Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi positiivisesta ongelmastaan keskiviikkona Palloliiton tiedotustilaisuudessa. Positiivinen ongelma tarkoittaa sitä, että syksyn Nations Leaguen ottelujen perusteella uudet kasvot antoivat hyviä näyttöjä ja sitä kautta EM-lopputurnaukseen on tyrkyllä paljon hyviä vaihtoehtoja.

– Kilpailu kovenee pelipaikoista. Merkityksellisiä pelejä tulee paljon, Kanerva ennakoi ennätyksellistä vuotta, jolloin Huuhkajien on määrä pelata vähintään 15 ottelua.

MM-karsinnat alkavat keväällä ja jatkuvat syksyllä. EM-lopputurnaus on kesällä ja tämän lisäksi joukkueen on määrä pelata neljä valmistavaa ottelua: yksi maaliskuussa, kaksi ennen kisoja ja yksi syyskuussa.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, neljästä maaotteluvastustajasta kolme on mukana EM-lopputurnauksessa.

Huuhkajien kausi alkaa maaliskuun lopussa, kun MM-karsintojen avauksessa vastaan tulee Bosnia.