Tiistaina julkaistun Huuhkajien lopullisen EM-lopputurnausryhmän valitseminen ei ollut päävalmentaja Markku Kanervalle helppo tehtävä.

Ryhmään sai nimetä 26 pelaajaa ja sivuun jäi useampikin EM-unelmaa rakentamassa ollut pelaaja.

– Kaikki mukana olleet ovat haaveilleet tästä. Jouduin jättämään hyviä pelaajia pois ja se jopa raastoi sydäntä. Tämä kuitenkin kuuluu tähän hommaan ja valintoja on tehtävä, Kanerva kertoi Huuhkajien tiedotustilaisuudessa.

Valintoihin vaikuttavia tekijöitä oli Kanervan mukaan useita ja puntarointi tehtiin hyvin tarkasti.

– Jos tämä ryhmä olisi nimetty vuosi sitten, se olisi varmasti ollut hiukan erinäköinen. Uusia pelaajia on tullut sisään ja valitettavasti muutamia on sitten pois loukkaantumisen takia. Tarkkaan nämä valinnat on valmennusryhmän kanssa mietitty.