Albin Granlund jäi viimeisenä pelaajana EM-kisajoukkueen ulkopuolelle kesänä. Granlund oli joukkueen mukana aina avausotteluun saakka varamiehenä, mutta joutui lopulta seuraamaan kisat katsomosta käsin.

Granlund harjoitteli joukkueen mukana Terijoella ja oli joukkueen mukana vielä valmistautumassa Tanska-otteluun. Hänelle jäi kesästä kaksijakoiset tunnelmat.

– Se oli tosi hieno kokemus päästä mukaan EM-tunnelmaan. Olin vielä pukukopissa ennen Tanska-ottelua ja sen jälkeen katsomossa. Oli upea olla mukana siinä, mutta olen ollut maajoukkueen mukana säännöllisesti viimeiset 4-5 vuotta, ja jääminen ulos kisajoukkueesta oli henkisesti raskas. Se ei ollut helppo paikka, mutta olen kiitollinen, että sain mahdollisuuden olla joukkueen mukana, Granlund kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Granlundilla oli myös epäonnea, sillä saapuessaan valmistavalle leirille hän sai kuulla sairastuneensa koronaan.

– Siinä oli myös vähän huonoa tuuria, kun tuli positiivista koronatulosta ja muuta. Harmittaa se huono oma tuuri.

Granlund ei ollut mukana syyskuun maajoukkueikkunassa, mutta saa taas mahdollisuuden nyt ollessaan mukana Ukrainaa ja Kazakstania vastaan. Granlundilla on ollut vaikea kausi seurajoukkueessaan Stal Mielecissä ja on nyt valmis auttamaan Huuhkajat MM-kisoihin.

– On ollut vähän vaikea kausi, niin maajoukkueeseen nosto tekee hyvää eikä maajoukkueessa koskaan tarvitse mitään ekstramotivaatiota. Maajoukkueessa kaikki antavat aina kaikkensa, ei siitä ole kahta sanaa.

Suomi kohtaa Ukrainan lauantaina 9.10. Olympiastadionilla ja Kazakstan on vastassa 12.10. vieraskentällä.