Huuhkajien kokoonpanoon palaava Niki Mäenpää kertoo Palloliiton haastattelussa, ettei hän ole koskaan lopettanut maajoukkueuraansa. Tauko muodostui kuitenkin useamman vuoden mittaiseksi – tosin jo maaliskuussa tauko olisi päättynyt, mutta korona puuttui peliin.

– Sovin aikoinaan Markku Kanervan ja Antti Niemen kanssa, että vetäydyn maajoukkueesta johtuen eri syistä. Valmennus hyväksyi syyni, mutta samalla sovittiin, ettei ovi ole lopullisesti suljettu, Niki Mäenpää kertoo Palloliiton sivuilla.

– Sovimme, että minuun voi aina ottaa yhteyttä, jos tilanne sitä vaatii. En siis koskaan varsinaisesti lopettanut maajoukkueuraani – ja nythän siitä tuli sitten vain tauko.

Markku Kanerva tosiaan valaisi Huuhkajien tiedotustilaisuudessa, että Mäenpää olisi ollut mukana joukkueessa jo maaliskuussa, kun Anssi Jaakkola toipui olkapääleikkauksesta.