Huuhkaja-kassari Lukas Hradecky kertoi kuulumisiaan keskiviikkona Suplan Bundes-Luke -podcastissa. Saksan Bundesliiga on muiden huippusarjojen tavoin tauolla koronaviruksen vuoksi.

Turkulainen kertoo, että Bayer Leverkusen ei harjoittele joukkueena tällä hetkellä.

– Tänään tuli tieto, että kuun loppuun asti huilataan. Ei nyt ihan huhtikuussa varmaan olla jatkamassa Bundesliigaa. Katsotaan miten tilanne kehittyy ja toivotaan, että ihmiset paranevat, Hradecky kertoi tuoreessa jaksossa.

Hradecky painottaa että hän tai Leverkusen eivät ole karanteenissa, vaikka oman kodin seinät ovatkin tulleet tutuiksi.

– Joukkueessa ei ole koronatapauksia. Saamme käydä puistossa juoksemassa tai stadikalla treenaamassa, kunhan me emme ole joukolla.

Leverkusen oli huimassa vireessä ennen pakollista taukoa. Hradecky tietää, että sarja tulee vielä jatkumaan.

– Sitä skenaariota ei tule, että jätettäisiin sarja kesken, ja tiputettaisiin nyt jengejä ja jaettaisiin mestaruus. Se olisi vielä monimutkaisempaa.

UEFA päätti tiistain kokouksessaan, että EM-kisat siirtyvät kesään 2021. Päätös ei yllättänyt kokenutta maalivahtia.

– Kyllä sen melkein jo tiesi. Kun ei maaotteluakaan pystytty pelaamaan, niin vaikea se olisi ollut kisoja järjestää 24 jengille.

Hradecky näkee päätöksessä hyviä puolia.

– Tosi hyvä esim Jugi Raitalalle ja Jaakkolan Anssille, keillä on ollut vammoja. Ei mene ainakaan sivusuun tällainen elämän mittainen unelma. Ollaan ainakin vuoden kauemmin arvokisajoukkue. Hyvä vaan. Unelmat tuli vihdoin toteen, mutta joskus niitäkin täytyy siirtää. Ei me ilman kisoja jäädä, Huuhkaja-tähti painottaa.

Suplan Bundes-Luke -podcast