Huuhkajien vahvaan maalivahtitrioon noussut Saku Eriksson ei ole unohtanut, mistä hän maailmalle lähti. Hän on mukana auttamassa seuran selviytymistaistelussa.

Erikssonin portit ulkomaan sarjoihin avautuivat nimenomaan HIFK:n tolppien välistä – nyt hän pelaa Skotlannissa ja on mukana Huuhkajissa Lukas Hradeckyn ja Jesse Jorosen kanssa.

Eriksson luonnollisesti seuraa vielä tarkasti, mitä Suomessa ja HIFK:ssa tapahtuu – ja hän on ilman muuta mukana talkoissa, jotta HIFK:n ystävät voivat seurata Veikkausliigajalkapalloa jatkossakin.

– HIFK on ollut iso osa minun uraani. Olen seurannut tarkkaan matkaa siitä eteenpäin, kun olin mukana. Ja tietysti sitä ennenkin. Seura ja ihmiset sen ympärillä – erityisesti fanit – ansaitsevat

jalkapallojoukkueen, joka on hyvällä, terveellä pohjalla. Tämä nyt alkanut projekti vie minusta siihen. Olen talkoissa mukana, Eriksson sanoo HIFK:n sivuilla.

– Tämä on ehkä viimeinen mahdollisuus antaa jatkoa upealle seuralle. Haluan nähdä, että se tulevaisuus voidaan nähdä ilman konkurssia ja siksi omalta osaltani olen tukemassa HIFK:ta kohti parempaa tulevaisuutta.

Eriksson on monen muun HIFK-henkisen tavoin käynyt lippukaupoilla – siitä huolimatta, että työkiireet veivät hänet maanantaina valmistautumaan Skotlannin Valioliigaan. Myös Skotlannista käsin huippumaalivahti aikoo seurata tarkoin HIFK:n otteita kentällä ja kentän ulkopuolella.

– Tsemppiä joukkueelle ja pelaajille tuleviin peleihin. Erityisesti ensi viikon ottelut Ilvestä ja Hakaa vastaan ovat todella isoja senkin vuoksi, että ne pelataan kotikentällä ja omien fanien edessä. Toivottavasti katsomot ovat täynnä ja sitä kautta joukkue saa lisäboostia. Tiedän kokemuksesta, miten iso kannattajien merkitys HIFK:ssa on pelaajille, Eriksson sanoo.

Lähde: HIFK:n verkkosivut