Maailman terveystilanne on pakottamassa Huuhkajat – ja tietysti myös muut jalkapallomaat – outoon tilanteeseen. Maajoukkuetoiminta tulee olemaan ennätyksellisen pitkään tauolla.

Huuhkajien viimeinen ottelu oli marraskuun puolivälin paikkeilla, kun joukkue päätti karsinnat Ateenassa. Kun perinteinen talvimaajoukkueleiri jäi pois, oli pelaajilla suunnitelmien mukaan seuraava näyttöpaikka maaliskuun lopun maaotteluikkunassa.

Koronaviruksen vuoksi myös pelit Puolaa ja Ranskaa vastaan jouduttiin peruuttamaan. Tuorein uutinen kertoo, ettei myöskään kesäkuussa pelata. Näyttääkin todennäköiseltä, että Huuhkajat pääsee kentälle vasta syyskuussa – mikäli viruskriisi ei jatku.

Tämä tarkoittaisi sitä, että pelitauoksi tulisi hieman vajaat kymmenen kuukautta. Tällaista pelitaukoa ei modernissa jalkapallomaailmassa ole vielä nähty koskaan.