Lupaava suomalaishyökkääjä Saku Ylätupa arvioi MTV Urheilun haastattelussa, että oli hänen onnensa, kun miesten EM-kisat siirtyivät kesään 2021. Hän ottaa mielellään vastaan lisäajan, kun puhutaan taistelusta paikasta kisajoukkueeseen.

– Harmi katsojille, mutta omalta kohdalta se on jopa pieni onni, että nyt on vuosi enemmän aikaa lyödä läpi ja päästä sisään A-maajoukkueeseen. Henkilökohtaisella tasolla se voi olla ihan hyvä juttu, Ylätupa pohtii MTV Urheilulle.

Kun on jälleen pelien aika, hän odottaa itseltään ruotsalaisen AIK:n paidassa tehoja.

– Selkeä tavoite on pelata todella vahva kausi ja saada paljon onnistumisia ja peliminuutteja. Ei ole varsinaisesti tavoitteita maalien tai maalisyöttöjen määrässä, mutta se on ihan selvä, että niitä pitää tulla, jos on hyökkääjä. Sanotaan nyt, että lähemmäs kymmenen maalia ja vaikka saman verran maalisyöttöjä, niin se olisi ihan kiva.

20-vuotias espoolainen tietää, että jalkapallossa mitään ei saa ilmaiseksi. Myös hyvä tuuri ei ole pahitteeksi.

– Riippuu tietenkin, minkä pelipaikan pelaajia tarvitaan A-maajoukkueeseen. Se on myös vähän tsägästä kiinni. Pelikiellot ja loukkaantumiset voivat avata paikkoja siellä. Duunia tarvitaan mutta myös vähän tuuria.

MTV Urheilun juttu