Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Mika Nurmela on tyytyväinen maajoukkueen hyökkääjätilanteeseen, vaikka usein puhutaan, että tehot ovat liikaa yhden miehen varassa.

Nurmela kehuu Me mennään kisoihin -podcastissa päävalmentaja Markku Kanervaa, kuinka hän osasi EM-karsinnoissa valita lähes aina oikean hyökkääjän Teemu Pukin rinnalle.

– Eihän meillä mitään ongelmaa ole. Se hyökkääjä joka oli Temen parina, teki karsinnoissa viisi maalia. Ei yksittäinen henkilö, vaan eri henkilöt.

Pikku Jensen onnistui loistavasti omissa peleissään, Joel Pohjanpalo, Jasse Tuominen… Hän tuli ja teki ratkaisevan maalin Liechtensteinia vastaan, vaikka alla oli hänelle hieman vaikeat karsinnat. Se on hyvä, että meillä on monta erilaista vaihtoehtoa Temen rinnalle, Nurmela toteaa podcastissa.

Kanervan villein veto nähtiin kenties vierasottelussa Liechtensteinia vastaan, kun hän marssitti avauskokoonpanoon nuoren Benjamin Källmanin. Romuluinen kärkimies onnistui heti maalinteossa.

– Tuollaiseen otteluun on hyvä tehdä se debyytti avauksessa. Totta kai oli kovat paineet voittaa, mutta vastassa ei ollut kovin joukkue. Pelasimme käsipalloa heitä vastaan. Oli tosi, tosi vähän tilaa ja aikaa, koska he vetäytyivät.

– Rivellä oli varmasti ajatuksena, että tietyn tyylinen pelaaja, jonka hän halusi yhteen peliin Temen hyökkääjäpariksi. Hän on taitavasti osannut valita, että just tuo henkilö tuossa pelissä kehiin.

Nurmelan mukaan valmennusryhmässä yhteinen kommunikaatio toimii loistavasti.

– Riven ei tarvitse perustella valintojaan, mutta hän haluaa tehdä sen meille. Ne onnistui kyllä ihan täydellisesti viime karsinnoissa.

Me mennään kisoihin -podcast