Huuhkajamaalivahti Anssi Jaakkola selaili alkuvuodesta kalenteria tavallista tiiviimmin. Jaakkolan olkapää leikattiin tammikuun puolivälissä ja EM-lopputurnaukseen oli aikaa enää vajaa viisi kuukautta.

Toipumisennuste oli neljä kuukautta ja EM-kisat toden teolla vaarassa. Maaliskuussa kuitenkin helpotti, kun ensin keskeytyivät sarjat ja myöhemmin tuli vielä tieto EM-karkeloiden siirtämisestä kesälle 2021.

– Kyllähän siinä kieltämättä paine hellitti, kun vamman kuntoutuksessa ei tarvinnut tehdä töitä koko ajan sata lasissa, myöntää Jaakkola Lapin Kansan haastattelussa.

Ahkera kuntoutus oli sujunut kuitenkin hyvin ja toipuminen etuajassa, joten Jaakkola olisi ollut periaatteessa täydessä iskussa jo huhtikuun aikana. Bristol Roversissa pelaava Jaakkola ehti jo joukkueen mukaankin ennen koronakriisin iskemistä päälle.

– Pääsin jo maaliskuun alussa joukkueharjoituksiin, joissa tosin piti vielä varoa rasittamasta liikaa olkapäätä. Tämän kuutisen viikkoa kestäneen karanteenin aikana olen pystynyt sitten hoitamaan loppukuntoutuksen jo omatoimisesti, Jaakkola kertoo.