Huuhkajamaalivahti Niki Mäenpää elää uutta kevättä 36-vuotiaana ja viikonloppuna edessä voi olla komea merkkipaalu.

Vaikean vuoden jälkeen alkukeväällä Venezian maalille hankittu Mäenpää tarttui tilaisuuteensa, otti nopeasti paikan pelaavassa kokoonpanossa ja oli vahvasti mukana Venezian taistellessa monien yllätykseksi tiensä Serie A:han tälle kaudelle.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, sunnuntaina Mäenpää kohtaa Napolin legendaarisella Stadio San Paololla Serie A:n avauskierroksella ja nousisi samalla harvalukuiseen Italian pääsarjassa pelanneiden suomalaisten joukkoon.

– Kyllä ehdoton tähtäin on ollut tolppien välissä sunnuntaina. Olisin pelannut viime viikonloppuna cupin ottelussa, mutta selkään tuli noidannuoli. Sitä on nyt hoidettu. Kun minulla oli samanlainen vamma aiemmin, se meni ohi päivissä. Sen vuoksi olen hyvin luottavainen, että olen pelikunnossa, Mäenpää arvioi Palloliiton verkkosivuilla.

– Aika legendaarinen paikka olisi aloittaa Serie A -ura. Varsinkin nyt, kun fanit saavat taas palata katsomoihin.