Huuhkajien Leo Väisäsen kolmas kausi Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa on käynnistynyt tuttuun tapaan IF Elfsborgin riveissä pelkkiä täysiä minuutteja pelaten.

– Vastuuta tulee ja on tullut. Joukkueena voisi mennä paremmin, mutta eteenpäin mennään, ja pari viime peliä ovat menneet oikeaan suuntaan. Saa nähdä, mitä kesä tuo tullessaan, Väisänen kertoo perusarkensa keskeltä Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Väisänen valittiin viime vuoden lopulla Elfsborgin miesten joukkueen vuoden pelaajaksi. Tutuksi tulivat kauden mittaan myös valinnat eri kierrosten Allsvenskan-tähdistöihin.

Seitsemän kierroksen jälkeen Väisänen on toinen vain kahdesta täydet minuutit joukkueestaan pelanneesta pelaajasta. Koko sarjastakin moiset tilastot löytyvät vain kouralliselta pelaajia. Asema joukkueen sisällä on siis vankka ja vakaa.

– Oikeana topparina pelaan. Jätkät ovat jonkin verran vaihtuneet ympärillä. Kolme eri topparia on ollut vierellä, ja toinen laitapakkikin on vaihtunut. Hyvin peli heidän kanssaan sujuu. Oikean laitapakin kanssa olemme pelanneet yhdessä nyt pari vuotta ja tiedämme hyvin, mitä toiselta odottaa ja hänkin tuntee minut pelaajana. Roolitus toimii siinä hyvin.

– Topparit ovat vaihdelleet, mutta omaan pelaamiseen ei juurikaan vaikuta, kuka vierellä pelaa.