Ruotsissa Superettanissa saatiin kausi karsintoja lukuun ottamatta paketoitua. Rasmus Karjalaisen edustama Helsingborg sijoittui kolmanneksi ja pääsee näin karsimaan paikasta Allsvenskaniin.

Helsingborgin mahdollisuudet suoraan nousuun olivat menneet jo aiemmin ja varmuudella Allsvenskaniin ensi kaudeksi nousevat Värnamo sekä GIF Sundsvall.

Helsingborg lähti viimeisen kierroksen otteluun kaksi pistettä Norrbyn edellä ja sille riitti tasapeli karsintapaikan varmistamiseksi paremman maalieron vuoksi. Helsingborg isännöi kotonaan Västeråsia ja ottelun alku näytti kotijoukkueen kannalta pahalta, kun Västerås meni kahden maalin johtoon jo ennen ensimmäisen puolituntisen täyttymistä.

Helsingborg sai kuitenkin kavennusmaalin vartti ennen loppua ja Anthony van den Hurk iski rankkarista tasoitusmaalin kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Helsingborg tarvitsi pisteen, sillä samaan aikaan Norrby voitti Värnamon.

Helsingborgin tuleva karsintavastus on vielä avoinna, sillä Allsvenskanissa on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Vahvimmin karsintoihin on tyrkyllä Degerfors, joka on kaksi pistettä Halmstadia perässä.