Joel Pohjanpalo jätti Bayer Leverkusenin taakseen yhdeksän vuoden tauon jälkeen siirtyessään italialaisen Venezia FC:n riveihin. Pohjanpalon mukaan muitakin vaihtoehtoja oli.

Viime kaudella 16 maalia Turkin liigan häntäpään joukkueisiin lukeutuvassa Rizesporissa sai aikaan runsaasti kiinnostusta Pohjanpalossa. Lopulta vaaka kallistui Venezian suuntaan.

– Koko siirtoikkunan ajan oli paljon kiinnostusta ympäri Eurooppaa ja maailmaa: Bundesliigasta, Ranskan liigasta, Espanjasta ja Serie A:sta, oikeastaan kaikista eurooppalaisista huippusarjoista. Totta kai se, mitä Leverkusen pyysi siirtokorvausta, oli monelle se suurin este liitettynä siihen, mitä omat palkkavaatimukseni olivat. Se tavallaan eliminoi aika paljon seuroja pois. Loppujen lopuksi muutama hyvä seura oli loppuvaiheessa mukana. Veneziaan loppujen lopuksi päädyin. On kyse mielenkiintoisesta projektista. Valitettavasti seura tippui viime vuonna Serie B:hen, mutta meidän tavoitteenamme on nousta Serie A:han mahdollisimman nopeasti, Pohjanpalo valottaa Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

– Uudet omistajat ovat tulleet seuraan muutama vuosi takaperin ja oikeastaan kaikki on laitettu uusiksi. Uusi treenikeskuksemme taitaa valmistua parin kuukauden päästä ja kunnianhimo on korkealla. Meillä on tosi nuori jengi, ja he halusivat vähän kokeneemman ja vanhemman pelaajan mukaan. Pääsen isoon rooliin seurassa. Koko paketti, joka tässä oli, kuulosti parhaimmalta. Taloudelliset vaatimuksetkin pystyttiin täyttämään. Sen takia tänne tultiin.

Oma osuutensa Pohjanpalon seuravalinnassa oli myös joukkueen suomalaisella maalivahtikaksikolla Jesse Jorosella ja Niki Mäenpäällä.

– Sillä oli iso merkitys. He tiesivät, millaista italialainen futis on. Italia on myös maana sellainen, että asiat eivät aina suju niin kuin niiden pitäisi. Jesse pystyi varmistamaan minulle, että Veneziassa asiat toimivat. Siinä auttaa se, että seuralla on amerikkalaiset omistajat. Sen huomaa, että seuraa johdetaan hieman eri tavalla kuin muita italialaisia seuroja – ainakin Jessen sanojen mukaan. Se auttoi asiassa, ja mikäs sen parempaa kuin pelata samassa jengissä oman bestmanin kanssa!

Lähde: Palloliiton verkkosivut