Vahvaan rooliin Veneziassa kevään mittaan noussut Niki Mäenpää joukkueineen eteni askeleen päähän noususta Italian Serie A:han.

Venezia pelasi torstaina Serie B:n nousukarsinnan toisen kierroksen toisessa osaottelussa Leccen vieraana 1-1-tasapelin ja eteni nousukarsintafinaaliin yhteismaalein 2-1.

Venezia otti johdon avausjaksolla, mutta Lecce tasoitti toisella jaksolla. Ottelun kulminaatiopiste osui 80. minuutilla Leccen saatua rangaistuspotkun. Mäenpää oli maalillaan valmiina, mutta Marco Mancosun 11-metrinen painui taivaan tuuliin, eikä Lecce tästä enää noussut.

Nousukarsintafinaalin vastustaja ratkeaa torstain myöhäisottelussa Monza-Cittadella. Cittadella voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan maalein 3-0.