Huuhkajien pitkäaikainen kapteeni Tim Sparv ilmoitti lopettavansa uransa ennen joulua. Sparvin mukaan kaipuuta pelikentille ei ole vielä tullut.

Sparvin oli tarkoitus vielä jatkaa uraansa, mutta loukkaantumiset pakottivat lopulta 34-vuotiaan pelurin iskemään nappiksensa naulaan. Vaikka ura ei päättynyt omilla ehdoilla, ei se Huuhkaja-legendaa vaivaa.

– Lopettaminen tähän kauteen ei ollut ajatuksissa, kun kesällä palasin Suomeen ja ajatuksissa oli vielä pelata myös ensi kaudella. Syksyn aikana tuli kuitenkin selväksi, että polvi ja kroppa ovat niin huonossa kunnossa, ettei päätös lopettamisesta ollut vaikea. Se oli itse asiassa iso helpotus. Minulla oli niin paljon kipuja eikä minulla ollut enää hauskaa pelata eikä olla kentällä. Pukukopissa oli hauskaa heittää juttuja ja keskustella, mutta jalkapallosta en pystynyt enää nauttimaan polven takia, Sparv kertoo Palloliiton sivujen haastattelussa.

– Tietenkin olisi ollut mahdollisuus käydä uudessa leikkauksessa ja aloittaa uusi kuntoutusjakso, mutta se ei oikein motivoinut. Lisäksi siinä ei ollut takuita, että polvi tulisi senkään jälkeen kuntoon, kapteeni jatkaa.

Lopettaminen ei ollut Sparvin alkuperäisissä suunnitelmissa, mutta siitä huolimatta siirtyminen ”eläkkeelle” ei ole tuottanut vaikeuksia – ainakaan vielä.

– Tähän asti on mennyt hyvin. Tässä on tietenkin ollut jouluhässäkkää ja muuta tekemistä, niin ei ole ehtinyt tulla sellaista hinkua takaisin kentille. Olen saanut monilta kavereilta ja entisiltä pelaajilta viestejä, että lopettaminen voi olla vaikeaa, vaikka se ehkä nyt tuntuu helpolta. Ehkä olen ollut hieman naiivi ajatellessani, että olen valmistautunut tähän hyvin ja ehkä se ottaa aikansa ennen kuin se kunnolla iskostuu, mutta tähän mennessä on mennyt ihan hyvin. Katselin kuvia, kun FC Midtjylland oli palannut harjoituksiin ja siellä on aina kahtena ensimmäisenä päivänä testit. Täytyy sanoa, ettei niitä ainakaan ollut ikävä, Sparv heittää.