Huuhkajat jatkoi EM-karsintojaan voitokkaasti kaataessaan kotikentällään San Marinon 6-0. Samalla Huuhkajat nousi karsintalohkonsa kärkipaikalle.

Kokonaisuudessaan Suomen esitys oli ehjä eikä San Marino päässyt missään vaiheessa uhittelemaan Suomen maalia. Suomi teki komeasti tarvittavat maalit ja pääsi kaunistelemaan maalieroaan.

– Meillä oli vain yksi tavoite eli voittaa ja sen teimme. Lähestyimme peliä hyvällä asenteella ja 6-0-voitto on meiltä hyvä onnistuminen, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

– Lähtökohtana oli olla uhkana ja aiheuttaa vaikeuksia San Marinolle. Ja olla samalla kurinalainen, ettemme anna San Marinolle onnistumisia ja näin myös kävi. Toki helpotti, että saimme kaksi maalia avausjaksolla, mutta aika yhtä maaliahan tämä oli, Kanerva jatkoi.

Kesäkuun kahdella voitolla Suomi petasi itselleen erinomaiset asetelmat EM-karsintalohkossa. Se johtaa lohkoa yhdessä Kazakstanin kanssa kahden pisteen erolla Tanskaan ja Sloveniaan.

– Karsinnat ovat vielä pahasti kesken, mutta totta kai ei voi olla kuin ylpeä ja tyytyväinen pelaajista – kaksi voittoa, kuusi pistettä maalierolla 8-0, Kanerva summasi.

Lähde: Palloliiton verkkosivut