Italian Serie B:n ratkaisevasta nousukarsintafinaalista muodostui huikea draama, josta voittajina selvisivät Venezia ja Niki Mäenpää.

Venezia lähti kotiotteluun Cittadellaa vastaan 1-0-johtoaseman turvin ja tietäen, että maalin tappiokin riittää nousun varmistamiseksi.

Mäenpää Venezia-maalilla joutui antautumaan 25. minuutilla ja lisää vaikeuksia Venezialle tuli kymmenen minuuttia myöhemmin Pasquale Mazzocchin punaisen kortin myötä. Kun vielä toisella jaksolla 69. minuutilla Mattia Aramu kuittasi suoran punaisen, oli Venezia kovilla. Kahden miehen alivoimalla Mäenpää viimeisenä lukkonaan joukkue kuitenkin piti pintansa ja Cittadellan hakiessa lopussa riskillä toista maalia Riccardo Bocalon karkasi iskemään 1-1-osuman ja sinetöimään Venezian nousun.

Venezian nousu oli miltei sensaatio, sillä kauden alla joukkuetta veikattiin vahvasti putoajakandidaatiksi. Kevään kynnyksellä joukkueen riveihin liittynyt Mäenpää osoittautui lopulta todella tärkeäksi lenkiksi tolppien välissä.