Sami Hyypiä on saanut hienon kunnian, kun hänet on valittu Suomen urheilun Hall of Fameen.

Hyypiä saa rinnalleen rallikuski Juha Kankkusen, salibandypelaaja Mika Kohosen sekä yleisurheilija Riitta Salinin.

Hyypiä saavutti urallaan voitot niin Mestarien liigassa, UEFA-cupissa kuin maailman vanhimmassa jalkapallokilpailussa, Englannin FA-cupissa. 

Voikkaan Pallo-Peikoista ponnistanut Sami Hyypiä pelasi Veikkausliigassa kotiseudun seuran Myllykosken Pallon väreissä neljä kautta 1992–1995. Heti vuonna 1992 keskuspuolustaja Hyypiä nousi myös Suomen miesten maajoukkueeseen, jossa hänelle kertyi kaikkiaan 105 ottelua 19 kauden aikana. 

Sami Hyypiän ammattilaisura eteni 1990-luvun lopulla Alankomaiden liigan Willem II:n kautta Englannin Valioliigaan ja maineikkaaseen FC Liverpooliin, jossa Hyypiä pelasi yhteensä yli 450 ottelua vuosina 1999–2009. Liverpoolin punapaidassa hän ylsi myös Mestarien liigan voittoon vuonna 2005. 

Hyypiä päätti peliuransa Bayer Leverkusenissa ja siirtyi siellä suoraan pelaajasta seuran valmentajaksi. 

Maailman parhaiden puolustuspelaajien joukkoon noteerattu Hyypiä toimi kapteenina niin seurajoukkueissaan kuin Suomen maajoukkueessakin. 

Hyypiä valittiin Suomessa Vuoden urheilijaksi 2001 sekä heti valmentajauransa aluksi Vuoden valmentajaksi 2012. 

Kunniagalleriaan nimettävien sukupolviemme urheilun sankareita koordinoi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO. Varsinaisista valinnoista päättää vuosittain Hall of Fame -valiokunta ja uudet jäsenet palkitaan vuosittain Urheilugaalassa. 

Urheilugaalaa vietetään ensi torstaina 11.1.2024 Helsingin Jäähallissa.

Lähde: Urheilugaalan tiedote