Huuhkajien maaottelut maaliskuun lopulla Puolaa ja Ranskaa vastaan ovat todennäköisesti lähellä peruuntumista. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on antanut perjantaina suosituksen, että maalis- ja huhtikuun maaottelut siirrettäisiin myöhempään ajankohtaan.

Syynä tähän on luonnollisesti koronavirustartuntojen hillitseminen. FIFA myös päätti, että seurat eivät ole tällä erää velvollisia luovuttamaan pelaajia maajoukkueiden käyttöön maalis-huhtikuun maaotteluihin.

Eurooppalaisjalkapallon suursarjat ovat tauolla ainakin huhtikuun alkupäiville asti. Seurat tuskin ovat kovin halukkaita riskeeraamaan pelaajiensa terveyttä. Isojen maiden maaotteluita on peruutettu jo lukuisia. Esimerkiksi Saksa ja Italia tiedottivat, että heidän ottelunsa ei toteudu maaliskuun viimeisenä päivänä.

germanfootball_dfb

@DFB_Team_EN
ℹ️ Germany vs. Italy friendly cancelled.

Our international friendly in Nuremberg on 31st March has been called off. The city of Nuremberg prohibited events with more than 100 people, which #GERITA would exceed with players, staff and media representatives.

#DieMannschaft