Kesäkuussa käynnistyvän Nations Leaguen A, B ja C-liigojen lohkovoittajat saavat jälleen paikan EM-jatkokarsintoihin.

A-, B- ja C-liigan lohkovoittajat saavat paikan EM-jatkokarsintoihin, ellei maa ole selviytynyt EM-lopputurnaukseen suoraan varsinaisten EM-karsintojen kautta. Mikäli lohkovoittaja on selvittänyt tiensä EM-kisoihin suoraan karsintojen kautta, ottaa jatkokarsintapaikan kyseisen liigan seuraavaksi parhaiten sijoitettu joukkue. Palloliitto kertoo UEFA:n vahvistaneen.

EM-jatkokarsinnoissa 12 joukkuetta jaetaan kolmeen polkuun, joiden kolme voittajaa saavat paikan EM-lopputurnaukseen. Polut muodostetaan Nations Leaguen liigojen mukaan, eli esimerkiksi B-liigasta jatkokarsintoihin selvinneet joukkueet pelaavat yhdellä polulla.

EM-jatkokarsinnoissa pelataan yksiosaiset välierät ja finaali. Kaksi peliä voittamalla joukkue varmistaa paikkansa Saksassa pelattavassa vuoden 2024 EM-lopputurnauksessa.