Huuhkajat jatkoi Nations Leaguen otteluitaan tiistaina kohdatessaan Montenegron. Suomi avasi voittotilinsä 2-0 (2-0)-voitolla.

Markku Kanerva oli muokannut Huuhkajien avauskokoonpanoa sitten Bosnia-pelin, kun Richard Jensen, Albin Granlund, Richard Jensen, Ilmari Niskanen ja Joel Pohjanpalo nousivat avauskokoonpanoon.

Suomi hallitsi peliä, mutta ensimmäiseen puolituntiseen ei vaarapaikkoja nähty. Suomi haki murtautumista, mutta viimeinen silaus puuttui kombinaatioissa. Lopulta 31. minuutilla palaset loksahtivat. Teemu Pukki ja Robin Lod pelasivat hyvin yhteen ja Pukki löysi maalin edessä vapaana olleen Pohjanpalon, jolla oli helppo työ viimeistellä parista metristä tyhjään maaliin.

Toinen maali tuli seitsemän minuuttia myöhemmin ja asialla oli sama mies. Tällä kertaa Lucas Lingman lähetti vapaapotkun Montenegron maalille ja Pohjanpalo jatkoi upeasti suoraan ilmasta maaliin.

Toiselle puoliajalle Montenegro teki useita vaihtoja ja saikin peliä hieman enemmän haltuunsa. Mitään vaaratilanteita Montenegro ei kuitenkaan onnistunut luomaan. Suomella ei myöskään ollut pelillisesti mitään hätää paria Montenegron pistohyökkäystä lukuun ottamatta.

Näin Suomi avasi Nations Leaguessa voittotilinsä.

Seuraavaksi Suomi kohtaa lauantaina Romanian. Nations Leaguen ikkuna päättyy 14.6. pelattavaan Bosnia-vieraspeliin.

Suomen kokoonpano:
Lukas Hradecky, Albin Granlund (79. Nikolai Alho), Leo Väisänen, Robert Ivanov, Richard Jensen (86. Sauli Väisänen), Ilmari Niskanen, Robin Lod (67. Onni Valakari), Glen Kamara (67. Rasmus Schüller), Lucas Lingman, Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki (67. Marcus Forss)