Joona Toivion pitkä ura ulkomaan kentillä päättyy lauantaina, kun hän pelaa viimeisen pelinsä Häckenissä. Vuodenvaihteen jälkeen Toivio palaa takaisin Suomeen 14 vuoden tauon jälkeen.

Toivio lähti ulkomaille 19-vuotiaana ja on pelannut urallaan Hollannissa, Norjassa, Puolassa ja Norjassa. Nyt tuo aikakausi tulee päätökseen viikonloppuna, kun edessä on viimeinen ottelu ennen paluuta Suomeen.

– Tässä on oltu 15 vuotta ulkomailla, joka on lähes puolet elämästäni. Sinä aikana on tapahtunut paljon ja jäänyt hienoja muistoja. Olen tutustunut erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin. Kavereita on monissa maissa ja heitä tulee varmasti käytyä tapaamassa jatkossa, Toivio kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Häcken kohtaa päätöskierroksen ottelussa entisen seuransa Djurgårdenin.

– Siinä on varmasti oma tunnelataus mukana, kun olen ollut 3,5 kautta Häckenissä ja edessä on viimeinen peli. Katsotaan, josko pääsisi myös kentälle, kun parissa edellispelissä en ole päässyt. Joukkueen kapteeni lopettaa myös oman uransa ja ehkäpä jopa legendaarinen topparipari pääsisi vielä viimeisen kerran pelaamaan yhdessä, Toivio miettii lauantain ottelua.

Syksyllä Toivio teki HJK:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen ja ura jatkuu seuraavaksi Suomessa. Toivio on siitä mielenkiintoinen pelaaja, ettei hän ehtinyt debytoida Veikkausliigassa ennen siirtymistään ulkomaille.

– Ensimmäisenä olisi kiva tehdä liigadebyytti. Tässä on jo vähän odottavat fiilikset, että pääsee työskentelemään Klubin kanssa.