Vuoden valmentajaksi 2020 äänestettiin Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä Suomen miesten A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva.

Kanervan luotsaama maajoukkue voitti Nations Leaguen B-tason lohkossaan kuudesta ottelusta neljä ja sijoittui toiseksi. Lisäksi Suomi voitti lokakuussa pelatussa maaottelussa vieraskentällä Ranskan, hallitsevan maailmanmestarin. Voitto Ranskasta oli Suomen ensimmäinen kautta aikain.

Markku Kanerva sai Vuoden valmentaja -äänestyksessä 1 531 pistettä (244 ykkössijaa).

Vuoden valmentaja -äänestyksessä äänestettiin TOP5-ehdokkaista kolmea parasta valmentajaa. Listan ykköseksi äänestetty valmentaja sai viisi (5) pistettä, toiseksi äänestetty kolme (3) ja kolmanneksi sijoitettu yhden (1) pisteen. Listan ulkopuolisia valmentajia ei voinut äänestää.

Kanerva vei tittelin nimiinsä kolmatta kertaa perättäin.