Huuhkajamaalivahti Anssi Jaakkolan tilanne ei tällä hetkellä ole kovin herkullinen. Englannin Ykkösliigan Bristol Roversissa pelaava Jaakkola on huolissaan seuran tilanteesta ja sitä kautta myös omastaan.

Englannin alempien sarjojen seurat ovat pahoissa vaikeuksissa koronatilanteen takia. Jaakkolakin pelkää vähintäänkin palkan leikkaamista ja pahimmillaan seuran toiminnan ajamista kokonaan alas.

– Jos tässä yhtäkkiä aletaan leikata palkkoja puolella tai sanotaan, että nyt tulee parin kuukauden stoppi, niin aika moni pelaaja on hädässä ja vaikeassa tilanteessa, Jaakkola sanoo Yle Urheilulle.

– Minulla on vielä vuosi sopimusta jäljellä ja ikää on sen verran, että nämä ovat viimeisiä vuosia, jolloin pystyn tienaamaan kohtuullista palkkaa jalkapallossa ja valmistautumaan uran jälkeiseen elämään.

Yksi iso motivaattori Jaakkolalle on ensi kesän EM-lopputurnaus. Maalivahti on ollut Huuhkajaryhmässä mukana pitkään ja tähtäin on ehdottomasti olla mukana myös viimein arvokisoissa.

– Minulla on hirveä halu olla mukana kisoissa. Se antaa motivaatiota painaa yksin duunia autotallissa, takapihalla ja lähikentällä päivästä toiseen. Jostakin se virta on imettävä ja tällä hetkellä se löytyy perheestä ja tulevista kisoista. Kaikki nämä ajavat minua eteenpäin, Jaakkola naulaa.