Urallaan yhteensä 64 A-maaottelua pelannut Jukka Raitala on päättänyt lopettaa maajoukkueuransa. Palloliitto tiedottaa lopettamispäätöksestä verkkosivuillaan.

Ennen läpimurtoaan A-maajoukkueeseen Raitala edusti Suomen eri poikamaajoukkueita vuosien ajan, kuuluen muun muassa Pikkuhuuhkajien avainpelaajiin vuonna 2009 pelatuissa alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa. Myös debyytti A-maajoukkueessa tuli aiemmin samana vuonna harjoitusottelussa Japania vastaan.

Toista A-maaotteluaan “Jugi” sai vielä odotella vuoteen 2011 asti, mutta sen jälkeen molemmilla laidoilla viihtyneestä puolustajasta tuli vuosien ajaksi osa Huuhkajien alakerran vakiokalustoa. Kokenut ja varmaotteinen Keravan Pallo -75:n kasvatti oli yksi päävalmentaja Markku Kanervan avauskokoonpanon vakionimiä sekä historiallisen EM-kisapaikan tuoneissa karsinnoissa 2019 että itse EM-kisoissa vuonna 2021. Viimeiset yhteensä 64 A-maaottelustaan Raitala pelasi menneenä syksynä päättyneissä MM-karsinnoissa.

Seurajoukkueurallaan Raitala debytoi Veikkausliigassa HJK:n paidassa vuonna 2007. Vahvat otteet erityisesti kesän 2009 EM-kisoissa poikivat unelmasiirron Saksan Bundesliigassa pelanneeseen 1899 Hoffenheimiin saman vuoden syksyllä. Raitalan kansainvälisestä seurajoukkueurasta sukeutui komea ja monipuolinen, vaikka pelit Bundesliigassa jäivät lopulta vain pariin: myöhemmällä urallaan Euroopassa Raitala pelasi sekä Espanjan, Hollannin, Tanskan ja Norjan pääsarjoissa että Saksan 2. Bundesliigassa.

Kaudella 2017 “Jugi” siirtyi Pohjois-Amerikkaan ja MLS-liigaan, jossa hän pelasi Columbuksessa, Montrealissa ja Minnesotassa neljän vuoden ajan ennen keväällä koittanutta paluuta kotimaahan ja HJK:n paitaan. Tällä kaudella puolustaja onkin taas esittänyt tutun vahvoja otteita sekä Veikkausliigan mestaruustaistossa että Eurooppa-liigassa.

Lähde: Palloliiton verkkosivut