennään ”Riven” johdolla.

Huuhkajien kurssin ja suomalaisen jalkapalloilun yleisilmeen muuttanut Kanerva oli kiitollinen Palloliiton luottamuksesta uuden sopimuksen muodossa.

– Nautin äärettömän paljon työskentelystä A-maajoukkueen kanssa, ja ensi kesän EM-kisat tulee olemaan upea sekä mielenkiintoinen haaste koko joukkueelle, päävalmentaja Kanerva kommentoi liiton tiedotteessa.

– Etenemme nyt vaihe kerrallaan kesän EM-kisoista syksyn Nations Leagueen ja siitä edelleen MM-karsintoihin.

Neuvottelut Palloliiton ja loistavaa työtä tehneen Kanervan välillä olivat käynnistyneet jo viime syksynä.

Sopimusneuvotteluita lykättiin yhteisymmäryksessä EM-karsintojen jälkeiseen aikaan. Kanerva sai rauhassa keskittyä joukkueeseen ja karsintaotteluihin tiedostaen, että neuvotteluihin palataan karsintojen jälkeen.

Historialliseen arvokisapaikkaan päättyneiden karsintojen jälkeen neuvottelut olivat tehokkaat.

– Nyt palasimme ja neuvottelut etenivät sutjakkaasti. Olen tyytyväinen, että ratkaisu saatiin tehtyä ja voimme keskittyä täysillä onnistumaan EM-kisoissa, Kanerva kertoo.

Huuhkajat on Kanervan alaisuudessa luonut vankan pelillisen pohjan, mutta kehitettävää riittää. Maalinteko on ollut lähes yksinomaan Teemu Pukin harteilla ja joukkueen tehokkuutta on parannettava.

– Puolustuspelimme alkaa olla hyvin stabiloitu, mikä luo pelimme pohjan myös tulevaisuudessa. Tehokkuus maalinteossa on selvästi parantunut edellisin karsintoihin verrattuna, mutta missään nimessä emme ole valmiita. Olemme hyvällä tiellä ja projektikohtaisesti aina pohdimme, mitä asioita keskitymme pelissämme parantamaan, Kanerva tiivistää.

Aika on se elementti mitä Kanerva tarvitsee maajoukkueen kehittämiseen pitkällä aikavälillä ja sitä hän myös tähänastisilla näytöillään ansaitsee. Onneksi Palloliitossakin nähdään asia samoin.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Kanervan työhön niin tulosten valossa kuin niiden takana. Kanervan johdolla Huuhkajat on johdattanut koko suomalaisen jalkapallon uudenlaiseen nosteeseen.

– Arvostamme Kanervan työtä ja halusimme hyvissä ajoin varmistaa hänelle parhaan mahdollisen työrauhan valmistautua EM-lopputurnaukseen ja tuleviin haasteisiin myös sen jälkeen. Kanervan johdolla Huuhkajat on osoittanut sellaista kunnianhimoa, kehittymisen tahtoa ja intohimoa, josta koko suomalainen yhteiskunta voi ammentaa innoitusta, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti perustelee.