Pelattiin EM-karsintoja vuonna 2010 pääsystä 2012 EM-kisoihin Puolaan ja Ukrainaan. Suomen karsinnat olivat alkaneet Stuart Baxterin johdolla tahmeasti: Suomi hävisi Moldovassa avausottelun, sitten Hollannissa niukasti ja lopulta Unkarille kotonaan. Tämä jäi Baxterin viimeiseksi otteluksi Huuhkajien peräsimessä.

Marraskuun 17. oli vuorossa San Marino kotona. Baxterin mentyä Palloliitto aloitti uuden valmentajan etsinnän, mutta tähän yhteen otteluun tehtävään pestattiin monivuotinen maajoukkueen valmennustiimin jäsen ja Suomen mestarivalmentaja Olli Huttunen.

Suomi lopulta murskasi San Marinon maalein 8-0. Tilanne oli 1-0 vielä puoliajalla Mika Väyrysen maalilla. Toiselle jaksolle Huttunen teki odotetun vaihdon ja ”Kuningas” Jari Litmanen tuli sisään. Litmanen aloitti ottelussa melkoisen syöttörumban ja hänen tahdissaan San Marinon verkko heilui. Lopulta Mikael Forssell teki hattutempun, Kasper Hämäläinen kaksi maalia, Roni Porokara yhden ja Litmanen pilkulta yhden.

Myöhemmin selvisi, että ottelu jäi Huttuselle ja Litmaselle uran viimeiseksi. Huttunen ei enää jatkanut päävalmentajan pestissä, joten hänen tilastonsa on yksi ottelu, yksi voitto ja maaliero 8-0. Litmanen ei ole tuon ottelun jälkeen esiintynyt maajoukkuepaidassa. Tilanne on tämä ainakin toistaiseksi, sillä Huttunen jatkaa yhä huippujalkapallon parissa FC Hakan toimitusjohtajana eikä Litmanen ole virallisesti ilmoittanut lopettaneensa jalkapalloa.