Huuhkajat pelaa kesän viimeisen pelinsä kohdatessaan vieraskentällä Skotlannin. Samassa kyseessä saattaa olla Markku Kanervan viimeinen ottelu Huuhkajien päävalmentajana.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti, että päätöksiä päävalmentajakysymykseen on luvassa jo lähiviikkojen aikana. Lahti kertoi, että sama päävalmentaja vetää sekä Nations Leaguen pelit että MM-karsinnat. Kanervan sopimus päättyy tämän vuoden lopussa, joten jos hänen tilalleen tulee uusi päävalmentaja, on edessä Kanervan viimeinen peli Huuhkajien peräsimessä.

Kanervan olisi pitänyt vetää kani hatusta Portugalia vastaan pelastaakseen työpaikkansa. Kahdesta tehdystä maalista huolimatta Suomen pelaamisessa ei näkynyt kehitystä edellispeleihin verrattuna. Suomi oli ottelussa täysin jyrän alla eikä pystynyt luomaan Portugalin suuntaan uhkaa, vaan Teemu Pukin maalit olivat Suomen ainoat maalintekoyritykset koko ottelussa. Portugalilla niitä oli yli 20.

– Tappio Portugalia vastaan harmittaa, ja haemme nyt parempaa tulosta. Olemme analysoineet sen pelin ja käyneet läpi parannettavat ja hyvät asiat. Uskon, että olemme valmiita huomenna, Kanerva totesi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Jos ottelu tosiaan jää Kanervan viimeiseksi, niin ansaitsee hän parhaat mahdolliset jäähyväiset. Kanerva saa käyttöönsä Venezian nousujuhlista saapuneet Joel Pohjanpalon ja Jesse Jorosen, mutta Anssi Suhonen joutuu jättämään pelin kesken.

– Nämä pelit ovat meille mahdollisuus nähdä uusia pelaajia ja sellaisia pelaajia, jotka eivät pelanneet paljoa karsinnoissa. Tavoitteena etukäteen oli antaa peliaikaa laajasti ja katsoa, missä kukin menee yksilötasolla. Haluamme silti saada hyvän tuloksen.

Suomen isäntä Skotlanti valmistautuu parhaillaan EM-kisoihin ja pelaajat käyvät kovaa taistelua pääsystä kisajoukkueeseen. Kanerva tiedostaa, että Huuhkajia odottaa kova iltapuhde.

– Uskon, että tulee rankka ottelu. Skotlanti on fyysinen joukkue, jolta löytyy yksilötaitoa, mutta ennen kaikkea taisteluhenkeä, johon meidän täytyy pystyä vastaamaan. Kaksinkamppailupelaaminen tulee olemaan isossa roolissa.

Suomen ja Skotlannin välinen A-maaottelu käynnistyy perjantaina Glasgow’ssa Hampden Parkilla kello 21.45.

Lähde: Palloliiton verkkosivut