Suomen jalkapallomaajoukkueissa aikanaan lähes 50 vuotta huoltajana toiminut Gunnar Yliharju antoi kattavan haastattelun Suplan uunituoreessa Me mennään kisoihin -podcastissa. Yliharju on varmasti monelle suomalaselle futisfanille yksi niistä hahmoista, joka antoi kasvot marraskuiselle päivälle, jona Huuhkajat varmisti paikkansa EM-kisoissa.

Symbolista legendaarisessa Liechtenstein-ottelussa oli se, että sankarihyökkääjä Teemu Pukki etsi päätösvihellyksen jälkeen ensimmäisenä ”Gunun” syleilyynsä.

– Se koko ottelu oli kova juttu olla katsomossa, Yliharju kertaa podcastissa.

– Seurasin pelin päättymistä ja yhtäkkiä edessäni oli valkopaitainen kaveri. Se oli Teemu. Mistä hän löysikin tällaisen apinan 11 000 ihmisen joukosta, Yliharju jatkaa tarinaa.

– Siinä purkautui se koko onni ja ilo mitä haluttiin.

Yliharju pääsi tuona iltana pelaajien kutsumana voitonjuhliin Töölön stadionin pukukoppiin. Siellä rakastettu ex-huoltaja kuvasi pari videota muistoksi. Kyseiset videot eivät ole olleet jaossa kuin pienen piirin kesken. Yliharju paljastaa kuitenkin hieman niiden sisältöä.

– Ensimmäisessä kuvasin sitä hetkeä, kun pelaajat kesken juhlimisen päättivät viedä valmentaja Markku Kanervan suihkuhuoneeseen.

Toisessa videossa läpimärkä Kanerva riisuu valkoista kauluspaitaansa.

– Hän sanoi: ”Tämän tästä saa sitten”, Yliharju kertasi.

– Käskin Riven ottaa puvun ostamisen huomioon sitten, kun hän kirjoittaa uuden jatkosopimuksen, Gunu naureskeli.

Me mennään kisoihin -podcast Suplasta