Pyry Soirin ja Joni Kaukon Esbjergin nousuhaaveet Tanskan 1. divisioonassa kokivat kenties ratkaisevan kolauksen torstaina.

Esbjerg kohtasi vieraskentällä sarjataulukossa edellään olevan Silkeborgin ja olisi tarvinnut voiton noustakseen toden teolla vielä taistelemaan noususta Superligaan. Toisin kuitenkin kävi, Silkeborg voitti 2-0 ja EfB:n noususauma on enää teoreettinen.

Ottelun kulminaatiopiste osui 68. minuutille, kun EfB:n Rodolph Austin rikkoi vastustajaa rangaistusalueella. Pienen epäröinnin jälkeen erotuomari osoitti pilkulle ja kaivoi Austinille taskustaan vielä punaisen kortin. Silkeborg meni rangaistuspotkusta johtoon, eikä EfB miesalivoimalla enää pystynyt kiriin.

Soiri oli EfB:n avauskokoonpanossa ja otettiin vaihtoon juuri ennen ratkaisumaalia. Vaihdossa aloittanut Kauko puolestaan sai käskyn kentälle tauon jälkeen.