Aapo Halmeen edustama Barnsley majaili Englannin Championshipissa putoamisviivan alapuolella syyskuun puolivälistä lähtien muutamaa minuuttia lukuun ottamatta – kauden vihoviimeisiä.

Barnsley hai keskiviikon päätöskierroksella 2-1-vierasvoiton suoraa nousua tavoitelleesta Brentfordista ja päätti loppukauden kirinsä näin komeasti. Joukkue tarvitsi apuja muiltakin ja myös sai niitä. ”Tykes” puolestaan iski voittomaalin dramaattisesti keskiviikon ottelun lisäajalla ja Clarke Oduorin osuma riitti nostamaan joukkueen putoamisviivan paremmalle puolelle kreivin aikaan.

Myös Halme nähtiin keskiviikkona kentällä. Peliminuutteja suomalaiselle ei tällä kertaa tullut, mutta koko Barnsleyn vaihtopenkki ryntäsi kentällä loppuvihellyksen soidessa juhlimaan ihmepelastumista.

– Nyt on aika juhlia, pitää isot bileet, eikä puhua tulevasta. On juhlien aika, pahimmassa kurimuksessa kesken kauden Barnsleyn managerintehtäviin tullut itävaltalainen Gerhard Struber hehkutti BBC Sportille.