Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija 2020 -äänestyksen voitti Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky. Hän sai 2 768 pistettä ja 132 ykkössijaa.

Hradecky pelasi Suomen kaikissa kuudessa Nations Leaguen ottelussa täydet minuutit ja oli maajoukkueen ehdoton tukipilari pelistä toiseen.

Seurajoukkueessaan, Saksan Bundesliigassa pelaavassa Bayer 04 Leverkusenissa Hradecky oli koko kuluneenkin vuoden selkeä ykkösmaalivahti. Hänen vahvan panoksensa myötä Leverkusen sijoittui Bundesliigassa kaudella 2019–2020 viidenneksi ja ylsi Saksan cupin finaaliin.

Syyskaudella 2020 Hradecky oli edelleen Leverkusenin ykkösmaalivahti. Leverkusen oli sarjakärjessäkin osan syyskautta.

Lukas Hradecky on kaikkien aikojen neljäs Vuoden urheilijaksi valittu jalkapalloilija ja myös kaikkien aikojen neljäs tuon tittelin saanut joukkueurheilija. Aiemmat ovat olleet Jari Litmanen (1995), Sami Hyypiä (2001) ja Teemu Pukki (2019).