Rasmus Karjalainen palasi täksi kaudeksi Veikkausliigaan, kun hän palasi kotikaupunkinsa joukkue AC Oulun riveihin. Karjalainen on ammentanut apua myös toiselta oululaiselta, Mika Nurmelalta.

Karjalainen on pelannut urallaan 13 A-maaottelua debytoiden Huuhkajissa vuonna 2018. Karjalainen muistaa hyvin, kun sai ensimmäistä kertaa kutsun Huuhkajiin.

– Muistan kyllä. Heräsin yksi aamu ja minut oli valittu U21-maajoukkueeseen. ”Honsu” (Jani Honkavaara) soitti minulle ja Honsu sanoi, että Rive on varmaan kohta sinuun yhteydessä. Se haluaa sinut A-maajoukkueeseen. Siinä tuli sellainen, että ei varmasti, nyt on menossa. Mutta kohta soi puhelin ja Rive kertoi, että A-maajoukkueen matkaan. Se on kyllä jäänyt ikimuistoiseksi hetkeksi kyllä omalla uralla, Karjalainen kertaa Suplan Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

– Pelkästään se kutsu tuntui jo aika hullulta. Pari vuotta sitten olin pelannut AC Oulussa Ykköstä ja nyt oli yhtäkkiä A-maajoukkueessa. Jalkapallo on hienoa tai urheilu on hienoa. Siinä voi käydä tällaisia asioita ja nopeasti. Kehittyminen ei mene aina niin kuin odottaa, joskus se menee hiljempaa ja joskus tosi kovaa. Aina nousee uusia pelaajia. Oli hienoa tehdä se maajoukkuedebyytti siellä

Romaniassa, Karjalainen jatkaa.

Huuhkajien valmennusryhmässä on mukana myös oululaislähtöinen Mika Nurmela. Huuhkaja-legendalla on ollut iso rooli myös Karjalaisen uralla.

– ”Nure” on jo junioriajoista poikansa Anselmin kautta ollut mukana meidän joukkueessa. Taisi olla välillä kakkosvalmentaja ja välillä kävi treeneissä, kun itse oli vielä ammattilainen. Toki on saanut

katsella Nurea AC Oulussa pitkään, kun pelasi. Tavallaan ollut varmaan sellainen esikuva kaikille oululaisille jalkapalloilijoille, nuorille pelaajille. Myöhemmin ollut tietyllä tapaa sellainen mentori.

– Jos on ollut vähän paha tilanne, niin olen Nurelle soittanut ja kysynyt neuvoa. Välillä olen uskonut ja välillä en ole uskonut. Yleensä olen varmaan uskonut. Nure on antanut kyllä hyviä neuvoja.

– Esimerkiksi Kemiin siirto. Olin itse asiassa käymässä KPV:n luona, se oli joulun ja uudenvuoden välissä 2016. Minut kutsuttiin käymään päiväseltään KPV:n luona katsomassa seuran fasiliteetit sun muut. Ne halusi tehdä minulle sopimuksen ja mä tulin junalla sieltä pois. KPV tuntui ihan hyvältä,

mutta ajattelin, että soitan vielä Nurelle. Nure sanoi, että etkö pääse oikeasti liigaan. Hän soittaa Jari Åhmanille Kemiin, että onko ne edes ajatellut. Se jälkeen tuli Ootsilta soitto, että tule tammikuun alussa treenaamaan. Hyvin meni, siinä oli aika iso rooli Nurella, Karjalainen kertoo.

Karjalaisen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.