Huuhkajat aloittaa pitkään odotetut EM-kilpailut lauantaina kohtaamalla Tanskan. Joel Pohjanpalo muistuttaa Suomen hyökkäyskaluston kovuudesta.

Pohjanpaloa povataan Teemu Pukin rinnalle Suomen hyökkäykseen, vaikka kaksikon yhteisiä minuutteja ei ole viime aikoina kertynytkään. Pohjanpalo ei näe siinä kuitenkaan ongelmaa.

– Teemun kanssa pelit ovat aina sujuneet hyvin. Viime aikoina emme ole yhdessä niin paljon pelanneet, mutta tiedämme toisemme aika pitkältä ajalta, joten ei se yhteispeli hevillä unohdu, Pohjanpalo totesi Suomen lehdistötilaisuudessa.

Pukin ja Pohjanpalon lisäksi Markku Kanervalla on heittää hyökkäykseen myös Fredrik Jensen sekä Marcus Forss.

– Hyökkääjien kilpailutilanne on erittäin hyvä. Nyt kun mietitään, niin meillä on kaksi Valioliigapelaajaa ja kaksi Bundesliigapelaajaa. En muista milloin viimeksi Suomen hyökkääjänelikko olisi ollut pelaamassa niin kovissa sarjoissa.

– Se tarkoittaa sitä, että täytyy kentällä näyttää ja onnistua ja olla tehokas. Jos peli ei kulje, niin varmasti löytyy pelaaja paikkaamaan sitä. Varmasti olemme aiheuttaneet Rivelle päänvaivaa sillä, että ketä hän haluaa meistä käyttää. Loppujen lopuksi tämä on joukkuepeli, ja pelaamme kaikki joukkueelle, olit sitten avauksessa, penkillä tai ainoastaan treeneissä. Joka tapauksessa kaikki iloitsemme siitä, että Suomen maajoukkue pääsee jatkoon alkulohkosta, Pohjanpalo totesi terve itseluottamus rinnassaan.

Suomen ja Tanskan välinen ottelu alkaa kello 19.00.