Aiemmin urallaan Valko-Venäjällä, Itävallassa ja Tanskassa pelannut Pyry Soiri otti uuden askeleen urallaan, kun hän teki viime vuoden lopulla sopimuksen romanialaisen Uniiversitatea Craiovan kanssa.

Soiri pelasi kaksi edelliskautta HJK:ssa lukeutuen joukkueen tärkeimpiin pelaajiin. HJK tarjosi laidalla viihtyvälle pelaajille jatkosopimusta, mutta lopulta tie vei Romaniaan.

– Vakuutuin heti siitä, kuinka paljon seurassa on kunnianhimoa. Tiedän Romanian olevan kova futismaa, jonka A-maajoukkue on tällä hetkellä vahvassa nousussa. Romanian suurseurat panostavat toimintaansa, ja romanialaiset seuraavat pääsarjaa tosi tarkasti. Olen kuullut paljon intohimoisista kannattajista, ja odotan sitä, että pääsen pelaamaan heidän edessään, Soiri kertoo päätöksensä taustoista Palloliiton verkkosivuilla.

Soiri on saanut jo tuntumaa uuteen joukkueeseensa joukkueen Turkin leirillä, kun hän pelasi kahdessa harjoitusottelussa.

– Pelasin oikeaa pakkia, mikä on minulle mieleisin pelipaikka. Mielestäni vahvuuteni korostuvat parhaiten sillä tontilla, mutta seurassa tiedetään, että pystyn pelaamaan myös laiturina. Liga I on juoksuvoimainen sarja, ja uskon, että pystyn tuomaan lisäarvoa joukkueellemme. Tuon joukkueeseen myös kokemusta ja paljon voitontahtoa.

Romanian sarja palaa tauolta perjantaina ja Craiova lähtee loppukauteen kolmannelta sijalta 10 pistettä FCSB:tä perässä. Soirin silmissä siintää mestaruus.

– Haluan voittaa pokaaleja Romaniassa, ja meillä on siihen kaikki mahdollisuudet. Meillä on hyvät lähtökohdat kevätkauteen, ja cupissa olemme edenneet jo puolivälieriin. Tärkeintä on kuitenkin tehdä töitä joka päivä ja edetä matsi kerrallaan.

Lähde: Palloliiton verkkosivut