HJK ja Huuhkajien monivuotinen toppari Joona Toivio, 33, ovat tehneet sopimuksen, joka kattaa seuraava kolme kautta.

IF Sibbo-Vargarnassa pelaamisen aloittanut Toivio liittyi HJK:n junioreihin jo kymmenenvuotiaana. Hänen uransa aikuistasolla alkoi vuonna 2004, jolloin hän pääsi mukaan Kakkosessa pelanneen HJK:n reservijoukkueeseen HJK Klubi 04:n riveihin.

Toivion kansainvälinen ura alkoi 2007, kun hän solmi sopimuksen Hollantiin AZ Alkmaariin. 2009 hän siirtyi Ruotsiin Djurgårdeniin ja 2013 Norjaan Moldeen. Puolaan Termalica Niecieczaan tehdyn lyhyen visiitin jälkeen Toivio palasi Ruotsiin 2018 BK Häckeniin, jossa hän on pelannut tähän asti.

Toiviolla on takanaan mittava jo juniorivuosista alkanut maajoukkueura. Miesten maajoukkueessa hän debytoi 22-vuotiaana vuonna 2011 maaottelussa Belgia-Suomi, ja on viime vuodet kuulunut Markku Kanervan vakiomiehistöön. Toivio edusti Suomea EM2020-lopputurnauksessa kesällä 2021.

Toivio on mielissään uudesta sopimuksesta.

– Niin omasta kuin perheen puolesta tuntui siltä, että nyt on oikea aika palata kotiin. Olen todella iloinen, että HJK osoitti kiinnostuksensa, sillä minulle Suomessa on vain yksi vaihtoehto. On vain yksi Klubi, Toivio toteaa HJK:n sivuilla.