Rasmus Karjalaisella on ollut 1,5 vuoden tauko Huuhkajista. Hän ei ole kuitenkaan haudannut haaveitaan murtautua takaisin Huuhkaja-ryhmään.

Karjalainen kuului Huuhkajien historiallisen EM-paikan varmistaneeseen joukkueeseen. Hän oli myös joukkueen Huuhkajien joukkueessa, kun kisapaikka varmistui Liechtensteinia vastaan.

– Todella vähän muistan siitä itse hetkestä. TV-kamerassa näkyy, kun se peli loppuu, että minä lähden juoksemaan johonkin. En todellakaan muista, mitä siinä ajattelin, mutta muistan sen, että en

heti älynnyt, että kaikki on tullut kentälle. Kaikki ihmiset. Sitten jossain vaiheessa alkoi hyppiin niskaan ja siinä vaiheessa tuli sellainen, että mistä täältä pääsee pois. En olisi muutama vuosi

aikaisemmin uskonut, että olen kentällä silloin kun Suomi menee ensimmäistä kertaa arvokisoihin, Karjalainen kertoo Suplan Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

Karjalainen oli vahvasti tyrkyllä myös Huuhkajien kisajoukkueeseen, mutta keväällä kohtalo puuttui peliin, kun hänen kaulastaan repeytyi verisuoni eikä hän pystynyt urheilemaan kuukausiin. Sen jälkeen Karjalaiselle ei ole kutsua Huuhkajien matkaan herunut, mutta se on edelleen 26-vuotiaan hyökkääjän haaveissa.

– Koen, että olen taas mukana kisassa, kun loukkaantuminen on selätetty. En odottanut kutsua silloin Ruotsin aikana, kun en pelannut Helsingborgissa. En odottanut esimerkiksi keväällä kutsua. Mutta nyt kun saa tässä taas pelejä alle, ja saa mahdollisimman paljon toivottavasti onnistumisia niin ainakin itse asennoidun siihen, että olen mukana kilvassa. Janoan päästä takaisin Huuhkajiin. Olen viimeksi ollut siellä silloin, kun se loukkaantuminen todettiin. Viimeinen peli taitaa olla se Ranskaa vastaan pelattu matsi, siitäkin alkaa kohta olla jo melkein kaksi vuotta. Jano on kova, nautin todella paljon ajastani Huuhkajissa. Nautin siitä ilmapiiristä, kyllä haluan sinne takaisin ehdottomasti.

Karjalainen palasi tänä kesänä Veikkausliigaan tehdessään sopimuksen kotikaupunkinsa joukkue AC Oulun kanssa. Hyökkääjä on tehnyt väkevän paluun, sillä hän on tehnyt yhdeksässä ottelussa viisi maalia.

– Kyllä tässä on jo tullut muutama maali ja paikkoja olisi ollut enempään. Ei muuta kuin kliinisyyttä. Viime peleissä on tullut hyvin maaleja. Niin kauan kun on paikoilla, niin kyllä minä varmasti niitä maaleja teen. Siitä en huolestu. Ensi kausi on täysi kausi, isot tavoitteet sitä kohti. Maaleja, maaleja, maaleja, niitä minä rakastan tehdä. Se on minun homma tässä lajissa. Niiden kautta tulevaisuuden tavoitteet ulkomailla ja maajoukkueessa voivat toteutua, Karjalainen miettii.

Karjalaisen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.