Huuhkajien ottelut Nations Leaguessa jatkuvat tiistaina sen kohdatessa Olympiastadionilla Montenegron. Ottelu alkaa kello 19.00.

Suomi aloitti Nations Leaguen kirvelevällä 1-1-tasapelillä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Suomella oli Teemu Pukin johtomaalin jälkeen paikkoja sinetöidä peli, mutta vanhaa totuutta mukaillen, kun et iske itse, vastustaja iskee. Bosnia tulikin tasoihin lisäajalla. Tasapelistä huolimatta Huuhkajien otteissa oli paljon positiivisuutta.

Montenegro antoi merkin iskukyvystään voittamalla omassa avauksessaan Romanian 2-0. – Olemme analysoineet ottelun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja ottaneet sieltä asiat, joissa meidän pitää parantaa. Toki siinä pelissä oli myös paljon hyvää. Huomenna kohtaamme Montenegron, joka osoitti olevansa hyvä joukkue voittamalla Romanian vakuuttavasti. Ottelusta tulee meillä kova haaste, mutta uskomme pelaajien kanssa, että pystymme ottamaan huomenna voiton, päävalmentaja Markku Kanerva totesi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Suomi ja Montenegro eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan. Kanervan mukaan vastustajasta on kuitenkin hyvät tiedot.

– Meillä oli heidän Romania-ottelussaan scoutti paikalla ja saimme materiaalia. Olimme valmistaneet etukäteen infopaketin Montenegrosta ja päivitimme sitä heidän viimeisen pelinsä jälkeen. Näiltä Balkanin mailta löytyy taitoa. Montenegro on myös fyysinen ja juoksuvoimainen joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti. He ovat nyt kahden ottelun voittoputkessa. Tilastojen puolesta voitto Romaniasta oli ansaittu. Se kertoo joukkueen tasosta.

Kanerva toivoo joukkueen pystyvän antamaan kannattajille palkinnon voiton muodossa.

– Tässä lohkossa tulee paljon ristiinpelaamista, mutta kotivoitot ovat aina lähtökohta. Saimme viime pelissä fantastista kannustusta kotiyleisöltä, ja nyt me haluamme antaa sille kannustukselle palkinnon voiton myötä. Meillä on tietty pelisuunnitelma, jolla me tulemme saamaan sen voiton.