Huuhkajien MM-karsinta jatkuu tiistaina, kun Suomi matkustaa lohkon kärkikamppailuun Ranskan vieraaksi. Voitolla Huuhkajat taistelisi jopa lohkovoitosta, mutta pistekin olisi kullanarvoinen.

Suomella on hyviä muistoja vierailuista Ranskaan. Viime marraskuussa Suomi kaatoi hallitsevan maailmanmestarin 2-0. Tuossa voitossa on huomioitava, että Suomella pelasi pääosin vähemmän vastuuta saaneita sekä A-maajoukkuetasolla kokemattomampia pelaajia. Ranskallakin oli kokeiluja, mutta mistään kakkosjoukkueesta ei ollut kyse, sillä kentällä oli useita vakioavauskokoonpanossa pelaavia.

Suomi pääsee lähtemään otteluun tärkeä 1-0-voitto Kazakstanista allaan ja voiton myötä joukkueen itseluottamus tuntui ottavan ison harppauksen. Ranska sen sijaan jäi Ukrainassa tasapeliin omassa MM-karsintaottelussaan.

– Voitto alla tästä, niin kuin edellisestä kohtaamisesta Ranskaa vastaan. Siellä saattaa olla suhteellisen vihaista ranskalaista vastassa, Suomen maalintekijä Joel Pohjanpalo heitti lauantain pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hyvästä lähihistoriasta huolimatta Ranska lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Pohjanpalo kuitenkin uskoo Suomen mahdollisuuksiin.

– Kaikki tietävät kuinka kovasta maasta on kyse, ja voidaan jopa sanoa, ettei meillä ole mitään hävittävää Ranskaa vastaan vieraissa. Emme missään nimessä lähde sinne vain pelaamaan, vaan haluamme sieltä myös tuloksen aikaiseksi. Haemme sieltä vähintään pistettä, ja miksei voittoa. Kuten nähtiin treenimatsissa, niin hekin ovat ihan jalkapallojoukkue. Kun menemme oikein asein siihen matsiin, niin ihan varmasti sieltäkin on tulos mahdollinen saada.