Albin Granlundilla on harvinainen tilasto Huuhkajien paidassa, sillä hänen ollessaan kentällä Huuhkajat on hävinnyt harvoin.

Granlund on pelannut urallaan 21 A-maaottelua, mutta ollut häviämässä peliä vain viidesti. Hän debytoi Huuhkajissa vuonna 2017 ja ensimmäiset yhdeksän peliä joissa hän pelasi, olivat tappioitta. Ylipäänsä Granlundin pelatessa Huuhkajat on hävinnyt vain viidesti. Edellisen kerran tuo tapahtui elokuussa 2019 Suomen kohdatessa Italian kotikentällä.

– Kuulostaa hyvältä. Taisi mennä joku kymmenen peliä, että oli ilman tappiota mukana kentällä. Se oli hassu statistiikka. Taisi olla noin kymmeneen peliin ainoa pistemenetys Kroatiaa vastaan vieraissa. Se oli tilastokummajainen. Hyvä näin, Granlund miettii Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

Granlund sai ensimmäisen kutsun Huuhkajien mukaan Hans Backen aikana, mutta varsinainen debyytti tuli Markku Kanervan alaisuudessa. Granlundin mukaan Kanervalla on ollut iso merkitys hänen uralleen.

– Tosi paljon vaikutusta. En voi sanoa, että peliuraan pelaajana. En ole Riven kanssa ollut tekemisissä muuten kuin maajoukkueessa, mutta maajoukkueessa on antanut mahdollisuuksia. Niin kuin tuloksista huomaa, niin Rive on tehnyt tosi paljon hyvää duunia. Ei pelkästään Rive vaan koko valmentajatiimi. Tosi hienoa aikaa mitä ollut mukana, Granlund kiitteli.

Granlundin haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista.