Suomi taistelee edelleen tiukasti EM-kisojen jatkopaikasta, kun se kohtaa maanantaina alkulohkon päätöskamppailussa Belgian. Jatkopaikka saattaa ratketa pienimpiin mahdollisiin seikkoihin.

Suomi varmistaa käytännössä varmistaa jatkopaikan tasapelillä Belgiaa vastaan ja varmuudella voittamalla Belgian. Riippumatta miten lohkon toisessa pelissä Tanskan ja Venäjän kanssa käy. Tanskan ja Venäjän tuloksesta riippuen vaihtoehtoja onkin sitten useita.

Mielenkiintoisin skenaario nähdään siinä tapauksessa, että Tanska voittaa Venäjän 1-0 ja Belgia Suomen 2-1. Siinä tapauksessa sekä Suomella että Tanskalla on identtinen tilanne pisteiden ja maalierojen suhteen kolmen ottelun jälkeen.

Sen jälkeen lohkon kakkonen ja kolmonen ratkaistaan saatujen keltaisten ja punaisten korttien määrällä. Jos silloinkin ollaan vielä tasatilanteessa, niin Tanska on lohkon kakkonen paremman karsintarankingin vuoksi.

Lohkon päätöskamppailut pelataan maanantaina.