Huuhkajien tärkeän 1-0-maalin EM-lopputurnauspaikan varmistaneessa Liechtenstein-voitossa iskenyt Jasse Tuominen siirtyi viime kauden jälkeen Ruotsiin BK Häckenin riveihin. Alkuvuosi on osoittanut, että päätös oli oikea.

Edellisessä seurassaan BATE Borisovissa Tuominen ei oikein löytänyt omaa rooliaan, vaikka vastuuta kohtuullisesti tulikin. Valkovenäläisseura tarjosi jatkoa, mutta Tuominen päätti toisin ja uusi koti löytyi Göteborgista.

– En ensin itse asiassa ajatellut Ruotsia lainkaan, mutta sitten tuntui hyvin luonnolliselta siirtyä tänne. Ruotsi on vähän kuin Suomi, täällä tuntuu kotoisalta ja voin keskittyä vain jalkapalloon ottamatta stressiä muista asioista, Tuominen kertoo Häckenin verkkosivuilla.

Häckenissä oli myös tarjolla tutumpi rooli ”omalla” pelipaikalla eli ns. kymppipaikalla.

– Nyt on taas huomannut, kuinka hauska sillä paikalla on pelata. Uskon että ominaisuuteni sopivat parhaiten juuri tähän rooliin.

Ruotsissa on harjoiteltu koko lailla normaalisti, mutta Allsvenskania ei sielläkään pelata vielä. Koronavirustilanteen takia myös EM-lopputurnaus siirtyi kesälle 2021, mutta vuoden lisäodotus ei oikeastaan isommin haittaa Tuomista.

– Minulla on nyt hyvä mahdollisuus tulla vielä paremmaksi ja saada lisää aikaa keskittyä heikkouksieni kehittämiseen. Totta kai lopputurnauksen siirto oli pettymys, mutta ihmisten terveys menee edelle ja parempi siirtää kisat kuin pelata tyhjille katsomoille.

– On totta kai iso tavoite olla mukana EM-kisoissa, mutta nyt keskityn tekemään parhaani Häckenissä.