Keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen ja hyökkääjä Marcus Forss ovat sivussa MM-karsintaotteluista Ukrainaa ja Kazakstania vastaan.

Kairinen kärsii loukkaantumisesta, joka pitää hänet sivussa lokakuun MM-karsintaotteluista. Keskikenttäpelaaja oli Lillestrøm SK:n kokoonpanossa lauantain sarjaottelussa, mutta ei pelannut.

– Kaan on kärsinyt sisäsyrjän rasitusvammasta, joka on nyt ärtynyt sen verran pahaksi, että hän ei ole pelikykyinen, päävalmentaja Markku Kanerva avaa Palloliiton sivuilla.

Forss sai Carabao Cubin ottelussa Oldhamia vastaan kyynärpäästä iskun korvaansa. Brentford-hyökkäjä on pelikunnossa, mutta ei pysty matkustamaan Huuhkajien mukana.

– Sitä on nyt tutkittu ja joukkueen lääkäri on määrännyt Marcuksen lentokieltoon, Kanerva kertoo.

Kanerva on nimennyt Kairisen ja Forssin tilalle joukkueeseen TsSKA Sofian monikäyttöisen Thomas Lamin ja HJK:n hyökkääjän Roope Riskin.

Muutamien pelaajien kuntoa tarkkailtiin vielä viime viikolla.

Jere Urosta vaivaa edelleen nilkka eli hän jää pois. Tim Sparvia tarkkailtiin myös tämän viikon otteluissa, ja päädyttiin siihen, että Tim ei tule joukkueeseen mukaan.

Huuhkajat jatkaa MM-karsintojaan lauantaina 9.10. klo 19.00 Helsingin Olympiastadionilla Ukrainaa vastaan. Tiistaina 12.10 klo 17.00 Nur-Sultanissa vastaan asettuu Kazakstan.